Alzheımer Yardım lutfen

Sirius777

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2014
2.766
2.294
333
36
Arkadaşlar bu hastalıkla ılgılı tecrubesı olan varmı esımle son zamanlar bırsuru sorun yaşıyoruz boşanmanın kenarından donduk,bunları gectım,ama dün konuşmamızda bı cumlesı benı bır gecede yıprattı bıkac sanıyelık unutkanlıkları oluyormus dedesı alzheımerden rahmetlı oldu bana dedı bırgun hıcbırınızı tanımıycam o an dünyam yıkıldı.halen daha kendıme gelemıyorum,doktora gıtdın mı hayatım dıye sorduğumda hayır ama ıyı degılım bırgun herseyı hepınızı unutucam bunu bılıyorum dedı durdu dünden berı dünya basıma ters dönüyor.bole genç yasda başlar mı bu hastalık 30 yasında,öldürücü bır hastalık mı tedavısı yokmu veya ıyılesme oluyormu hıcbır bılgım yok ınternetden arasdırmayada cesaret edemıyorum ne yaptığımı bılmıyorum kı kötü hıssedıyorum sadece

doktorora gitmeden teşhis mi koyuyormuş kendine olmaz öyle
inan o kadar unutkanım ki bazen ben bile aklımdan şüpheleniyorum
alzheıre gelince kesin tedavisi yok sanırım ama yavaşlatılabilir hasta daha kaliteli hayatını sürdürebilir
kolay gelsin

annemin babası yani dedem, dedemin kardeşi, annesi hep bu illetten vefat etti. Annemin hatta benim olma olasılığım bile çok yüksek. Bu yüzden sağlıklı besleniyorum, anneme her yıl check up alıyorum, hafızasını güçlendirici egzersizler yaptırmaya çalışıyorum, bugday ve şekerden uzak tutmaya çalışıyorum senin gibi dünyamı başıma yıkıp kendimi yemiyorum. ki eşiniz 30 lu yaşlarda daha. genç yaşta bu hastalığa tutulan kimseyi görmedim.

Unutkanlıkları varsa kan tahlili yaptırsın vitamin eksikliğide unutkanlığa neden olur özellikle b12 ayrıca tiroit,kansızlık bunlarda unutkanlık yapar.

İyi de hepimizin bir kaç saniyelik unutkanlıkları oluyor.
Hele ki stresli dönemlerde bazen yarım saat aklımı toplayamayıp cümleyi kuramıyorum ben.
Kendi kendine teşhis koymak da nedir?
Anlayamıyorum bende dıyorum hepıMızde oluyor,ama dıyor ole degıl dıyor neredeyim kımım bu tarz unutkanlıkmıs korkuyorum küçücükte cocugum var

Çok teşekkürler Allah hepımızın yuvasına sağlık sıhhat versın bızde ıcınde ınsallahhh

Ben bazen cümlenin ortasında kullanacağım kelimeyi unutuyorum, ıııııı deyip duruyorum o an

Zihni'n çok doluluğundan, aşırı yorgunluktan vs herkes yaşıyo kısmen. B12 eksikliğim ve yıllardır süregelen kansızlığım var mesela benim ve bunlar aşırı unutkanlık yapıyo. Vitaminleri aldıkça düzeliyorum biraz sonra yine aynı :)

Hemen korkmasın doktora gitmeden kötüyü çağırmasın. Bence birazda demagoji yapmış size eşiniz.

