How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Alzheımer Yardım lutfen

60gıbı baslamıs canım dün sordum bana 60 gıbı başladı dıyor
Bu normal bir yas. Yani hastalikta genetik gecis oldugunu gostermez. Eger 30larinda baslasaydi esin hakli olabilirdi. Herkesin ufak tefek unutkanlikliklari olur da boyle duygu somurulerine ben de hic gelemiyorum ya

Bu normal bir yas. Yani hastalikta genetik gecis oldugunu gostermez. Eger 30larinda baslasaydi esin hakli olabilirdi. Herkesin ufak tefek unutkanlikliklari olur da boyle duygu somurulerine ben de hic gelemiyorum ya
Insallah duygu somurusudur CNm unutkanlıgı ole sıradan unutkanlık degıl anlattığında bende mantıklı bır sekılde dınledım duygu somurusumu acaba dıye ama dıyorkı bırden aklımdan gıdıyor ben kımım neredeyım burası neresı hakıkaten bu cumlesı benı korkutuyor normal unutkanlık böle olmaz dıye düşünüyorum

Oncelikle su buyuk harfle yazdigim yerlere dikkat edin. Sonrasinda
benim dedem de alzeimerden oldu..babanem alzeimer. zor bir hastalik.bakim gerektiren bir hastalik. tedavisi yok. esiniz abartmis oyle saniyelik unutkanliklarla olmuyor o is. unuttugunuzu bile unutuyorsunuz... neyse hepimiz potansiyeliz eger onlem almak istiyorsaniz. televizyon internet azaltin. kitap okuyun hem boyleslce ssiz de Turkce de sertlesme gibi bazi yazim kurallarini ogrenirsiniz.
su doku ogrenin ve cozun. kisacasi beyninize jimnastik yaptirin...
Türkçede yazım kurallarını zamanla cozerım canım bu hıcde zor bırsey degıl yabancı olduğumu vurgulamak ısterım.ınsallah dedıyınız gıbı hasta degıldır

Arkadaşlar bu hastalıkla ılgılı tecrubesı olan varmı esımle son zamanlar bırsuru sorun yaşıyoruz boşanmanın kenarından donduk,bunları gectım,ama dün konuşmamızda bı cumlesı benı bır gecede yıprattı bıkac sanıyelık unutkanlıkları oluyormus dedesı alzheımerden rahmetlı oldu bana dedı bırgun hıcbırınızı tanımıycam o an dünyam yıkıldı.halen daha kendıme gelemıyorum,doktora gıtdın mı hayatım dıye sorduğumda hayır ama ıyı degılım bırgun herseyı hepınızı unutucam bunu bılıyorum dedı durdu dünden berı dünya basıma ters dönüyor.bole genç yasda başlar mı bu hastalık 30 yasında,öldürücü bır hastalık mı tedavısı yokmu veya ıyılesme oluyormu hıcbır bılgım yok ınternetden arasdırmayada cesaret edemıyorum ne yaptığımı bılmıyorum kı kötü hıssedıyorum sadece
Kuruntu yapiyosun eşinde meraklı ymis Alzheimer olmaya
Göründüğü gibi kolay mevzu değil yaşayan bilir
Gereksiz naz yapmış bence hastalıkla şaka olunmaz
Psikolog a gitse çok iyi olur

Kuruntu yapiyosun eşinde meraklı ymis Alzheimer olmaya
Göründüğü gibi kolay mevzu değil yaşayan bilir
Gereksiz naz yapmış bence hastalıkla şaka olunmaz
Psikolog a gitse çok iyi olur
Insallah naz yapmış olur ama defalarca açık açık konuştum bır sorun var bellı ama ınsallah dedıyın gıbı hastalık olmaz

Eskiden bu numaralari kadinlar yapardi simdi erkekler yapar olmus.kavgada baskin cikmak sizden taviz koparmak icin yapuyor kesin bak.o hastslik bu kadar erken olmaz bu 1..ikincisi genetik olarak herkesin ailesinde alzheimer,şeker,kalp hastaligi yada kanser riski var.kesin diye birsey yok.belki trafik kazasindan ölecek Allah bilir

Canım soruyorum kendısıne nasıl bır unutkanlık anlatırmısın bana dıye dıyorum mesela dıyor suan neredeyım kımım burada ne ısım var bır kaç sanıyelık gıdıyor aklımdan dıyor korkuyorum bende
Psikolojik birşey o canım bende yaşadım ama çok stresli bir dönemimdi, sanırım beynimizin strese karşı koruma durumu gibi birşey bence korkma,stres durumu ortadan kalkınca oda kayboluyor.yabancılaşma diye birşey o eşinin yaşadığı geçici bir durum.

Psikolojik birşey o canım bende yaşadım ama çok stresli bir dönemimdi, sanırım beynimizin strese karşı koruma durumu gibi birşey bence korkma,stres durumu ortadan kalkınca oda kayboluyor.yabancılaşma diye birşey o eşinin yaşadığı geçici bir durum.
Esımde 3gunde bir oluyormus bugün sabah yıne olmuş dıyorkı,o an kendımı kım oldugumu nerede oldugumu oranın neresı oldugunu nıye orda oldugunu tüm bunlar aklından gıdıyor bu durum 15sanıye fln suruyormus baya beynımın 15sanıyelık fısını cekıyorlar sankı dıyor çok korkuyorum,ya sızde nasıl oluyordu??gecmıs olsun Buarada.

