Alzheımer Yardım lutfen

eşiniz kendi kendine tanı koymasın
hepimizde de oluyor b12 vitamin eksikliği olabilir

duygu sömürüsü gibi geldi bana.
doktora gitmeden nasıl emin acaba? üstelik alzheimer o kadar kolay bir hastalık değil,teşhisi de. hastaneye gitsin b12 eksikliğine de baktırın

Ben kimim demesi normal bir unutkanlik degildir, nerdeyim niye vuraya geldim diye bazen oluyor ama kendini unutmak farkli birsey. Bir dr la görüşmesi lazim bunun sebebini ogrenmek icin. Suan çalışmalar devam ediyor kesin bir tedavi henuz yok diye biliyorum cubku dedem alzeimer hastasi. Cok uzun yillar oncesinden baslamis onunki.

Alzheimer genetik gecislidir ama genc yasta ortaya cikmaz. Tedavisi yok. Ama zaten onun alzheimer oldugu yasta belki siz de yasamiyor olacaksiniz. Bosuna bunu dusunup uzulmenize gerek yok. Ayrica genetik gecis dedigim de kesin anneden babadan gecer seklinde degil. Sadece ailesinde alzheimer olmayan bir insana gore ihtimali daha yuksek. Ama kesin olacak diye bir sey yok.
Su anda size duygu sömürüsü yapiyor. Iciniz rahat olsun.
Ha ama baska sebepleri olabilir bunamanin. Ama anlattiginiz seyler gercekci gelmedi. Size vicdan yaptirmaya calisiyor. Kendini unutacak duzeye gelen biri hayatini devam ettiremez, her seyi unutur.

Hemşire arkadaşım söylemişti alzeimer gençlerde de oluyormuş , bana kim olduğunu unutması normal gelmedi .bazı üyeler ben de unutkanım diye örnek vermişler ama o örneklerle sizinki çok farklı bence .bir nöroloji uzmanına bir an önce gidin eğer vitamin eksikliğiyse rahatlarsiniz

Hastalığı malesef ki kötü bir tecrübe ile öğrendim...
O kadar erken yaşta imkansız değil ama milyonda birdir ...
Alzheimer uzaktan tatlı bir unutkanlık olsada , içinde büyük dram yatar...
Bütün evreleri felakettir...
Allahım esirgesin ..
Eşiniz büyük ihtimal sıkıntı, stres yahut vitamin eksikliği olabilir ama bu hastalığı yakıştırmayın..

Kuzum bir kan sayimi yaptirsin b12 e baktirsin bir psikiyatriyle konussum bunlarin hepsi unutkanlik sebebi

E bendede var unutmayi gectim resmen bunama gibi geliyordu mesela konusuyorlar benimle oyle 1 dk falanda degil 20 saniye birsey soyluyor cumlenin basi yok bende hayalmeyal ...kansizlik demir eksikligi b12 eksikligi...belki baska.seylerde cikar ama havuc suyuydu sanirim.her aksam ibrahim saracoglu unutkanlik yaz cikar ozellikle alzheımer icin birsey oneriyordu bir bakin ve mutlaka doktora gitsin yani voyle kafadan teshis olmaz esiniz kafasinda kurmus ya da cok etkilenmis belliki

Alzheimer tedavisi yok maalesef babanem de var ve oldurmuyor surunduruyor . Bu 12 eksikliği olabilir bence önce bir doktora gitsin bilinç altına işlemiş

Insallah sadece vıtamın eksıklıgındendır,ama sıradan unutkanlık degıl dıyor bendekı aklım duruyor resmen dıyor korkudan ben hasta olucam böle gıderse Allah korusun

Insallah degıldır ınsallah

Haklısınız demın yıne konuyu açtım gıdıcem dıyor doktora o doktora gıdene kadar kabusa devam,Allah sağlığımızı korusun küçücük cocugum var yavruma bağışlasın

Kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz. Alzheimer olacağı anlamına gelmiyor bu söyledikleri, yatkınlığı olabilir belki. Dedesinden dolayı da haliyle hassas bu konuda, böyle söylemler normal. Sudoku çözsün bol bol, hafıza egzersizleri yapsın. Kanına baktırsın, B12 eksikliğinden de kaynaklı olabilir takviye alır duruma göre.

Bir kere doktora gitmeden kendine teşhis koyup kafasına takmamalı bence. Ama bu hastalık çok kafa çalıştıran ve genç insanların başına da gelebiliyor, şahit oldum daha önce. Hastalık kişinin beyin fonksiyonlarını yavaş yavaş unutup en son yemek yiyemez ve nefes alamaz hale gelmesini sağlayan bir hastalık. Kiminde çok yavaş seyrediyor mesela bir tanıdığımın torunlarını unutması 6 yıldan fazla sürdü ki sık ziyaret etmiyorlardı ama olayları çok karıştırıp beyninden olay uyduruyordu, kiminde hızlı seyrediyor oldukça. Ölümcül olma durumu şu, hasta nefes almayı unutup ölebiliyor. Tedavisi yok, yavaşlatmak için belirli ilaçlar ve koşullar var. Mesela ortam değişimi çok önerilmiyor. Ama içi daraltmayın gidin teşhis konsun vitamin veya besin eksikliği olabilir.

Insallah vıtamın eksıklıgı olur ınsallah kendısı de dıyor ama bende unutkanlıgının veya yaşadığı durumun normal olmadıgının farkındayım ınsallah hastalık olmaz doktora gıt dıye dakıka bası dıyorum

Doktora gitmiyorsa iki sebebi olabilir, ya duygu sömürüsü yapıyor ya da alzheimer çıkmasından korkup yüzleşmek istemiyor ama ona alzheimer çıkarsa ilaçlarını geciktirdikçe sürecin hızlanacağını söyleyip korkutabilirsiniz belki öyle gitmeye yanaşır. İnşallah bir şeyi yoktur çok zor hastalık. Bazı çevresel faktörler riski arttırırmış araştırmalara göre, uzak durabilir öyle şeylerden ama bu hastalık kafa çalıştırmaya pek bakmıyor maalesef, odtüde 40 yaşlarında bir profesör bundan vefat etmişti yanılmıyorsam. Bir yakınım da sürekli bulmaca çözerdi ama olacağı varsa yakalanılıyor.

Alzheimer maalesef genetik olarak da aktarılabiliyor. Eşiniz babasını da o sebeple kaybettiğinden evham yapmış belli ki. Doktora görünmekte fayda var, maalesef "saçmalamayın kesinlikle değildir" falan diyemeyeceğim ailede olduğu için. Ve yine maalesef bu hastalığın bir tedavisi yok, semptomları hafifletmek ya da geciktirmek için yöntemleri olabilir, emin değilim. ( tıp öğrencisiyim o sebeple biraz doktorvari konuştum sanırım :)) Umarım bi şey çıkmaz )

Insallah bu hastalık degıldır Allah korur ınsallah bakıyorum gozlerıne gecmısımız geleceğimiz ıyı kötü gunlerımız...bu ıhtımal aklıma geldıkce fırtınalar kopuyor gönlümde beynımde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…