Böyle bi durum yaşayan varmı arkadaşlar. Hormonal dediğim prolaktin hormonum yüksek ameliyattan dolayı oldu bu malesef ve sıktığınızda süt gelmesi gibi bi benimi buldu çok merak ediyorum tabiki hormonlardan sonra tertemiz olan vücüduma dolan tüylerim. Keşke küçük göğüslerimle kalsaydımda tertemiz olsaydım ve ömrümde tekrar ameliyat olacağımı bilerek yaşamak zorunda kalmasaydım. Tekrar ameliyat olmak zorundayım daha 29 yaşındayım ömür boyu kalacak hikayesi yalan tabi. Ameliyatı düşünmekten sürekli vücudumu izlemekten günahamı girdim die kurmaktan bide panik atağım var artık. Resmen hayatım 2ye bölündü ameliyat öncesi ve sonrası die off off 1 sene geriye gitsemde hep büyük göğüs hayaliyle yaşasaydım
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ameliyat sonrası hormonal sorun yaşayanlar varmıı
- Konu Sahibi tuannan
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
- 798
- 25 Nisan 2011
- 52
- 36
- 103
Böyle bi durum yaşayan varmı arkadaşlar. Hormonal dediğim prolaktin hormonum yüksek ameliyattan dolayı oldu bu malesef ve sıktığınızda süt gelmesi gibi bi benimi buldu çok merak ediyorum tabiki hormonlardan sonra tertemiz olan vücüduma dolan tüylerim. Keşke küçük göğüslerimle kalsaydımda tertemiz olsaydım ve ömrümde tekrar ameliyat olacağımı bilerek yaşamak zorunda kalmasaydım. Tekrar ameliyat olmak zorundayım daha 29 yaşındayım ömür boyu kalacak hikayesi yalan tabi. Ameliyatı düşünmekten sürekli vücudumu izlemekten günahamı girdim die kurmaktan bide panik atağım var artık. Resmen hayatım 2ye bölündü ameliyat öncesi ve sonrası die off off 1 sene geriye gitsemde hep büyük göğüs hayaliyle yaşasaydım
A-aa çok geçmiş olsun, çok üzüldüm bu duruma. Ben yeni ameliyat oldum ama böyle bir şey yaşamadım, yaşayanı da ilk kez duyuyorum. Doktorun ne diyor bu konuda, tekrar ne ameliyatı geçireceksin ki? Detayları paylaşırsan çok iyi olur, destek olabileceğimiz bir şey olursa biz de araştırırız.
Benim komşumdada aynı sorun var
Küçültme ameliyatı olmuş 2 sene önce onunda aynı hormonu yüksek göğüse yapılan ameliyatlar buna sebep oluyormuş. Doktora söylediğimde ilk 15gün 1 ay süt gelebilir geçer demişti geçmedi söyledim tekrar hormon diyor onu bende biliyorum açıklaması bu yani. Tekrar ameliyat dedğim kapsül ihtimali hepimizde var olmasa bile 15 yıl en fazla kalmalı diyor tüm doktorlar sağlıklı bi insanken boşuna bi kez yapıp bu hatayı tekrar ameliyat olmak ben sinir eden. Kesin çıkarttıracam ama ne zaman bilmiyorum belki yılar sonra bile olabilir. ÇIkardıktan sonra eskisinden kötü olacak dikiş izi olacak daha çok psikolojim bozulacak ama en azından korkularımdan kurtulacam. Hep içimde kötü bi his vardı ameliyattan önce öylede oldu malesef.
Küçültme ameliyatı olmuş 2 sene önce onunda aynı hormonu yüksek göğüse yapılan ameliyatlar buna sebep oluyormuş. Doktora söylediğimde ilk 15gün 1 ay süt gelebilir geçer demişti geçmedi söyledim tekrar hormon diyor onu bende biliyorum açıklaması bu yani. Tekrar ameliyat dedğim kapsül ihtimali hepimizde var olmasa bile 15 yıl en fazla kalmalı diyor tüm doktorlar sağlıklı bi insanken boşuna bi kez yapıp bu hatayı tekrar ameliyat olmak ben sinir eden. Kesin çıkarttıracam ama ne zaman bilmiyorum belki yılar sonra bile olabilir. ÇIkardıktan sonra eskisinden kötü olacak dikiş izi olacak daha çok psikolojim bozulacak ama en azından korkularımdan kurtulacam. Hep içimde kötü bi his vardı ameliyattan önce öylede oldu malesef.
- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
- 798
Benim komşumdada aynı sorun var
Keşke emin olmadan ameliyat kararı vermeseydiniz, psikolojik bile olabilir bence.. Artık keşke demek gereksiz gerçi, ileriye bakmak gerek. İnşallah düzelir bu durumunuz..
Keşke emin olmadan ameliyat kararı vermeseydiniz, psikolojik bile olabilir bence.. Artık keşke demek gereksiz gerçi, ileriye bakmak gerek. İnşallah düzelir bu durumunuz..
İnşallah canım tek isteğim bu sorunların bitmesi. Yıllardır o kadar çok istedimki bunu forumda bilen bilir ama şansıma güzel yönlerini hiç yaşayamadım inşallah sizde hiç kimsede sorun yaşamazsınız
- 7 Kasım 2008
- 6.546
- 8.793
- 498
Gittim 2sinede herşey normal diolar süt gelio diorum çok yüksek çıkmadığı için önemsemiyorlar ilaç kullanıyorum düşüyor 2ay sonra yine başlıo kafayı yicem artık yaGeçmiş olsun zor bir süreç.. inşallah bi çözümü vardır endokrinoloji ye falanh gittiniz mi ya da kadın doğum uzmanına
- 6 Aralık 2014
- 44
- 18
- 38
- 45
sizin ameliyat olalı nekadar oldu ve durumunuz protez ameliyatından hemen sonramı oldu ve gerçekten doktorlar protezemi bağlıyolar bu ameliyatı olmayan ve prolaktın hormonu yuksek olan çok kişi var evlimisiniz bu durum hamile kalmayada engel bildiğim kadarıyla bende protez düşünüyorum böyle olumsuz şeyler duyduğumda çok etkileniyorum protezlerin ömür boyu olduklarını söylüyor bütün uzmanlar 15 sene ömürleri olduğunu ilk defa duydum bu sorun dışında protezin başka bir olumsuzluğu varmı acaba birde aklıma gelmişken benim kullandığım bir ilaç prolaktın hormonunu yukseltiyordu ve benim de göğsümden süt geliyodu o ilacı kestikten sonra durum düzeldi tabii...eğer slikonu çıkarmak çözüm olacak diyorsa doktorun çıkar tabii ama bu devam ederse kötü çok can sıkıcı bi durum Allah yardımcın olsun inş...bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa anlatabilirlermi lütfeen..benim gibi ameliyat olmak isteyen birçok kişi var bu sitede bilg sahibi olmak isteriz.
- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
- 798
sizin ameliyat olalı nekadar oldu ve durumunuz protez ameliyatından hemen sonramı oldu ve gerçekten doktorlar protezemi bağlıyolar bu ameliyatı olmayan ve prolaktın hormonu yuksek olan çok kişi var evlimisiniz bu durum hamile kalmayada engel bildiğim kadarıyla bende protez düşünüyorum böyle olumsuz şeyler duyduğumda çok etkileniyorum protezlerin ömür boyu olduklarını söylüyor bütün uzmanlar 15 sene ömürleri olduğunu ilk defa duydum bu sorun dışında protezin başka bir olumsuzluğu varmı acaba birde aklıma gelmişken benim kullandığım bir ilaç prolaktın hormonunu yukseltiyordu ve benim de göğsümden süt geliyodu o ilacı kestikten sonra durum düzeldi tabii...eğer slikonu çıkarmak çözüm olacak diyorsa doktorun çıkar tabii ama bu devam ederse kötü çok can sıkıcı bi durum Allah yardımcın olsun inş...bu durumu yaşayan arkadaşlar varsa anlatabilirlermi lütfeen..benim gibi ameliyat olmak isteyen birçok kişi var bu sitede bilg sahibi olmak isteriz.