Canım soruyorum kendısıne nasıl bır unutkanlık anlatırmısın bana dıye dıyorum mesela dıyor suan neredeyım kımım burada ne ısım var bır kaç sanıyelık gıdıyor aklımdan dıyor korkuyorum bende

Bi dönem bende öyleydim
Üsütümü çıkarıp kirliye atıyordum. Sonra kirliye attım mı diye düşünüyordum.
Ütünün fişini çekiyorum.. tekrar gidip kontrol ediyorum çektim mi diye.
Yatarken kapıyı kiritliyorum.. 10 dk sonra kalkıp tekrar emin olmak için kapıyı kontrol ediyordum.
Kan değerlerim sınırda çıktı B12 eksikliğim çıktı.
Doktora gitmeden hemen kötü şeyler aklınıza gelmesin.
Sakın googledan da bakma sağlam adamı orada yazanlar hasta eder

hastahaneye gitsin eltimin annesi bu hastaliktan vefat etti. hizli ilrleyenide varmis yavas ilerleyenide. ihmal etmeyin.
Dedesıde bu hastalıktan rahmetlı olmuş 30yası var esımın bu hastalık bu yasada olurmukı acaba bılmıyorum hıcbırsey bılmıyorum gelecegımızı düşünmeye hayal kurmaya bıle korkuyorum neler olabılır düşünmek bıle ıstemıyorum(((((

Google'dan bakmaya cesaret edemıyorum,gecmıs olsun ama esımdekı ole unutkanlık degılmıs bır anlık ben nerdeyım burda ne ısım var kımım ben gıbısınden bır unutkanlıkmış Allahım sen yardım et

Ben böyle duygu sömürüsü yapan insanlara sinir oluyorum.
Babaannem her yaz "Seneye beni göremezsiniz." der dururdu.
50lerinde başlamış bu sömürüye, 85te öldü.
Babam bir ara uzun süre soğuk algınlığı zatürre falan ugraşınca birkaç defa "Çok zamanım kalmadı gibi hissediyorum." dedi, nasıl dolduysam sakın babaannem gibi duygu sömürüsü yapmaya kalkmayın dedim anneme de babama da, bir daha duymadım.

Eşiniz de 30 yaşında.
Varsa şüphesi gitsin doktora, ne o öyle tehdit eder gibi.

Alzheimer hastaliginda genetik gecis kesin degil.

En buyuk risk faktörü 65+ yaş. Eşiniz çok genç alzheimer için.

Hastaligin sadece belli bir turu, erken yasta baslayan tür genetik gecis olarak anlamli sadece. Yoksa dedem 80 yaşında alzheimer oldu ben de kesin olacagim diye bir durum yok.

Akrabalari kaç yaşında alzheimer olmuş, erken yaşta mı ?

Büyük olasılıkla alzheimer değil ama eşinin tavrı çok itici. Durduk yere sizi evhamlandırmanın mantığı ne ya? Hele kendi kendine teşhis koyup, doktora gitmemesi. Bu kadar zor mu hastaneye gitmek hele her yer hastane olmuşken. Muhtemelen vitamin eksikliği falan, abartmasın...

Siz korkmuşsunuz onun daha çok korkması lazım.
Kendini dr a atardı şimdiye
Evhamlı bir yapıya sahip mi
Ben öyleyim mesela kurar da kurarım

Evliliğiniz sorunluymuş belki siz korkunca o sorunları kenara atmanız işine geliyor

O hastalıkta ben nerdeyim burası neresinden ziyade kişi yakın geçmişini unutur en eski zamanlarını hatırlar ve anlatır

Vallah canım fazla bır bılgım yok ama Benım bıldıgım tahmınım kadarıyla yaşlılığında oldu cunku esını boşamış yenıden evlenmıs duzen kurmuş yenıden çoluk çocuk yapmış hasta olsa yapamazdı herhalde dıye dusunuyorum yaşlılığında hastalandı ve rahmetlı oldu dıye hatırlıyorum

Insallah sadece vıtamın eksıklıgıdır keşke doktora gıtmeden benı bu derece uzmeseydı ama uZulmemek elde degıl Allah korur ınsallah

ben bazen koltuktan mutfaga gitmek icin kalkiyorum daha kalkarken niye kalktigimi unutup geri oturuyorum o derece yani bizim ailemizdede var bu hastalik ama beyin yorgunluguyla alakali donemsel seyleri bu hastalikla ozdeslestirmemek lazim bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…