ben 1 ay adet gecikmesi yaşadım. o ara biraz da üzüntülü bir dönemdi. belki ondan kaynaklanıyordur diye önemsemedim. bir sonraki ay yine adetim gelmedi. daha doğrusu sadece leke oldu ve geçti. ondan sonra doktora gittim. yalnız bende göğüslerimden süt gelmesi falan olmadı.
doktor kist tespit etti. ama merak etme büyük ihtimalle iyi huylu bir kis dedi. sonra mr çektirdi. prolaktin yükselince beyinde bir bölümde büyürmüş, hormona bağlı olarak. şimdi onun görntüsünü alıcam. tedavin bitince tekrar çekicez. bakalım gerçekten küçülme oldu mu, yoksa zaten büyük müydü diye.
neyse bir de kan testi falan yaptı. prolaktın yüksek, sana bir ilaç vericem dedi. Adı "dostinex" ağır bir ilaçtır baş dönmesi, mide bulantısı yapabilir o yüzden akşamları yut dedi. Haftada 2 gün kullanıyordum ilacı. pazartesi ve perşembe. Her ay 1 şişe bitiyordu. ve doktor bana toplam 12 şişe yazdı. Yani bu ilacı 1 sene kullanacaktım. eczacıya bi gittim. 12 tane birden verince şaşırmıştım doğrusu. Ama iyi oldu, her ay gidip gidip ilaç almadım.
doktorun ilaçla bir diğer önerisi de, sakın hamile kalma dedi. hamile kalabilirsin bu duruma engel yok ama ilacın etkisiyle cocugu düşürürsün dedi. bekar olduğum için beni çok ilgilendirmemişti bu durum.
İlaç söylendiği gibi bir yan etki yapmadı. İlacı kullandıktan 1 hafta sonra falan adet görmeye başladım. Doktorun bana uyarısı, adet gördüğüne aldanıp, herşey düzeldi deyip sakın ilac bırakma. 1 sene kullanacaksın demişti.
Uyarılarını dinledim ve 1 sene o ilacı kullandım.
Şimdi üzerinden nerdeyse 2 yıl geçti. Çok şükür bir daha yaşamadım.