Aynen ablamın da bu hormonu fazlaydı, ilaç tedavisi gördü ve o şekilde hamile kaldı.
Benm daha önce hiç böyle bir sorunum yoktu doktor tabiki buna bağlamıo hormon diyor evet hormon ama ameliyattan sonra göğüse alınan darbe yada cerrahi müdahale bunu etkiliyor zaten prolaktin yüksekliğine sebep olan şeylerde geçior bu okuyabilirsiniz. Burda kimsede rastlamadım evet en yakınımdada aynı sorun var fakültddeki prof ameliyattan sonra 3 sene sürer bu durum demiş 2 benim 10 ay oldu.ameliyattan 40gün sonra falan başladı. Protezin ömrü ömür boyu ama hiçbi doktor ömür boyu kalır demiyor 10 12 seneden yenilemek taraftarı. Doktor görüşmesi yaptığınızda söyler zaten bunu.
Ben ilaç kullanıyorum şu an evet düşüyor ama bırakınca 2aysonra başlıo yine . Bu ameliyatı olmayan herkesde olabilir bu sorun ama benimkinin sebebi bu malesef. Çocuk olmama durumuda hem hormon çok yüksek olunca ve adet düzensizliği yaptığında oluyormuş galiba.benimki sınırın 10 değer falan üstünde inşallah bide öyle bi sorun yaşamam evliyim ama şu an çocuk düşünmüyorum. Her ameliyatın riskleri var mecbur olmadan sağlıklıyken ameliyat olmak şimdiki aklımla büyük hata. Çıkarınca herşeyin normale döneceğini bilsem bi sn düşünmem ama bilmiyprum ve kimsede böyle bişi sölemiyor
- 6 Aralık 2014
- 44
- 18
- 38
- 45
evet canım şimdi bu siteyi inceliyorum bende http://www.jinekoloji.net/prolaktin.html benim doktorum bana böyle bişey söylemedi bende sormadım açıkcası bu konuyla ilgilendim çünkü benim prolaktın hormonum ilaç veya sıkma gibi durumlarda aktifleşebiliyosa bu durumdada olabilirmi diye düşünüyorum açıkçası..benim regl dönemlerinde bile çok hassas oluyor aklıma gelmişken bunu hiç sormadım bu dönemlerdede hasasasiyet oluyomu yani protezsiz dönemlere nazaran dahamı çok dahamı az yani etkileri nasıl acaba... ve 10 ay yeni sayılır aslında kıllanmada hemen akabindemi başladı çıkarman konusunda biraz düşün derim vücüt yabancı bi maddeyi kabul etmekte zorlanıyor olabilir ve bu şekilde tepki veriyordur diye düşünüyorum bilemiyorum ama geçici gibi sanki diye düşünmekteyim inşallahda öyle olur günaha girdim diyip kendinide üzme sen bunu kendini iyi hissetmen için yaptın sonuçta Allah niyetini mutlaka biliyodur sabret birazdaha derim..
evet canım şimdi bu siteyi inceliyorum bende http://www.jinekoloji.net/prolaktin.html benim doktorum bana böyle bişey söylemedi bende sormadım açıkcası bu konuyla ilgilendim çünkü benim prolaktın hormonum ilaç veya sıkma gibi durumlarda aktifleşebiliyosa bu durumdada olabilirmi diye düşünüyorum açıkçası..benim regl dönemlerinde bile çok hassas oluyor aklıma gelmişken bunu hiç sormadım bu dönemlerdede hasasasiyet oluyomu yani protezsiz dönemlere nazaran dahamı çok dahamı az yani etkileri nasıl acaba... ve 10 ay yeni sayılır aslında kıllanmada hemen akabindemi başladı çıkarman konusunda biraz düşün derim vücüt yabancı bi maddeyi kabul etmekte zorlanıyor olabilir ve bu şekilde tepki veriyordur diye düşünüyorum bilemiyorum ama geçici gibi sanki diye düşünmekteyim inşallahda öyle olur günaha girdim diyip kendinide üzme sen bunu kendini iyi hissetmen için yaptın sonuçta Allah niyetini mutlaka biliyodur sabret birazdaha derim..
