• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

alyansınızın parlaklıgı??

dtsly

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mart 2009
381
0
316
İzmir
arkadaslar dogru yeremı konu actım bılmıyorum ama yardım edersenız sevınırım.alyansım kullanıla kullanıla parlaklıgını yıtırdı.acaba parlatmak ıcın ne yapabılırım??

Tuz ile sürtmek altını parlatır...
Sabunlu suyla yıkamak altını parlatmak ve temizlemek için genelde yeterli.
Deterjanlı suyun içinde kaynatmak altını parlatır​

deterjanlı suyu duymustum bide bulasık makinasına atıncada parlıomus ama denemedim

hadi hepimiz alyansları makinaya atalaım bugünkaydirigubbakcemile3hadi makinaya kaçarsa napcaz.aslında şaka yapmıyorum atmak geçti aklımdan ama ii bi yerine koymak lazım

Evet kuyumcu para almıyo hemende pırıl pırıl yapıyo (:

taşlıysa diş fırçasıyla temizleyin
kuyumcu öle demişti bizde böyle parlatıyoruz demişti
ben yapıyorum gerçektende parlıyo

ben çif ve bulaşık detarjanıyla kaynatıp parlak olacağını duymuştum denedim gercektende parlıyo ama benim eşim muşterisi var kuyumcu arada götürüyor altınları parlatıyo hiç uğraşmıyoum

ben gümüşçüde görmüştm silgiyle siliyodu bide diş macunu da işe yarıyo ama ben gümüş de denedim altında da işe yarar sanırım

gumuste sıgara kulu ıle ya da arap sabunu ıle ovun derlerdı.Altında da tuzu hıc duymamıstım nasıl ovucaz tuzla ayol?

ama kuyumcular önce bir zımpara çekiyor ondan sonra parlatıyor. 1 kereden birşey olmaz ama her matlaştığında götürürseniz de yüzeti incelir. bnden söylemesi..

çizmeden yapıyorlar çünkü önce zımpara çekiyorlar. ondan sonra parlatıyorlar. 1-2 kereden birşey olmaz ama her matlaştığında götürüp parlatırsanız yüzeyi zamanla incelir(bu yüzükleri uzun süre kullanmak istiyorsanız tabii)

bende yüzüğün gramajı düştüğünü duydum parlattıgında..zımpara yapıldıgı için herhalde..

gümüşü diş macunu acayip parlatıyor. altını da parlatır mı ki acaba? CADIARZU

Back