• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyat sonrası korku

iyikiamaiyiki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2020
2.203
560
73
30 gün önce dış gebelik ameliyatı oldum Laporoskopi olarak.40 gün öncede mtx iğne yapıldı. Ancak ben hala kendimi toparlayamadım. 1 ay geçmesine rağmen göğüs bölgemde bıçak saplanıyor gibi ağrı giriyor. Bazen kalp çarpıntım oluyor hızlı hızlı atıyor, bazende bıçak saplanıyor gibi ağrı giriyor
Birşey var diye korkuyorum
Dün kardiyoloji ye gittik EKG ve efor testine bakıldı kalp ile ilgili bir sıkıntın yok dedi
Akciğer filmi istedi ordada birşey çıkmadı
Daha sonra göğüs hastalıklarına gittik o ilaçlı tomografi istedi akciğere pıhtı atmış olabilir dedi. Biz tekrar kardiyoloji doktoruna gittik o eğer pıhtı atsaydı filmde görürdüm dedi. Bana kas gevşeltici bağırsak için hap verdi ama benim içime göğsümün ortasına sanki birisi baskı yapıyor gibi yani kendime gelemedim

Mtx iğne ve kapalı ameliyat olan var mı böyle durum yaşayan

Öncelikle geçmiş olsun..Belden uyuşturma iğnesi mi bu bahsettiğiniz? doğumda yarım uyuşturma amaçlı vurulan iğneden sonra bende de bu tip ağrılar oldu birkaç gün.sonrasinda geçti sizinki biraz uzun sürmüş.pihti içinde bu tip operasyonlardan sonra kan sulandırıcı ilaçlar veriliyordu 😐

Öncelikle geçmiş olsun..Belden uyuşturma iğnesi mi bu bahsettiğiniz? doğumda yarım uyuşturma amaçlı vurulan iğneden sonra bende de bu tip ağrılar oldu birkaç gün.sonrasinda geçti sizinki biraz uzun sürmüş.pihti içinde bu tip operasyonlardan sonra kan sulandırıcı ilaçlar veriliyordu 😐
Hayır dış gebelik için olan ameliyat laporoskopi ve öncesinde hamilelik değerim düşsün diye mtx adından kemoterapi iğnesi verildi
Bana kan sulandırıcı ilaç verilmedi
Size ne amaçla verilmişti

30 gün önce dış gebelik ameliyatı oldum Laporoskopi olarak.40 gün öncede mtx iğne yapıldı. Ancak ben hala kendimi toparlayamadım. 1 ay geçmesine rağmen göğüs bölgemde bıçak saplanıyor gibi ağrı giriyor. Bazen kalp çarpıntım oluyor hızlı hızlı atıyor, bazende bıçak saplanıyor gibi ağrı giriyor
Dün kardiyoloji ye gittik EKG ve efor testine bakıldı kalp ile ilgili bir sıkıntın yok dedi
Daha sonra göğüs hastalıklarına gittik o ilaçlı tomografi istedi akciğere pıhtı atmış olabilir dedi. Biz tekrar kardiyoloji doktoruna gittik o eğer pıhtı atsaydı filmde görürdüm dedi. Bana kas gevşeltici bağırsak için hap verdi ama benim içime göğsümün ortasına sanki birisi baskı yapıyor gibi yani kendime gelemedim

Bu bahsettiklerinizi reflü de yapar, yaşadığınız stres midenizi etkilemiş olabilir

Reflüde mide yanması olur diye biliyorum bende mide yanması yok ama bilmiyorum ne var
Göğüs çarpıntım ve göğsün ortasındaki baskı geçmiyor neden oluyor düşünmekten bir hal oldum

Göğüste yanma, sıkışma hissi, çarpıntı reflünün yapabildiği şeyler, çok gitmişimdir hastaneye kalp krizi mi geçiriyorum diye, uzun yıllardır reflü hastasıyım oradan biliyorum. Midede yanma gastritte olur bu arada

Ameliyat degil normal dogum yaptm iki ay olacak nrrdeyse bu dediginiz seyler bende de olustu pskolojik oldugunu dusundum gitmek istemedim ayni zamanda cok korktum dun bende gittim efor testi ekg vs bakildi bisey cikmadi. Boyun fitigindan suphelenildi yada kaslarla alakalidir dendi. Bende pskolojik seninde benimde korkulardan kaynaklandigini dusunuyorum bicok kisiden duydum fiziksel agri yaptigini ama bisey cikmadigini
duzeltme = bende ölu dogum yaptim. sen dis gebelik bu etkenler insani yoran seyler o yuzden diyorum

Göğüste yanma, sıkışma hissi, çarpıntı reflünün yapabildiği şeyler, çok gitmişimdir hastaneye kalp krizi mi geçiriyorum diye, uzun yıllardır reflü hastasıyım oradan biliyorum. Midede yanma gastritte olur bu arada
Hangi bölüme görünmem gerekiyor ve nasıl teşhis konuluyor

Hayır dış gebelik için olan ameliyat laporoskopi ve öncesinde hamilelik değerim düşsün diye mtx adından kemoterapi iğnesi verildi
Bana kan sulandırıcı ilaç verilmedi
Size ne amaçla verilmişti
Anladım benimki ile aynı değil o vakit.midenizle ilgili bir sıkıntı olabilir ilk ya da dogumsa alışma sürecinde insanın başına panik atak dahil her şey gelebiliyor.asiri çay kahve gibi içecekleri,yoğurt gibi asitik gıdaları tukettiginiz zaman artıyor mu bir gözlemlemenizi tavsiye ederim.sebebi yeşil soğan bile olabilir..

Back