Ameliyat sonrası burun şişiliği hakkında birkaç soru!

insiyak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
53
0
86
İstanbul
Merhaba, ameliyat sonrasında burnumun ucu epey şiş. Şu an yaklaşık 10. günündeyim. Alçı falan çıktı. Fakat şu an aynaya baktığımda suratımın ortasında palyaço burnu gibi şiş bir burun görüyorum. Doktorum bunun normal olduğunu söyledi. Artık çekeceğiz belki bir iki ay. Benim sormak istediğim sorular şunlar. Lütfen madde madde yanıtlarsanız arada kaynamasın sorularım:

1- Burnumun ucu şiş, ama sanki üst kemik kısmı şiş değil gibi. Bir süre sonra burun ucumun ineceğini biliyorum. Ama üst kemik üstündeki dokuda inecek mi acaba? Yoksa sadece burun ucu mu inecek?
2- Burun ucumun sol kanadı, diğer tarafına göre daha fazla şişmiş. Bu da iki profilden farklı bir görüntüye neden oluyor. Ödem indikten sonra iki taraf da eşitlenir mi? Bu tip bozuklukların ödemlerden kaynaklanabileceğini okumuştum? Bu sık karşılaşılan bir şey mi? Ödemler gidince iki profilden de aynı gözüken bir burnum olacak mı? özellikle tecrübeli arkadaşların tecrübesine ihtiyacım var..
3- Ameliyat sonrası burun ucu şişmiş insan fotoğrafları var mı bana gösterebileceğiniz? Belki başkalarını görürsem rahatlarım.

:)Öncelikle geçmiş olsun.Endişelerinde haklısın fakat şuan çok erken.Tecrübeli biri olarak diyorum ki burun estetik ameliyat sonrası endişelenme zamanı 4-5 ay geçtikten sonra başlıyor.Çünkü ilk aylar bir sorun varsa dahi kendini belli etmeyen aylardır.Malum ödemler çekildikten sonra kalıcı sorunlar ortaya çıkıyor şu dönemde doktorlar bile asla gerçeği söyleyemez kanımca.Çünkü geçer dedikleri şey bazen geçmeyip zamanla daha zor bir hal alıyor bazen de tam aksi olabiliyor.Bünyeninde etkisini unutmamak lazım.Şimdi sorulara gelelim:
1-En geç inen kısım burun ucudur.Üst kısımlar daha çabuk şekilleneceği için düzensiz ödem inişi de söz konusu olabilir ama kesinlikle tüm şişlikler inecektir.Sadece zaman.

2-Evet iki burun kanadında ödemler geçtikten sonra eşitlenecek fakat aylar sonra herhangi bir sorun oluşmazsa çökme,kemik açılması ..vs.Umarım yaşamazsın ama bunlarda ameliyat sonrasının gerçekleri ben 3 ameliyat oldum bu gerçekler yüzünden.

3-Arkadaş olarak beni eklersen son ameliyatımın üzerinden 1 ay dolmak üzere iken ki halimi görebilirsin.Alçı çıktıktan sonra herkesin burun ucu dolma gibi çıkar zaten.Yineliyorum endişelerin şuan için çok zamansız çünkü ilk aylardaki halin ile 5. aydan sonraki halin arasında dağlar kadar fark göreceksin.

Umarım cevaplarım seni rahatlatmıştır.Yapman gereken tek şey sabretmek ve dua etmek özellikle 5 aydan sonra ödemlerin tamamına yakınının kaybolması ile beraber bir sorun çıkmadan şeklini alması için sadece dua et ve burnunu darbelerden koru.Tekrar geçmiş olsun...

