ameliyat oncesi grip!!!

happyhappy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2007
303
45
96
İstanbul
kizlar selam, 2hafta sonra ben de ameliyat oluyorum isallah, fakat psikolojik mi bilmiyorum ama bogazim acio burnum tikanio hafif usuyorum,grip belirtileri hep bunlar,kendimemo kadar cok grip olma dedimki sanirimmpsikolojik de olabilir??)!!!! etrafimdaki. herkes grip, ameliyati mi etkiler mi sizce,benim durumumda olanlar var mi?nolur yardimci olun cok moralim bozuluyor:(

kizlar selam, 2hafta sonra ben de ameliyat oluyorum isallah, fakat psikolojik mi bilmiyorum ama bogazim acio burnum tikanio hafif usuyorum,grip belirtileri hep bunlar,kendimemo kadar cok grip olma dedimki sanirimmpsikolojik de olabilir??)!!!! etrafimdaki. herkes grip, ameliyati mi etkiler mi sizce,benim durumumda olanlar var mi?nolur yardimci olun cok moralim bozuluyor:(

canım ameliyatına daha iki hafta varmış ya şimdi grip olsan bile o zamana kadar iyileşirsin bence. aman dikkat et bol bol vitamin al ki bünyen kuvvetlensin. ben de ameliyata girmeden önce biraz grip oluyor gibiydim. hatta tetkikleri yaptırıken anestezi uzmanı gripli halimi farketti ve eğer gripsen kesinlikle ameliyata giremezsin tarihi ertelettir dedi. ben de yok grip felan değilim ben çok iyim diye inkar ettim aslında külliyen yalan :35: sonra anestezi uzmanı pek inanmadı sanırım ki "seni yarın hasta görürsem o masadan kaldırım haberin olsun!" dedi. benim de ameliyat tarihimi erteleme gibi bir şansım kesinlikle yoktu. neyse eve gittim ama çok daha fenalaştım akşam hüngür hüngür ağladım ameliyata giremeyeceğim diye. ben bir de malatyada ameliyat oldum fakat orda yaşamıyorum başka bir şehirden ankaraya, ankaradan da uçakla malatya gelmiştim. geri uçak dönüş biletimi felan da almıştım. ya bu ameliyat olamasaydı kafayı yerdim yani. burnumu silmekten kızartmıştım biraz ağlamaktan biraz da gripten. ama ertesi sabah ameliyata girmeden önce ne olduysa Allahın hikmeti işte burnum hiç akmıyordu. ameliyata resmen uçarak girdim. ama anestezi uzmanının sözü de hiç aklımdan çıkmıyordu. o masadan beni kaldırırsa diye aklım çıkıyordu. neyse ki bir sorun çıkartmadan ameliyata girdim :64: üstelik ameliyattan korkmak yerine giremeyeceğimden korktuğum için çok da iyi oldu. düşünsene ben masaya yatmışım anestezi uzmanı "narkozu veriyorum birazdan bayılacaksınız" demesi beni sevinçten uçurmuştu :27: yani anlayacağın arkadaşım ben bu grip korkusu sayesinde hiç ameliyat korkusu yaşamadan atlattım kurtuldum. inşallah sen de atlatırsın. ama sen sakın benim gibi hasta olup milleti pimpiriklendirme yoksa şakaları yok yani almazlar ameliyata....

oncelikle super yazmıssın cok guldurdun moral verdin tesekkurler:)
ya sorma bugun bir de soguk havada durdum eve geldim simdi zencefil sarımsak nebulduysam yutuyorum:)))))) benmki psikolojik bence kafayi yedim iice, dua ediorum ve hayırlısı neyse o olsun diorum baska carem yok cunku!ben de eger 2 hafta sonra olamassam yaza kalıcak ve yaza kalmasını hıc ıstemıorum:((
sen peki hic ilac almıs mıydın??

arkadaşım ben de ameliyattan 1 hafta önce grip oldum, beni çok korkuttu etrafımdakiler gripken ameliyat olmuyor falan diye, hemen doktorumu aradım, günde 2 doz c vitamini hapı yuttum ve burun içindeki hassasiyeti engellemek için de burun spreyi kullandım, yalnız lütfen kan sulandıracak bir ilaç içme ağrı kesici ateş düşürücü gibi, hatta kan sulandırıcı meyve ve sebzeden de kaçın, çünkü yoksa ameliyatta çok kanaman olur, ve sonrasında da çok morarman olur. zaten doktorlar amliyat öncesi yasaklıyorlar. yani doktorunu ara o sans bunu bunu iç ameliyata kadar der zaten, böylece yanlışlıkla içinde kan sulandırıcı madde olan bir ilaç içmemiş ve birşey yememiş olursun. şimdiden geçmiş olsun.

