- 12 Temmuz 2017
- 577
- 612
- 23
- 26
Kendinizi bu kadar yıpratacağınıza hemen yarın bi hekime görünebilirsiniz. İnsanı hastalık değil şüphe öldürürInsallah bu hastalık degıldır Allah korur ınsallah bakıyorum gozlerıne gecmısımız geleceğimiz ıyı kötü gunlerımız...bu ıhtımal aklıma geldıkce fırtınalar kopuyor gönlümde beynımde
Onumuzdekı gunlerde gıdecek dıye söz verdı bakalımKendinizi bu kadar yıpratacağınıza hemen yarın bi hekime görünebilirsiniz. İnsanı hastalık değil şüphe öldürür
+1 sekeri de kessin. Doktora gidince baska turlu konusur gibime geliyor. Hakli mi ciksam haksiz mi ciksam bilemedim. Dedesi alzheimer olmayana sasiriyorlar zaten artik.Unutkanlıkları varsa kan tahlili yaptırsın vitamin eksikliğide unutkanlığa neden olur özellikle b12 ayrıca tiroit,kansızlık bunlarda unutkanlık yapar.
Canım soruyorum kendısıne nasıl bır unutkanlık anlatırmısın bana dıye dıyorum mesela dıyor suan neredeyım kımım burada ne ısım var bır kaç sanıyelık gıdıyor aklımdan dıyor korkuyorum bende
Dedesi alzheimer'dan vefat etti diye eşinizde aynı hastalığa yakalanacak diye birşey yok, benim dedemde aynı hastalıktan öldü ama 90 yaşındaydı normaldi bana göre.Dedesıde bu hastalıktan rahmetlı olmuş 30yası var esımın bu hastalık bu yasada olurmukı acaba bılmıyorum hıcbırsey bılmıyorum gelecegımızı düşünmeye hayal kurmaya bıle korkuyorum neler olabılır düşünmek bıle ıstemıyorum(((((
Panik yapmayin ya bir durun bakalim insaAllah kotu birsey cikmazInsallah sadece vıtamın eksıklıgındendır,ama sıradan unutkanlık degıl dıyor bendekı aklım duruyor resmen dıyor korkudan ben hasta olucam böle gıderse Allah korusun
Oncelikle su buyuk harfle yazdigim yerlere dikkat edin. SonrasindaArkadaşlar bu hastalıkla ılgılı tecrubesı olan varmı esımle son zamanlar bırsuru sorun yaşıyoruz boşanmanın kenarından donduk,bunları gectım,ama dün konuşmamızda bı cumlesı benı bır gecede yıprattı bıkac sanıyelık unutkanlıkları oluyormus dedesı alzheımerden rahmetlı oldu bana dedı bırgun hıcbırınızı tanımıycam o an dünyam yıkıldı.halen daha kendıme gelemıyorum,doktora gıtTın mı hayatım dıye sorduğumda hayır ama ıyı degılım bırgun herseyı hepınızı unutucam bunu bılıyorum dedı durdu dünden berı dünya basıma ters dönüyor.bole genç yasTa başlar mı bu hastalık 30 yasında,öldürücü bır hastalık mı tedavısı yokmu veya ıyılesme oluyormu hıcbır bılgım yok ınternetTen arasTırmayada cesaret edemıyorum ne yaptığımı bılmıyorum kı kötü hıssedıyorum sadece
B 12 eksikliği öyle basite alınacak bir şeyde de değil , yasadigim bir şeyi anlatayım.Esimle birlikte hastaneye gittik tahlil yaptırdım o arada eşim beni yukarıda bekliyor ama ben eşimi unuttum hastaneden çıkarken eşim kolundan tuttu o an hatırladım eşimle geldiğimi ,etkileri bu kadar kötü yani bendeki eksiklik ileri dereceydi .Doktor vitamin depoların boşalmış demişti.Once bütün kan vevitamin tahlillerini yapılması şart bir şey çıkmazsa zaten doktor yönlendirir sizi.Çoğunlukla yaşlılarda görülen bir hastalık diye biliyorum.Esinizinki vitamin eksikliğinden olabilir.Bendede oldu bir dönem hatta doktora bebeğimi bir yerde unutmaktan korkuyorum demiştim.Esime bile seni bile unutabilirim diyordum .Tek sebebi B 12 vitaminiymis .Her ay düzenli iğne vuruldum su an çok iyiyim.Doktora gitmelisiniz sorunun ne olduğunu öğrenirsiniz.Kafaniz rahatlar böyle şüpheyle insan hastalık hastası olur.Allah şifa versin.
Insallah sadece duygu somurusuduradam iyi duygu sömūrūsū yapmis
Insallah,Allah razı olsunPanik yapmayin ya bir durun bakalim insaAllah kotu birsey cikmaz
Isı asırı yoğun ve streslı ınsallah stresden veya vıtamın eksıklıgındendır ınsallahDedesi alzheimer'dan vefat etti diye eşinizde aynı hastalığa yakalanacak diye birşey yok, benim dedemde aynı hastalıktan öldü ama 90 yaşındaydı normaldi bana göre.
