• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyat oldum tecrübelerinize ihtiyacım var

Mister81

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2008
688
410
408
43
Ilk önce ameliyat öncesi bana destek olan herkese teşekkür ederim.tikkabilla fazlanazlı arzum başlıcaları .salı günü 18:00 da ameliyattan çıktım.ilk 2günü hatırlamak istemiyorum.şu an 4.günüm hala ağrılarım var gece göğsümdeki baskıdan sırt ağrısından uyuyamıyorum.ödemlerim çok .bide miğde bulantım ve ağrım var.ne olur bana söyleyin tam olarak ne zaman gitcek bu baskı ne zaman rahat uyucam sağa sola rahat dönücem.karnımda şiş sütyen çok sıkıyo daral getiriyo 4hafta kullancakmışım hep böyle sıkacak mı yoksa ödemler geçince daha rahat oluyor mu?lütfen yardım

Ilk önce ameliyat öncesi bana destek olan herkese teşekkür ederim.tikkabilla fazlanazlı arzum başlıcaları .salı günü 18:00 da ameliyattan çıktım.ilk 2günü hatırlamak istemiyorum.şu an 4.günüm hala ağrılarım var gece göğsümdeki baskıdan sırt ağrısından uyuyamıyorum.ödemlerim çok .bide miğde bulantım ve ağrım var.ne olur bana söyleyin tam olarak ne zaman gitcek bu baskı ne zaman rahat uyucam sağa sola rahat dönücem.karnımda şiş sütyen çok sıkıyo daral getiriyo 4hafta kullancakmışım hep böyle sıkacak mı yoksa ödemler geçince daha rahat oluyor mu?lütfen yardım
Canım sonunda ameliyatını olmuşsun çok sevindimm :) Benim ameliyatım kas üstü olmasına rağmen ben 2 gün hastanede kalmıştım.Ağrılarım çok fazlaydı ayağa kalkamıyordum.Üzerine bina dikmişler de sen altında kalmışsın gibi oluyor değil mi?Canım 1.haftayı atlattığında ağrıların o kadar azalacak ki sen bile inanamayacaksın gelişime.Meme ameliyatı gerçekten de böyle.Gelişim o kadar hızlı oluyor ki sen bile kendine inanamıyorsun.Bugünkü ağrın yarın daha az olacak.Sağa sola dönmek için biraz daha zaman vermelisin kendine.Sütyen içinse bir şey diyemeyeceğim bu doktorunun vermiş olduğu bir karar.Benim doktorum o sütyeni gerek görmemişti ve kullanmamıştı.Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı derler..

Sa
Canım sonunda ameliyatını olmuşsun çok sevindimm :) Benim ameliyatım kas üstü olmasına rağmen ben 2 gün hastanede kalmıştım.Ağrılarım çok fazlaydı ayağa kalkamıyordum.Üzerine bina dikmişler de sen altında kalmışsın gibi oluyor değil mi?Canım 1.haftayı atlattığında ağrıların o kadar azalacak ki sen bile inanamayacaksın gelişime.Meme ameliyatı gerçekten de böyle.Gelişim o kadar hızlı oluyor ki sen bile kendine inanamıyorsun.Bugünkü ağrın yarın daha az olacak.Sağa sola dönmek için biraz daha zaman vermelisin kendine.Sütyen içinse bir şey diyemeyeceğim bu doktorunun vermiş olduğu bir karar.Benim doktorum o sütyeni gerek görmemişti ve kullanmamıştı.Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı derler..
sağol canım senin sürecinide takip etmiştim.aynen üstümdeki ağırlık öyle sırtıma vuruyor karnıma vuruyor.evet hergeçen gün azalıyor ama ne zaman tam anlamıyla geçer bilmiyorum cidden çok zormuş

Canım ameliyat sonrasında yazışmıştık, o zaman da dediğim gibi 1 haftalık olmayı bekle.. Hızlı bir iyileşme sürecine gireceksin. Sütyeni çıkarma, ben de 1 ay taktım onu, gitgide rahatlayacaksın o konuda, ödemler indikçe sıkmamaya başlayacak. Ben sırt ağrısından geceleri ağlıyordum, hiç geçmeyecek sandım ama geçiyor. Yan yatmaya 3 hafta sonra başlamıştım, zaten vücut istiyor iyileştikçe o zaman anlıyorsun yatabileceğini, şu an zaten istesen de yan yatamazsın. 1 aylıktan sonra da yüzüstü yatmaya başladım. İyi olacaksın canım, merak etme :)