merhaba arkadaşlar,
happyhappy ben de aynı senin gibi ameliyatımdan önce grip oldum, baya da ağırdı. faranjitim var benim, o da tuttu, nezle, öksürük mahfetti beni. önce bikaç gün bitki çaylarıyla ballı limon, c vitamini filan halletmeye çalıştım ama banamısın demedi aksi gibi tam tersine daha da şiddetlendi sanki. ameliyatıma 10 gün varken doktorumu aradım, durumu anlattım, aferin kullanabilirsin, bol bol sıvı tüket c vitamini al dedi, benim faranjitim de antibiyotik kullanmadan geçmez, onu sordum doktora, antibiyotik kullanabilirsin sorun olmaz dedi. yalnız kesinlikle aspirin vb. kanı sulandırıcı ilaçlar kullanılmamalı ameliyattan önce. neyse beni söylediklerim baya rahatlattı fakat ameliyatım geldiğinde hala tamamen iyileşmemiştim. hafif bi kırıklık vardı çok değildi. ama söylemedim farketmediler de, zaten tahlil vs. yapılıyo ya problem yaratacak bi durum olsa çıkardı heralde. sonuç olarak o şekilde girdim ameliyatıma ve hiçbir sıkıntı çekmedim. içini rahat tut stres yapma ameliyatına kadar çok iyi bak kendine, bi sorun yaşamazsın.

cok saolun cok iyi geldi yazdıklarınız:9: o kadar cok kafama taktımki su an bogazim agrıo, yani yarisi usutmeyse yarisi psikolojik benimki! cmtsye kadar bekklicem duzelmessem drumu arayip antibiotik olayini sorucam. bol sivi iciorum, kivi yiyorum. ama cok yoruluorum is yerinde dinlenmem sart!
cok heyecanlyiyim kızlar ameliyat korkum gecti ameliyat olamama korkum basladi ne komik di mi:9::9::9:, sevgiler hepinizeee:87:

Canım 2 haftaya kadar iyileşirsin bence. Bir de ameliyat olacağın doktoru ara eğer kullanabileceğin bir grip ilacı varsa ona başla hemen..

oncelikle super yazmıssın cok guldurdun moral verdin tesekkurler:)
ya sorma bugun bir de soguk havada durdum eve geldim simdi zencefil sarımsak nebulduysam yutuyorum:)))))) benmki psikolojik bence kafayi yedim iice, dua ediorum ve hayırlısı neyse o olsun diorum baska carem yok cunku!ben de eger 2 hafta sonra olamassam yaza kalıcak ve yaza kalmasını hıc ıstemıorum:((
sen peki hic ilac almıs mıydın??

canım benim doktorum öyle antibiyotik felan içme gibi bişey demedi. sadece kanı sulandracak şeyler yani asprin felan kullanma dedi. ama ben korkudan ameliyata hiç ilaç içmedim. sadece vitamin depoladım bol bol. aynı sende de benim durum olmuş ya çok komik gerçekten ameliyat olma korkum hiç olmadı tam aksine ameliyat olamama korkum başlamıştı. çok daha beter bişeydi benim için.... üstelik senin daha iki haftan varmış ben son 2 gün kala hasta oldum!

canım benim doktorum öyle antibiyotik felan içme gibi bişey demedi. sadece kanı sulandracak şeyler yani asprin felan kullanma dedi. ama ben korkudan ameliyata hiç ilaç içmedim. sadece vitamin depoladım bol bol. aynı sende de benim durum olmuş ya çok komik gerçekten ameliyat olma korkum hiç olmadı tam aksine ameliyat olamama korkum başlamıştı. çok daha beter bişeydi benim için.... üstelik senin daha iki haftan varmış ben son 2 gün kala hasta oldum!

Canım peki 2 gunde tamamen duzeldin mi? ben yarın kbbye gidip ilac yazdırıcam iice iilesiim diye:(
hep stres yapıo bunlari, doguma giderken de ay hastalanmıyım dedim hastalanmadım gerci ama simdi bu baska, cok istiorum hayırlısıyla Allah'ımın izniyle ameliyatı olmak.

ben de ameliyatımdan önce çok fena hastalanmıştım, hemen antibiyotiğe başladım. ballı limonlu çaylar, taze sıkılmış mevyesuları we bol bol yemek yedim. 1 hafta dolmadan iyileşmiştim. sen de bir an önce ilacını yazdır we hemen başla. bol bol sıvı tüket bu arada tabi..

arkadaslar cok saolun!!! antibiotik verdi dr. burun damlasibir de, isallah cabuk toparlarım ve ameliyatimi hayirlisiyla olurum:)))
ay heyecanlıımm:1:

Back
X