1- Burnumun ucu şiş, ama sanki üst kemik kısmı şiş değil gibi. Bir süre sonra burun ucumun ineceğini biliyorum. Ama üst kemik üstündeki dokuda inecek mi acaba? Yoksa sadece burun ucu mu inecek?
2- Burun ucumun sol kanadı, diğer tarafına göre daha fazla şişmiş. Bu da iki profilden farklı bir görüntüye neden oluyor. Ödem indikten sonra iki taraf da eşitlenir mi? Bu tip bozuklukların ödemlerden kaynaklanabileceğini okumuştum? Bu sık karşılaşılan bir şey mi? Ödemler gidince iki profilden de aynı gözüken bir burnum olacak mı? özellikle tecrübeli arkadaşların tecrübesine ihtiyacım var..
3- Ameliyat sonrası burun ucu şişmiş insan fotoğrafları var mı bana gösterebileceğiniz? Belki başkalarını görürsem rahatlarım.[/QUOTE]

1-şu an burnun komple şiş.merak etme hepsi bir inecek,inme üstten başlayacak.
2-şişlikler inince asıl durum belli olacak,şu an herşey için çok erken.muhtemelen eşitlenecek.
3-özellikle açık ameliyatlar burun ucu çok şişebiliyor,fazla işlem görmesiyle ilgili olabilir. sadelina'nın başlarda ucu epey şişikti,şimdi her tarafı indi çok kibar ve doğal bir burnu oldu.bi ekle bakalım,fotosunu silmiş olabilir ama rica edersen farkı gösterecektir.

tecrübelerime dayanaraktan doktorunuz iyiyse sonuc hem güzel hem acısız ama doktorda iş yoksa vah vah vah diyorum

Serpilce55, çok güzel bir cevap yazmoışsın. Gerçekten çok teşekkür ederim. Çok rahatlatıcı oldu. Harikasın. Arkadaşlık isteğinde bulundum. Ayrıca mail adresim de insiyak34@hotmail.com bu adresime de bahsettiğin fotoğrafları gönderebilir misin. Mümkünse ameliyat öncesi, ameliyat sonrası(alçının çıkarıldığı ilk an özellikle. çünkü şu an ben bu durumdayım) ve aylar sonrası.. İRtibatta kalalım, senden öğreneceğim çok şey var gibi :) Mutlu oldum ya mesajı okuyunca..

1-şu an burnun komple şiş.merak etme hepsi bir inecek,inme üstten başlayacak.
2-şişlikler inince asıl durum belli olacak,şu an herşey için çok erken.muhtemelen eşitlenecek.
3-özellikle açık ameliyatlar burun ucu çok şişebiliyor,fazla işlem görmesiyle ilgili olabilir. sadelina'nın başlarda ucu epey şişikti,şimdi her tarafı indi çok kibar ve doğal bir burnu oldu.bi ekle bakalım,fotosunu silmiş olabilir ama rica edersen farkı gösterecektir.[/QUOTE]

Teşekkür ederim changing, gerçekten çok faydalı oldu. sadeline a da ulaşıp fotoğraflarını isteyeceğim.. Önden çok ciddi bir görüntü bozukluğu oyok ama, özellikle profilden ve yandan koca burunlu nineler gibi gözüküyorum.

benimde şiş, insallah 2.bi ameliyata gerek kalmaz zaten benim gibi ödlek biri bi daha bunu başaramaz

Bende 2 bucuk hafts gecti ve hala sis
sol taraf daha büüyük duruyor sag tarafa göre burnumun ucu sis korkuyorum böyle sekilsiz kalicak diye

bigeyeddolls canım bendede aynı sorunlar var senın gectı nasıl oldu cok merak edıyorum cokta tedirginim

Arkadaslar benim 17. Günüm gülerken bi tuhaf oluyorum onlar da geçer dimi sislikten dolayimı böyle ağzım küçücuk oluyo gülünç domuz gibi oldum((

bu arada Ozzgee-11 cıkrdıktan sonrakı 17. gün mü yoksa ameliyat oldugun gunden ıtıbaren mi

Ay canımm al benden de o kadar valla çok güldürdün beni ya dikişlerim var hala hiç bu kadar gülmemiştim ameliyattan beri . ben bi alcı değişimde gördüm kendimi onun psikolojısını bıle atlatamadım ya acaba 117 günümde olsam nasıl dayanırım

bide ben kbbciye yaptırdım kemik alınırken düzeltti ne yaptı bılmıyorum yaa cok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…