Sen ameliyat oldunmu canım ve sende prolaktin sorunı önceden varmıydı anlamadım onu. 23ünde 1 sene olacak ameliyatım. Süt gelme olayını ben ameliyattan yaklaşık 40 gün sonra farkettim göğsümün ucunda beyazlık vardı sıktım biraz tabi aklıma böyle bişey gelmedi duymamıştım bile böyle bişeyi sıkınca süt geldi şok olup doktoru aradığımda iltihap olabilir sıcak suyla masaj yap antibiyotik kullan demişti birde regl dönemimdeydim olabilir dedi bende geçer sandım ilaçta kullanmamıştım öle söyleyince. Ki zaten ondanda değilmiş işte. Bunun üzerinden 10gün falan geçti karnımda tüyler farkettim aslında öncesinde varmıydı onuda bilmiyorum kendimi incelemezdim ama o an panikle hemen kadın doğuma gittim doktor baktı bişi deil bu tüy herkezde var fln dedi ilaç verdi gönderdi. Sonra ben hiç bakmadığım sırtıma falan baktım tüy var ki bütün kadınlarda varmış onuda öğrendim bizler tüysüzüz sanıodum böyle bi derdim olmayınca hiç kendimi bu gözle incelememiştim. Ama sonra elimde göğsümde yüzümde çıkmayada başlayınca anladımki bunlar yokmuş ve yeni çıkıo ve geçen 2 ay süt gelmiodu kıllar geç çıkmaya başlamıştı geçen hafta aldığım kolum sert sert çıkmaya başladı karnımdakiler daha belirgin oldu sanki psikolojikmi bana böyle gelio anlayamıorum artık yaa. Ama bence bu sorun çoğu kişide olabiliyodur ama farkedemiodur benimde göğsümden süt akmıo ben sıkınca gelio ki bu hormon herkezde tüylenme yapmıyor. O yüzden anlamıyor olabilirler die düşünüorum. Ki zaten düşününce ilk günlerde sürekli masaj yapıodum sürekli uyarılıodu yani göğüslerim bu bile etkilemiş olabilir şimdi eşim bile ucunu sıksa falan yapma diorum yani paranoya oldum çünkü sıkmak uyarmak tetikliyormuş. Ben burda köti yönlerini çok araştırdım ameliyattan önce ama hep ii şeyler duydum açıkcası artık çokda inanmıyorum her yoruma. Ben iilk günde beri pişmanım anlıyacağın. Hassasiyette eskiden sadece regl dönemi sertleşirdi ve uçları dokununca hassaslaşırdı şimdi 10gün önce gerginlik başlıo diebilirim. Artı bence asla gerçek göğüs gibi olamaz yan yatınca yüzüstü yatınca bi yere uzanınca içerde yabancı bi madde olduğunu çoook rahat hissediosun. Yaptırmak isteyen çok ii düşünmeli bence ben deliler gibi istediğim halde pişman oldum.
- 6 Aralık 2014
- 44
- 18
- 38
- 45
ben henüz yaptırmadım bu ay düşünüyorum ama böyle yorumlar okuyunca kararsız kalıyorum tabiki gerçek meme olmaz bunu kimse beklemesin zaten ama sağlığı da bozarsa işte o büyük sorun benimde kullandığım ilaçlar yüzünden prolaktın hormonum yükselmişti daha sonra düzeldi.. burdaki yorumlara bakılırsa bu işlemi yapan drla çok alakalı.. mesela direni her doktor uygulamıyo benim arkadaşlarımdan biri çok memnun 5 yıl önce meme altı kesiği ile 320 cc kasaltı tekniğiyle bursada mesut özcana yaptırdı diren yoktu hatta ağrı bile çekmedim diyo okadar memnunki tarif edemem onla konuşunca acayip gaza geliyorum:)) şu bi gerçek herkesin bünyesi aynı değil ağrı eşiği farklı hormonal yapısı farklı cilt yapısı vs... oyuzden kişiden kişiye değişiyo tabii olumlu veya olumsuzluklar senin adına gerçekten üzüldüm umarım biranönce atlatırsın ve pişmanlığını biraz olsun atlatırsın...