Şu an aylar geçsede iyi
Canım ameliyat sonrasında yazışmıştık, o zaman da dediğim gibi 1 haftalık olmayı bekle.. Hızlı bir iyileşme sürecine gireceksin. Sütyeni çıkarma, ben de 1 ay taktım onu, gitgide rahatlayacaksın o konuda, ödemler indikçe sıkmamaya başlayacak. Ben sırt ağrısından geceleri ağlıyordum, hiç geçmeyecek sandım ama geçiyor. Yan yatmaya 3 hafta sonra başlamıştım, zaten vücut istiyor iyileştikçe o zaman anlıyorsun yatabileceğini, şu an zaten istesen de yan yatamazsın. 1 aylıktan sonra da yüzüstü yatmaya başladım. İyi olacaksın canım, merak etme :)
şuan aylar geçse yinede iyi olamam gibi geliyor valla canım neyse şu bir haftayı beklemekten başka çare yok.sırtım öyle ağrıyo ki hafif yana eğilimli yatıyorum sırtımada bi yastık sokuşturuyr annem yoksa duramam öyle yan.bazen bi basınç oluyor kalbim sıkışıyor sanki sonra geçiyor .bak demiştim ameliyat olayım başını ağrıtırım diye gördüğün gibi susmuyorum

Şu an aylar geçsede iyi

şuan aylar geçse yinede iyi olamam gibi geliyor valla canım neyse şu bir haftayı beklemekten başka çare yok.sırtım öyle ağrıyo ki hafif yana eğilimli yatıyorum sırtımada bi yastık sokuşturuyr annem yoksa duramam öyle yan.bazen bi basınç oluyor kalbim sıkışıyor sanki sonra geçiyor .bak demiştim ameliyat olayım başını ağrıtırım diye gördüğün gibi susmuyorum

Canım ben nasıl anlatsam bir kafama yastık koyuyordum, onun aşağısına da dikey olarak yan yana 2 yastık koyuyordum yani o 2 yastığın üzerine yatıyordum sağa doğru hafif meyil edince solumdaki yastık destekliyordu mesela, diğer tarafa dönünce de sağımdaki yastık.. Ama senin daha çok yeni, ben bunu 10 günden sonra yapmaya başlamıştım. Sen şimdi hafif eğimli yat. birkaç yastığı üstüste koyup. Ben şu an çok yiyim bak 2 ay dolmadı daha ama geriye kalan sadece izler şu an :)

Mister81 Mister81 Canım nasıl oldun? Ameliyat sonrası süreç beni çok korkutuyor :(
Göğüslerinin halinden memnun musun?

Oldu
Mister81 Mister81 Canım nasıl oldun? Ameliyat sonrası süreç beni çok korkutuyor :KK43:
Göğüslerinin halinden memnun musun?
oldum canım 2 ay bitti ameliyat sonrası süreç kişiye göre değişiyor benimki çok zordu ama ilk 3 gün sonrası 15 gün sırt ağrısı dışında dayanılmayacak hiç birşey yaşamadım.sonucumdan çok memnunum ve çok mutluyum yaşadığım onca şeye rağmen iyiki yaptırmışım

Şu an çok yeni, vücut kabul edene kadar bu ağrılardan daha doğal bir şey yok. Ama iyi haber her gün bir önceki günden daha iyi olacak, bir bakacaksın geçmiş gitmiş olacak. Sonra acaba ne zaman yumuşar, ne zaman meme kıvamına gelir aşaması, sonra koşup koşup aynaya bakmalar, gözlerine inamamalar, çamaşırcılarda batmalar, giyemediklerinin acısını çıkarmalar, şükürler derken alışkanlığa dönüşecek, sanki hep öyleydi diyeceksin, önceki hali aklına bile gelmeyecek. Şu an sadece biraz sabır ihtiyacın olan tek şey, sana böyle güzel duygular getirecek olan ağrını sev, onu da kucakla, gece ağrın yoğunlaşınca kalk yürü, kan dolaşımı hızlanınca ağrı da hafifler. Başından beline kadar yastıkla yat, boşlukta bir yer kalmasın, birkaç yastıkla yat ki silikon göğüs kafesine baskı yapıp rahatsız etmesin. Geçmişler olsun;)

