Ameliyat Deneyimim (Fotoğraflı)

beautifulnicegirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2013
20
1
Arkadaşlar merhaba ameliyat deneyimimi paylaşmak istedim. Çünkü ameliyat öncesinde bir ay boyunca her konu ile ilgili saatlerce araştırma yaptım. İnsanın çok fazla bilgiye ihtiyacı olabileceğini kendi deneyimlerimle öğrenmiş oldum.
Ameliyat öncesi biraz heyecanlıydım. Ameliyata ailemi üzmemek için kahkaha atarak girmeye çalıştım ve sonra da o moddan çıkamadım. Hemşirelerle konuşurken bir anda kendimden geçmişim.
Sonrasında uyandırma sesleriyle kendime geldim. Buz gibiydi. Tir tir titreyerek odama getirdiler. Hemen giyindim. Mutlaka kalın kıyafetler ve ekstra patik alın yanınıza. Ayaklarım çok zor ısındı benim ki ameliyat öncesinde oda baya sıcaktı. Sonra doktorun asistanı bir alete takılı maske getirdi. Gözünüze koyuyorsunuz kendi kendine sıcaklığını ayarlıyor ve yüzde ağırlık yapmıyor. Ameliyat öncesinde anneme bütün gece başımda durup buz tutman gerekecek demiştim. Öyle birşeye de gerek kalmadı. Göz tarafı da açık olduğu için tv izleyebiliyordum. Sıvıyla beslendim. Annem küçük kaşıkla yedirdi. Ara ara koridora çıktım dolaştım. Acı ya da ağrı hiç olmadı. Kanama da olmadı.
Ertesi gün eve geçtim. Genelde müzik dinledim gözlerimi dinlendirebilmek için. Film izledim. Acı ya da ağrım hiç yoktu. Zaten bütün ameliyat sürecinde asla acı ve ağrı hissetmedim. Hatta dr la her konuşmamda ne zaman ağrılar başlayacak diyordum. Çünkü internette ağrılı olacağına dair çok fazla yazı okumuştum. İnanın hiç ağrım acım olmadı. İlaçlarımı ve spreylerimi saatinde almaya aşırı özen gösterdim. Ağzımı hala çok az açabiliyordum. Çorba içtim. Sütle bisküvi karıştırar beslendim ilk birkaç gün.
Hastaneden çıkmamın ikinci gününde şişmeye başladım. Ben hiç morarmadım. Gözaltlarım bile morarmadı. Tamponları çıkarmaya gittik. Tampon çıkarmayla ilgili de çok zor olacağına dair yazılar okumuştum. Ama hissetmedim bile. Dr bitti dediğinde inanamadım. Sanırım silikon tampondu.
Üçüncü günde şişliğimin artmasıyla gözlerimi kapalı tutarak müzik dinledim yine. Sonrasında da inmeye başladı. Gözaltlarım hafif sarardı. Yüzüm inmeye başladıkça artık rahatladım. Film izledim sürekli.
Ameliyattan bir hafta sonra alçı çıktı bant taktık. Burnumu beğenmiştim ama şişti biraz. Bu arada mimiklerimi pek kullanamadım ilk zamanlar.
Bir hafta sonra da bandajları çıkarttım. Ve çok beğendim. Öyle pek şiş değildi. Bandajdan sonra burun birazcık şişti ve indi. Dikişler beni uzun süre rahatsız etti. Çünkü dr iz kalmaması için asla ellememem gerektiğini söylemişti. Kanlı durdu bir süre. Sonra da kabuklandı. Ben hiç dokunmadım. Dr eriyen dikiş kullanmıştı ve normalde 2-3 haftada düşüyordu. Benimki biraz uzun sürdü. Hatta dün de burada konu açtım kabuklandı dikişlerim diye. Dr a gittim ve hafiften silerken bitti dedi. İnanamadım ayna istedim tertemizdi. İz de pek yoktu ufak bir kızarıklık belli bile olmuyordu karşıdan bakınca. Birkaç aya kalmaz o da gider dedi.
Genel olarak ameliyat sürecim çok rahattı. Ben de çok dikkatli ve özenli davranmaya çalıştım. Her sabah kahvaltıdan önce maydanoz kürü kullandım. Her gün yaklaşık iki litre ödem giderici karışım suyu içtim. Hazır gıda kullanmamaya çalıştım. Çok zorlansam da hiç sigara kullanmadım. Rapor kullandım dışarıya çıkmadım. Soğuk bazen şişmeme neden oluyordu. Krem, ilaç ve spreylerimi aksatmadan kullandım.
Koyduğum fotoğrafı dün dikişlerim varken çekmiştim. Bugün onlar da yok ve daha iyi görünüyor. Ben deviasyon nedeniyle yaptırmıştım. Burnum kırıktı nefes alma sıkıntım vardı, ağrım hep açık duruyordum. Bu durum boğaz ağrısı, diş çürümesi, horlama gibi birçok sıkıntıya neden oluyordu. Bugün burnumun da tamamen temizlenmesiyle birlikte inanılmaz nefes almaya başladım. Ağzım sürekli kapalı ki bu benim için çok yeni bir durum. Burnumun dış görünüşü de doğal olsun istedim.
Tabi bu henüz ilk ayım. Sonrasında neler olabileceğini bilemiyorum. İnşallah büyük sıkıntılarla karşılaşmam. Sizler için de aynı şeyleri diliyorum

Eklentiler

• IMG_9338.PNG
    IMG_9338.PNG
    157,6 KB · Görüntüleme: 257
  • IMG_9341.JPG
    IMG_9341.JPG
    17,8 KB · Görüntüleme: 244
Son düzenleme:
Tabiki. Teşekkür ederim bu arada :KK52: 10 dal civarında maydanoz, 8 dal civarında nane, yarım limonun parçaları ( bazen elma ve salatalık da kullanıyordum) oda sıcaklığındaki suya koyuyorum. Sonra büyük bir bardakta kaynar su ile poşet yeşil çayı demleyip yarım saat sonra onu da diğer suya karıştırıyorum. İçmek için 2 3 saat bekletiyorum. Her gün kullandım aksatmadan

Son düzenleme:
Ben daha çok yeşil çay içiyodum bu süreçte. Bunları da eklicem artık. :) yapmadığımız şey kalmadı iyi sonuçlar alırız inşallah :))

X