ben henüz yaptırmadım bu ay düşünüyorum ama böyle yorumlar okuyunca kararsız kalıyorum tabiki gerçek meme olmaz bunu kimse beklemesin zaten ama sağlığı da bozarsa işte o büyük sorun benimde kullandığım ilaçlar yüzünden prolaktın hormonum yükselmişti daha sonra düzeldi.. burdaki yorumlara bakılırsa bu işlemi yapan drla çok alakalı.. mesela direni her doktor uygulamıyo benim arkadaşlarımdan biri çok memnun 5 yıl önce meme altı kesiği ile 320 cc kasaltı tekniğiyle bursada mesut özcana yaptırdı diren yoktu hatta ağrı bile çekmedim diyo okadar memnunki tarif edemem onla konuşunca acayip gaza geliyorum:)) şu bi gerçek herkesin bünyesi aynı değil ağrı eşiği farklı hormonal yapısı farklı cilt yapısı vs... oyuzden kişiden kişiye değişiyo tabii olumlu veya olumsuzluklar senin adına gerçekten üzüldüm umarım biranönce atlatırsın ve pişmanlığını biraz olsun atlatırsın...
Aynen canım sağlık hepsinden önemli yapaylık illaki olacak onu hepimiz biliyoduk az çok. Ya bem doktoruma burda biri daha olmuştu aynı şekilde çok kolay geçirmişti vs vs bende çok cesaretlenmiştim ama doktordan çok kşinin bünyesi yapısı herkesin farklı inş ameliyatını olursan hiç bi sorun yaşamazsın canım hayal ettiğin gibi olur herşey. Bu arada bugün kan tahlili yaptırmıştım sonucu aldım normalden çok daha düşük ama süt gelmeye devam edior kafam karmakarkşık oldu. Sağlık ocağında yaptırmıştım yine hastane yolları görindü bu sefer durum değişik hayırlısı olur inş ne diyim artık
- 22 Eylül 2013
- 5.478
- 3.736
- 248
Öncelikle çok geçmiş olsun..
bende ameliyat olduğum ay adet gecikmesi yaşadım. doktora mail attım. ameliyat adet gecikmesine neden olur mu diye.. o da, direk bir etkisi olmadığını, ancak ameliyatın getirdiği stres nedeniyle yaşanabileceğini söylemişti. 7 gün mü, 10 gün mü ne yanlış olmasın, o kadar bir gecikme yaşadım sonra adet gördüm. Şimdi 3 ay olmak üzere, artık düzeldi. Tam günü gününe oluyorum.
Prolaktin yüksekliğini daha önceden bende yaşadım. süt gelmedi ama adet göremiyordum ondan dolayı. 1 sene ilaç kullandım. Doktorlar bunun nedenini tam söylemiyorlar zaten. Ama ilacı kullanır kullanmaz herşey normale dönüyor. Bu forumda bunları çok yere de yazdım. Sanıyorum farkında olmadan çok iyi bir doktora gittim. ve bana uygulamam gereken tedaviyi en doğru şekilde verdi.
bunun yanı sıra silikonlar 15 yıl sonra yenilenir demişsiniz ama ben görüştüğüm doktorlardan öle bişi duymadım. belki de ameliyattan vazgeçmeyelim diye söylemediler.
bu forumda, kapsül sorunu yaşayan ve tekrar ameliyat olanları da okuduk. Ki kapsül, ameliyatın bildiğimiz en büyük riskidir. Ama yine de bu kadar mutsuz olanı görmedim. Bence çok fazla haksızlık ediyorsunuz kendinize.
bende ameliyat olduğum ay adet gecikmesi yaşadım. doktora mail attım. ameliyat adet gecikmesine neden olur mu diye.. o da, direk bir etkisi olmadığını, ancak ameliyatın getirdiği stres nedeniyle yaşanabileceğini söylemişti. 7 gün mü, 10 gün mü ne yanlış olmasın, o kadar bir gecikme yaşadım sonra adet gördüm. Şimdi 3 ay olmak üzere, artık düzeldi. Tam günü gününe oluyorum.