Şu an çok yeni, vücut kabul edene kadar bu ağrılardan daha doğal bir şey yok. Ama iyi haber her gün bir önceki günden daha iyi olacak, bir bakacaksın geçmiş gitmiş olacak. Sonra acaba ne zaman yumuşar, ne zaman meme kıvamına gelir aşaması, sonra koşup koşup aynaya bakmalar, gözlerine inamamalar, çamaşırcılarda batmalar, giyemediklerinin acısını çıkarmalar, şükürler derken alışkanlığa dönüşecek, sanki hep öyleydi diyeceksin, önceki hali aklına bile gelmeyecek. Şu an sadece biraz sabır ihtiyacın olan tek şey, sana böyle güzel duygular getirecek olan ağrını sev, onu da kucakla, gece ağrın yoğunlaşınca kalk yürü, kan dolaşımı hızlanınca ağrı da hafifler. Başından beline kadar yastıkla yat, boşlukta bir yer kalmasın, birkaç yastıkla yat ki silikon göğüs kafesine baskı yapıp rahatsız etmesin. Geçmişler olsun:KK66:
Ne zaman normal meme kıvamına gelir izler ne zaman kaybolur aşamasındayım şu an

Bana göre kıvamı gayet güzel ama 1 ay önce annem ellemişti çok sert demişti, oysa ben yumuşadı diye seviniyordum. Gerçek meme kıvamını bilmiyorum ki..

Bana göre kıvamı gayet güzel ama 1 ay önce annem ellemişti çok sert demişti, oysa ben yumuşadı diye seviniyordum. Gerçek meme kıvamını bilmiyorum ki..
Haha doğru ya normal meme kıvamı nasıl ki benimkide çok küçük dü şöyle avuçlayamıyordumki kıvamı bileyim

Oldu
oldum canım 2 ay bitti ameliyat sonrası süreç kişiye göre değişiyor benimki çok zordu ama ilk 3 gün sonrası 15 gün sırt ağrısı dışında dayanılmayacak hiç birşey yaşamadım.sonucumdan çok memnunum ve çok mutluyum yaşadığım onca şeye rağmen iyiki yaptırmışım
İyiki yaptırmışım diyorsun ya, büyük yaptırmayanların yüreğine su serpiyorsun. Şu anki sonuç ne durumda? Görebilme imkanımız var mı? O kadar cesaret verdin ki bana :)

İyiki yaptırmışım diyorsun ya, büyük yaptırmayanların yüreğine su serpiyorsun. Şu anki sonuç ne durumda? Görebilme imkanımız var mı? O kadar cesaret verdin ki bana :)
Canım ben başından beri büyük istemiyordum zaten eşim bile o şartla izin verdi çok büyük olmasın dedi bu tercih meselesi sanırım halbuki burda büyük yapanlar da var bayılıyorum onların memişlere sadece kendimi öyle düşünemiyorum .daha olmadan burda bir mankenin fotosunu paylaşmıştım tecrübeli arkadaşlarda bunu 300 cc ile yakalayabileceğimi söyledi drumda istesen de daha büyüğü olmaz zaten dedi

Arkadaşın da dediği gibi insan yumuşadı meme kıvamına geldi zannediyor. Ben de henüz birkaç ay geçmişken yumuşacık oldu, hiç anlaşılmıyor zannederken malesef bir erkek tarafından henüz yumuşamadığı gerçeğiyle yüzleştirilmiştim :) Bu çok çabuk gerçekleşen bir durum değil yani, günden güne aydan aya iyice şekli şemali oturuyor, yumuşuyor. Aceleci olmadan sabırla bol bol masaj yapın. 1 yıl sonra eski hali unutulmuş iyice benimsenmiş oluyor, 2 yıl sonra tadından yenmiyor :) Benim Şubatta 2 yıl olacak, zaman çok çabuk geçiyor. İzler için bir şey söyleyemem, kişiden kişiye çok değişmekle beraber %100 silinmesini beklemeyin, silik de olsa bir iz kalır mutlaka.

Arkadaşın da dediği gibi insan yumuşadı meme kıvamına geldi zannediyor. Ben de henüz birkaç ay geçmişken yumuşacık oldu, hiç anlaşılmıyor zannederken malesef bir erkek tarafından henüz yumuşamadığı gerçeğiyle yüzleştirilmiştim :) Bu çok çabuk gerçekleşen bir durum değil yani, günden güne aydan aya iyice şekli şemali oturuyor, yumuşuyor. Aceleci olmadan sabırla bol bol masaj yapın. 1 yıl sonra eski hali unutulmuş iyice benimsenmiş oluyor, 2 yıl sonra tadından yenmiyor :) Benim Şubatta 2 yıl olacak, zaman çok çabuk geçiyor. İzler için bir şey söyleyemem, kişiden kişiye çok değişmekle beraber %100 silinmesini beklemeyin, silik de olsa bir iz kalır mutlaka.

Normal meme kıvamına gelmesi izler çok takmıyorum bunları zaman gerek biliyorum beni korkutan tek şey şu kapsül en ufak ağrıda sertlikte hemen o geliyor aklıma bide bunu atsam kafadan çok iyi olcak

Back