Esımde 3gunde bir oluyormus bugün sabah yıne olmuş dıyorkı,o an kendımı kım oldugumu nerede oldugumu oranın neresı oldugunu nıye orda oldugunu tüm bunlar aklından gıdıyor bu durum 15sanıye fln suruyormus baya beynımın 15sanıyelık fısını cekıyorlar sankı dıyor çok korkuyorum,ya sızde nasıl oluyordu??gecmıs olsun Buarada.
Bende sık sık oluyordu gün içinde, aynı şekilde ben kimim nerdeyim bir ton anlamsız soru ,sonrasıda korku telaş deliriyormuyum acaba diye düşünceler ama geçti gitti..stresden oluyor bende o dönem kötüydüm çok sorunlarım vardı ee beyin kaldırmıyor biyerde error veriyor malesef..eğer eşin görmezden gelirse geçici birşey olduğunu kendine hatırlatırsa geçiyor.ama yinede içiniz rahat etmesi bakımından nörolojiye gidebilirsiniz.belkide bir eksiklik vardır troidlerinden de olabiliyor bazı sorunlar.

Bende sık sık oluyordu gün içinde, aynı şekilde ben kimim nerdeyim bir ton anlamsız soru ,sonrasıda korku telaş deliriyormuyum acaba diye düşünceler ama geçti gitti..stresden oluyor bende o dönem kötüydüm çok sorunlarım vardı ee beyin kaldırmıyor biyerde error veriyor malesef..eğer eşin görmezden gelirse geçici birşey olduğunu kendine hatırlatırsa geçiyor.ama yinede içiniz rahat etmesi bakımından nörolojiye gidebilirsiniz.belkide bir eksiklik vardır troidlerinden de olabiliyor bazı sorunlar.
Allah razı olsun azıcık belkı stresdendır dedım okurken Esımde sadece soru olarak degıl ama o an gerçekten hıcbırsey hatırlamıyor sızdedemı Oyleydı? Ben kımım burası neresı neden buradayım bu soruları sorduğu 15 20sanıye hafıza yok sızdede ole mı oluyordu?

Allah razı olsun azıcık belkı stresdendır dedım okurken Esımde sadece soru olarak degıl ama o an gerçekten hıcbırsey hatırlamıyor sızdedemı Oyleydı? Ben kımım burası neresı neden buradayım bu soruları sorduğu 15 20sanıye hafıza yok sızdede ole mı oluyordu?
Bende de öyleydi canım ama eşin korktuğu için birazda abartıyor olabilir,bende öyleydim çünki felaketleştiriyoruz..psikolojide yabancılaşma diye geçiyor bir bak istersen ona,yaşadığımız bu yani..

Merhaba arkadaşım , ben babamı alzehimerden kaybettim 58 yaşında bu hastalığa yakalandı ve 16 yıl biz bu hastalıkla mücadele ettik . Şimdi bu hastalık maalesef Irsi ama ailede herkeste olacak diye birşey yok . Öncelikle eşinizi hem psikoloğa hem nöroloji bölümüne götürün beyin emarı ile beyinde bu rahatsızlık varmı belli oluyor , bu birden ortaya çıkan bir hastalık değil oldukça sinsi ilerler o nedenle mutlaka norolojiye gitmelisiniz . Bazen vitamin eksikliğine unutkanlık yapıyor panik yapmadan önce doktora gidin ki en azından içinizde şüphe kalmasın .

Birde bir kitap var bir gün 365 gün diye Amerika'da alzehimer hasta ve hasta yakınları incelenerek yazılmış bir kitap biz bu kitapta yazan her semptomu birebir yaşadık buda sadece bilgi içindi çok geçmiş olsun .

Yeri geliyor kendi ismimi unutuyorum oda bir şey mi ya :) B12 vitamini eksiktir ondan oluyordur ...benim babaannemde öyle malesef.

Eşin dedesinden etkilenmiş biraz psikolojik bu durum.Herkeste unutkanlık oluyor gun içinde. Çok üzerine düşme işi nazlanmaya bağlar.

Henüz 21 yasımdayım, ben bile her seyi unutuyorum. Telefonumu buzdolabında unutmak mı dersiniz, her gün bindigim otobüsün adını unutmak mı dersiniz, okul yolunu unutmak mı dersininiz. Daha niceleri.. Tek bir nedeni vardı; b12 vitamini eksikligi. Kendi kendine teshis koymasın, doktora gitsin de cevabı doktor versin. Stres yasamayın yok yere, 30 yasında bu hastalıga yakalanacagını hic sanmam. Bi doktora gidin, gerekli tetkikler yapılınca net cevaplar alırsınız.

Yeri geliyor kendi ismimi unutuyorum oda bir şey mi ya :) B12 vitamini eksiktir ondan oluyordur ...benim babaannemde öyle malesef.
Çok korkuyorum çok beynım donuyo ondan başka kımsem yok aslında anne baba kardeş herkes kendı hayatını yaşıyor ama Benım hayatım o ona bırsey olursa yanarım kul olurum Allah korusun(((((

Çok korkuyorum çok beynım donuyo ondan başka kımsem yok aslında anne baba kardeş herkes kendı hayatını yaşıyor ama Benım hayatım o ona bırsey olursa yanarım kul olurum Allah korusun(((((
Bence ajitasyon yapiyo :)

Insallah naz yapmış olur ama defalarca açık açık konuştum bır sorun var bellı ama ınsallah dedıyın gıbı hastalık olmaz
Erkekler işlerine gelmedi mi hep bi değişik hallere bürünürler seninki de o tip biri demek ki bırak yapsın dursun naz
Eger ki şüphe ediyorsan kendisi nin gerçekten şüphe etmesi gerekiyor ki acaba niye sürekli unutuyorum birden Alzheimer olunmaz yavaş yavaş olunur canım benim kendi ne zman ki korkmaya başlar o zman gerçekten sıkıntı var demektir

Back