Prolaktin yüksekliğini daha önceden bende yaşadım. süt gelmedi ama adet göremiyordum ondan dolayı. 1 sene ilaç kullandım. Doktorlar bunun nedenini tam söylemiyorlar zaten. Ama ilacı kullanır kullanmaz herşey normale dönüyor. Bu forumda bunları çok yere de yazdım. Sanıyorum farkında olmadan çok iyi bir doktora gittim. ve bana uygulamam gereken tedaviyi en doğru şekilde verdi.
bunun yanı sıra silikonlar 15 yıl sonra yenilenir demişsiniz ama ben görüştüğüm doktorlardan öle bişi duymadım. belki de ameliyattan vazgeçmeyelim diye söylemediler.
bu forumda, kapsül sorunu yaşayan ve tekrar ameliyat olanları da okuduk. Ki kapsül, ameliyatın bildiğimiz en büyük riskidir. Ama yine de bu kadar mutsuz olanı görmedim. Bence çok fazla haksızlık ediyorsunuz kendinize.
Öncelikle çok geçmiş olsun..
Tşk ederim cvbın için aynı sorunu bende yaşadım ilk ay adet gecikmesi oldu ki olabiliyomuş. Sanada geçmiş olsun canım çok şükür atlatmışsın hem ameliyatını hemde hormon sorununu inş bi dahada yaşamazsın. Nasıl bi tedavi uygulandı sana nasıl kırtuldın bundan o kadar çok araştırdımki herkesin söylediği bikaç ay herşeyin normal gittiği sonra yine tekrarladığı ki bende aynen bu durumu yaşıyorum ve hep böyle kalacak die korkuyorum. İki farklı doktora gittim ilaç yazıp gönderdiler ki çok yüksek değil değerlerim ama süt geliyor işte bende o yüzden doktora gitmeden süt gelince ilaç içiyorum doktora gitmeden ama şu an yine süt geliyor geçen hafta kan tahlili yaptırdım çok düşmüş prolaktin ama süt gelmeye devam ediyor. İlacı yarım olarak içmeye devam edecem bide bunu denicem.Doktorada gitmeyi hiç istemiyorum. Streste çok etkiliyrmuş bunu acaba bu kadar kafama takıp üzüldüğüm içinmi oluyor?ama bu durumdada üzilüyorum elimde değil. Bu sorunları yaşadığım için kendimi suçluyorum ne kadar sağlıklıyken başıma bela aldım gibi şeyler düşünüyorum malesf. İnşallah atlatacam bu dönemi bende inanmak istiyorum buna.
- 12 Ekim 2009
- 18.678
- 24.178
- 798
Canım sen bu durumun ameliyattan kaynaklandığına emin misin? Yani kesin bundan diyebiliyor musun? Normalde de olabilen bir şey bu sonuçta, belki zaten sende bu durum vardı böylece açığa çıktı. Birden çıkabiliyor çünkü bu durum..Tşk ederim cvbın için aynı sorunu bende yaşadım ilk ay adet gecikmesi oldu ki olabiliyomuş. Sanada geçmiş olsun canım çok şükür atlatmışsın hem ameliyatını hemde hormon sorununu inş bi dahada yaşamazsın. Nasıl bi tedavi uygulandı sana nasıl kırtuldın bundan o kadar çok araştırdımki herkesin söylediği bikaç ay herşeyin normal gittiği sonra yine tekrarladığı ki bende aynen bu durumu yaşıyorum ve hep böyle kalacak die korkuyorum. İki farklı doktora gittim ilaç yazıp gönderdiler ki çok yüksek değil değerlerim ama süt geliyor işte bende o yüzden doktora gitmeden süt gelince ilaç içiyorum doktora gitmeden ama şu an yine süt geliyor geçen hafta kan tahlili yaptırdım çok düşmüş prolaktin ama süt gelmeye devam ediyor. İlacı yarım olarak içmeye devam edecem bide bunu denicem.Doktorada gitmeyi hiç istemiyorum. Streste çok etkiliyrmuş bunu acaba bu kadar kafama takıp üzüldüğüm içinmi oluyor?ama bu durumdada üzilüyorum elimde değil. Bu sorunları yaşadığım için kendimi suçluyorum ne kadar sağlıklıyken başıma bela aldım gibi şeyler düşünüyorum malesf. İnşallah atlatacam bu dönemi bende inanmak istiyorum buna.
