• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alyans seçmek

Aysoho

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2010
207
8
96
İzmir
Herkesin evlilik hazırlığında en çok zorlandığı noktalardan biri sanırım bu seçimi yapmak : )
Bende araştırırken şöyle bir yazıya rastladım.

Evlenecek olan çiftlerin zorluk çektiği Alyans seçimi konusunda bazı bilgiler vermenin faydalı olabileceğini düşündüm. Alyans seçimi oldukça önemlidir çünkü herzaman alınabilecek veya devamlı değiştirilen bir takı değildir. Tabi devamlı değiştirenlerde yok değil.

Alyans alırken model seçiminden önce karar vermemiz gereken kriterler vardır. Bunları tek tek inceleyeceğiz.

Alyans Alırken Hangi Ayar Altın Tercih Etmeliyim?

Alyans devamlı kullanılacağı için sağlam olması önemlidir. 22 Ayar altın esnektir. Bir eşya taşırken veya bir yeri tutarken o anda yamulma ihtimali yüksektir. Bu nedenle çabuk yıpranır ve bu nedenle pek kullanışlı değildir. Çok fazla model bulma imkanıda olmayabilir. 18 Ayar alyanslar sağlamdır fakat bu ayar altındada alyans modelleri çok kısıtlıdır. Genelde düz model ve bir kaç modeli daha yapılır. Alyans alırken 14 ayar tercih etmeniz sizin için her açıdan daha iyi olacaktır. 14 ayar sert madendir. Çok ince değilse herhangi bir çarpmada hemen yamulmazlar. Piyasada tek tek bakıp bitiremeyeceğiniz derecede fazla alyans modelleri bulabilirsiniz. Bir çok alyans firması vardır ve genelde 14 ayar üzerine çalışırlar.

Alyans Modelleri Arasından Nasıl Tür Seçmeliyim?

Alyans seçimi yapmak oldukça zor oluyor. Çok modelin olması işi dahada zorlaştırıyor. Fakat sadece model değil parmağınızda duruşu, rahatlığı ve kullanışlı olmasıda önemlidir. Alyans seçimi yapmaya gittiğinizde stres alyans, dar modeller, geniş modeller ve çok farklı tarzlarda alyans modelleri ile karşılaşabilirsiniz. Stres olarak nitelendirilen alyanslarda zamanla dönmeme gibi sorunlar olabiliyor. Ayrıca Alyans bir zaman sonra küçük veya büyük gelmeye başlayabiliyor. Bu durumlarda stres alyans yüzükler küçültülüp büyültülemiyor. Normal tek parça modellerde 1 – 2 numara ( Modele göre ) makineler aracılığı ile oynanabiliyor. Çok fazla geniş alyans modelleri ise parmağın belli bir kısmının hava almasını engelliyor ve rahatsız edebiliyor. İnce ve dar modeller ise kendini belli etmiyor veya çabuk yıpranabiliyorlar. Fazla girintili çıkıntılı modellerde ise çabuk pislenmeler olur. Bayan modellerin bazılarında taş bulunmaktadır. Taşlı yüzüklerde taşın düşme durumu olabiliyor. Tekrar taş takılması mümkün fakat devamlı taş düşmeleri yaşanmaya başlandığında sizi rahatsız edecektir.

Sonuç olarak bakıldığında orta genişlikte, fazla girinti çıkıntısı ve taşı olmayan modeller tercih etmeniz önerilir.

Kaynak: altinfiyat.net
 
teşekkürler canım ayar konusunda bilgi sahibi olmuş olduk çok sağol canım.umarım birgün bizede nasip olur
 
Sırf görüntüye bakıyoruz ama iç yüzündekiler işi biliyor gerçekten. Ayar konusuda önemliymiş. Ne bilelim biz okadar :D önümüze koyuyolar bakıyoruz modellere.
 
bazen resimlerden görüntülerden alyansa bakılıp karar veriliyor ama elde güzel durmuyor.parmağın yapısıda önemli her yüzük her armakta iyi durmuyor
 
Evet gizmo bu yazıdada sonuca bakıldığında dikkat çekilmeye çalışılan nokta sadece görüntüye aldanılmaması gerektiği sanırım.
 
Back
X