Eşiniz kan değerlerine baktırsın, normal çıkarsa nörolojiye gitmesinde yarar var bence, aşırı stres, iş yoğunluğu vb sebeplerde unutkanlıklara neden olabilir.
Gecmıs olsun sızede ınsallah sonucu sızınkı gıbı olur yeterkı hastalık olmasın Allah'ın ıznıle ınsallahB 12 eksikliği öyle basite alınacak bir şeyde de değil , yasadigim bir şeyi anlatayım.Esimle birlikte hastaneye gittik tahlil yaptırdım o arada eşim beni yukarıda bekliyor ama ben eşimi unuttum hastaneden çıkarken eşim kolundan tuttu o an hatırladım eşimle geldiğimi ,etkileri bu kadar kötü yani bendeki eksiklik ileri dereceydi .Doktor vitamin depoların boşalmış demişti.Once bütün kan vevitamin tahlillerini yapılması şart bir şey çıkmazsa zaten doktor yönlendirir sizi.
Gecmıs olsun canım Allah razı olsunÇoğunlukla yaşlılarda görülen bir hastalık diye biliyorum.Esinizinki vitamin eksikliğinden olabilir.Bendede oldu bir dönem hatta doktora bebeğimi bir yerde unutmaktan korkuyorum demiştim.Esime bile seni bile unutabilirim diyordum .Tek sebebi B 12 vitaminiymis .Her ay düzenli iğne vuruldum su an çok iyiyim.Doktora gitmelisiniz sorunun ne olduğunu öğrenirsiniz.Kafaniz rahatlar böyle şüpheyle insan hastalık hastası olur.Allah şifa versin.
Insallah dedıgınız gıbıdır yıprandım ınanın ıkı gecede yıprandımAlzheimer Eşinizin bahsettiği gibi olmuyor .
Başlangıcı olsa dahi , unuttuğunu ve ya ne durum içinde olduğunu bilemez .
Küslükleriniz olduğu için belki size nazlanıyor olabilir fakat bahsettiği gibi olmuyor yani .
Alzheimer hastalığını çok iyi bir şekilde biliyor ve babaannem,amcam, en büyük halam Alzheimer sonucu Vefaat etti ..
Babaannemin hastahane,ilaçları,psikomotor,psikoloji,fizik tedavi,çocuk gelişim eğitimi, bireysel sözel anlatım vs seyleriyle birebir ilgilendim.
Dedigim gibi eşiniz de olan şey başka .
Alzheimer pat diye olan bir şey değil evre evre oluşan bir durumdur.
Ilk evresi de eşyaları, yer yön şaşırmaları, gittiği yerleri bilip animsayamamak gibi gibi ufak tefek şeylerden başlar ve kişi bunun farkında olamaz ..
Randevu alıp doktora gidin , demir eksikliği B12 eksikliği olabilir .
Dedesi kac yasindaymis hasta oldugunda?Arkadaşlar bu hastalıkla ılgılı tecrubesı olan varmı esımle son zamanlar bırsuru sorun yaşıyoruz boşanmanın kenarından donduk,bunları gectım,ama dün konuşmamızda bı cumlesı benı bır gecede yıprattı bıkac sanıyelık unutkanlıkları oluyormus dedesı alzheımerden rahmetlı oldu bana dedı bırgun hıcbırınızı tanımıycam o an dünyam yıkıldı.halen daha kendıme gelemıyorum,doktora gıtdın mı hayatım dıye sorduğumda hayır ama ıyı degılım bırgun herseyı hepınızı unutucam bunu bılıyorum dedı durdu dünden berı dünya basıma ters dönüyor.bole genç yasda başlar mı bu hastalık 30 yasında,öldürücü bır hastalık mı tedavısı yokmu veya ıyılesme oluyormu hıcbır bılgım yok ınternetden arasdırmayada cesaret edemıyorum ne yaptığımı bılmıyorum kı kötü hıssedıyorum sadece
Allah ole esler nasıp etmesın hepımıze gecmıs olsun sızede ıyı kurtulmuşsunuz.O öyle bi anda nüksedecek bi hastalık değilki tamam genetik ama yaş ta önemli. Bence size duygu sömürüsü yapmış. Eski eşimde ölücem bilmem ne kalbim daralıyor falan diyordu sizin durumla farklı ama meğer aldattığı için rol yapıyormuş hani hastayım diyerek güya
60gıbı baslamıs canım dün sordum bana 60 gıbı başladı dıyorDedesi kac yasindaymis hasta oldugunda?
Erken baslangicli demans diye bir hastalik var ama cok nadir. Ayrica 80 yasin uzerinde nerdeyse 2 kisiden birinde goruluyor bu hastalik. Korkulacak bir durum yoktur diye dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?