- 22 Eylül 2013
- 5.478
- 3.736
- 248
Tşk ederim cvbın için aynı sorunu bende yaşadım ilk ay adet gecikmesi oldu ki olabiliyomuş. Sanada geçmiş olsun canım çok şükür atlatmışsın hem ameliyatını hemde hormon sorununu inş bi dahada yaşamazsın. Nasıl bi tedavi uygulandı sana nasıl kırtuldın bundan o kadar çok araştırdımki herkesin söylediği bikaç ay herşeyin normal gittiği sonra yine tekrarladığı ki bende aynen bu durumu yaşıyorum ve hep böyle kalacak die korkuyorum. İki farklı doktora gittim ilaç yazıp gönderdiler ki çok yüksek değil değerlerim ama süt geliyor işte bende o yüzden doktora gitmeden süt gelince ilaç içiyorum doktora gitmeden ama şu an yine süt geliyor geçen hafta kan tahlili yaptırdım çok düşmüş prolaktin ama süt gelmeye devam ediyor. İlacı yarım olarak içmeye devam edecem bide bunu denicem.Doktorada gitmeyi hiç istemiyorum. Streste çok etkiliyrmuş bunu acaba bu kadar kafama takıp üzüldüğüm içinmi oluyor?ama bu durumdada üzilüyorum elimde değil. Bu sorunları yaşadığım için kendimi suçluyorum ne kadar sağlıklıyken başıma bela aldım gibi şeyler düşünüyorum malesf. İnşallah atlatacam bu dönemi bende inanmak istiyorum buna.
ben 1 ay adet gecikmesi yaşadım. o ara biraz da üzüntülü bir dönemdi. belki ondan kaynaklanıyordur diye önemsemedim. bir sonraki ay yine adetim gelmedi. daha doğrusu sadece leke oldu ve geçti. ondan sonra doktora gittim. yalnız bende göğüslerimden süt gelmesi falan olmadı.
doktor kist tespit etti. ama merak etme büyük ihtimalle iyi huylu bir kis dedi. sonra mr çektirdi. prolaktin yükselince beyinde bir bölümde büyürmüş, hormona bağlı olarak. şimdi onun görntüsünü alıcam. tedavin bitince tekrar çekicez. bakalım gerçekten küçülme oldu mu, yoksa zaten büyük müydü diye.
neyse bir de kan testi falan yaptı. prolaktın yüksek, sana bir ilaç vericem dedi. Adı "dostinex" ağır bir ilaçtır baş dönmesi, mide bulantısı yapabilir o yüzden akşamları yut dedi. Haftada 2 gün kullanıyordum ilacı. pazartesi ve perşembe. Her ay 1 şişe bitiyordu. ve doktor bana toplam 12 şişe yazdı. Yani bu ilacı 1 sene kullanacaktım. eczacıya bi gittim. 12 tane birden verince şaşırmıştım doğrusu. Ama iyi oldu, her ay gidip gidip ilaç almadım.
doktorun ilaçla bir diğer önerisi de, sakın hamile kalma dedi. hamile kalabilirsin bu duruma engel yok ama ilacın etkisiyle cocugu düşürürsün dedi. bekar olduğum için beni çok ilgilendirmemişti bu durum.
İlaç söylendiği gibi bir yan etki yapmadı. İlacı kullandıktan 1 hafta sonra falan adet görmeye başladım. Doktorun bana uyarısı, adet gördüğüne aldanıp, herşey düzeldi deyip sakın ilac bırakma. 1 sene kullanacaksın demişti.
Uyarılarını dinledim ve 1 sene o ilacı kullandım.
Şimdi üzerinden nerdeyse 2 yıl geçti. Çok şükür bir daha yaşamadım.