Benim tek deliğim kapalıydı kemik vardı burnumda. Ayrıca sinüslerim çok dolu ve geniz etim de vardı. 18 yaşımı bekledik ameliyat olabilmem için. Geceleri falan çok horlardım öncesinde. Doktorum 18i doldurur dolmaz ameliyatımı yaptı.
Estetik olmamı teklif burnum çok düzgün değildi zaten bir de kemik alınca şeklinin yamulabileceğini söyledi ama ben o yaşlarda çok şikayetçi değildim. yoo burnumu seviyorum falan dedim. Estetik hiç düşünmemiştm zaten :)
Ameliyattan sonra burnumda bahsedilen yamukluk kaldı. Kemik alınan tarafta çukurluk var. Keşke estetik de olsaydım.
Ama şöyle bir şey de var. Benim ameliyatım inanılmaz kolaydı. yüzüm gözüm şişmedi. Agrım hiiiiç olmadı. Sadece burnumda tampon vardı. Bir haftada onlar çıktı. ve okula devam ettim. Estetik olsaydım daha uzun sürücekti düzelmem.
cevap verdiğin için saol canım. çok geçmiş olsun. benim seninki kadar ciddi bir durum yani göze çarpan bir şey yok ama ben artık farkındyım ve yaş ilerledikçe belkide yamukluk göze çarpıcak , aslında ben estetik olmak isterim burnum güzel olsun diye :) ama buna doktor gerek duymadan kendi başıma olamam malesef
kızlar merhaba. sormak istediğim bişey var ameliyat olanlar daha bilgilidir diye düşünüyorum. Resimde eklicem.
Benim burnum yamuk, şöyleki göze çarpmıyor ama ben uyurken yolda yürüken falan burnumdan nefes alamıyorum. Burun deliklerimden biri büyük diğeride küçük, resim ekleyince görüceksiniz.
Annemi ikna ettim cuma günü kbb gidicez. Eskişehirdeyim bu arada. Sizce bu ameliyat sebebimi böyle bi durum yaşayan varmı annem geniz etim yüzünden nefes aalamadığımı düşünüyor. Bu arada sağ profil ve sol profilde fark var, çunkü sağ taraft ufak bi kemik var brun sırtında, zaten bu yüzden farklı.
yardımcı olursanız çok sevinicem
Benim de burnumun bir yanı düzgün diğer yanı kemerli görünüyordu bir tarafında içten kemik vardı ve nefes alamıyordum ameliyatım çok yeni şeklini de düzeltti doktorum kemikleri de aldı.doktor gordugunde zaten bilgi verecektir, ameliyatın gerekli olup olmadığını soylecektir bence olmak istediğini de belirt derim
Benim de burnumun bir yanı düzgün diğer yanı kemerli görünüyordu bir tarafında içten kemik vardı ve nefes alamıyordum ameliyatım çok yeni şeklini de düzeltti doktorum kemikleri de aldı.doktor gordugunde zaten bilgi verecektir, ameliyatın gerekli olup olmadığını soylecektir bence olmak istediğini de belirt derim
ameliyatını kbb doktorumu yaptı peki canım. geçmiş olsun bu arada
Bence muayenede belli olacaktır ama olman gerekecek gibi geliyor bana. Dıştan öyle fazla belli etmiyor ama iç tarafta bir eğrilik olduğu belli ve nefes almanı etkiliyorsa ben ol derim, olmuşken şeklini de düzelt derim
canım senin şikayetlerinle benimki aynı imiş bende daha bariz belli olan yamuk vardı.sölediğin gibi de ağzım kapalı duramıyordum çünkü burnum tıkalı gibiydi hep.
ben iki kere ameliiyat oldum hemde çok çok iyi bir hekime istanbulda
ama ilk normal nefes alabilmem için oldum.çok az nebzede rahatlattı ama yine burnumdan rahat nefes alamadım
doktor dedi bi operasyon daha yapalım dedi olmuşken biraza burnunu düzeltelim
yüzün şiş mor 20 günde geçmedi abartmıyor
şimdi sor rahatmısın Hayır.Sabah yine boğazımın kuruluğuna horlamama uyanıyorum.Yine nefes alamıyorum.
bir arkadaşımda benim gibi oldu başka doktora, oda rahat değil
ben olma derim olacaksanda estetik işine hiç girme .yıllar sonra çökme oluyor vs.filan 5-10 yıl sonra tekrar burnunla uğraşma derim.
sıkıntın neyse onu tedavi ettir yeter
canım fotoğraflarına baktım. doktor eminim ki ameliyat olman gerekiyor diyecek. daha önce dediğim gibi septum deviasyonu gibi duruyor, burun deliklerindeki asimetri falan.. googleda arama yaparsan benzer birçok fotoğraf bulabilirsin. rahatsız edecek derecede nefes alma sıkıntısı çekiyorsan zaten düşünmeden ameliyat ol derim. nefes alamamak çok büyük problem, ancak çeken bilir yani.
annenin dediği gibi et büyümesi problemin de varsa onu da ameliyatta hallederler, konka hipertrofisi diye araştırırsan bilgi bulabilirsin. şimdiden geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?