Alttan ultrason

blueness

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2009
1.352
2
42
mrb arkadaşlar. 20+4 haftalık hamileyim 22+4 te doktorum alttan muayene için çağırdı benim gibi bu haftalarda alttan usg yaptıran arkadaşlar varmı acaba çevremde kime sorsam yaptırmamış. bende endişelendim ister istemez gebeliğimde yada bebeğimde hiç bir şikeyetimiz yok çok şükür ikimizde çok sağlıklıyız doktorumuz böyle söyledi ancak alttan usg istedi. bilen yaşayan varsa tecrubelerini benimle paylaşırlarsa çok sevinirim. şimididen yardımlarınız için teşekkürler

neden istediğini keşke sorsaydın cnm
bana gebeliğimde 12.haftamda ense kalınlığı ölçümü için yaptı başkada olmamıştı.

alttan muyeneyi bildiğim kadarıyla son haftalarda yapıyolar benim sezeryan olucağı belli olduğundan hiç yapılmadı ama kendini kasma çok kolay oluyormuş canım sağlıcakla al yavrunu kucağına işallah

alttan ultrason benim bildiğim düşük tehlikesi varsa ilk 3 aya kadar yapılabiliyo(bende öledi 3,4 kere yapıldı) ve son haftalarda da çatı muayenesi için yapılıo..herşey normal diyosun bence yaptırma derim...sonradan pişman olma allah korusun...inş sağ salim alırsın bebişini kucağına...

benim dr umda hiç gerek görmedi normal oldu doğumum öncedende belliydi normal olacağı ama gerek görmedi ona sen bilirsin ama bencede yaptıra derim.. sağ salim kucağına alman dileklerimde...

mrb arkadaşlar. 20+4 haftalık hamileyim 22+4 te doktorum alttan muayene için çağırdı benim gibi bu haftalarda alttan usg yaptıran arkadaşlar varmı acaba çevremde kime sorsam yaptırmamış. bende endişelendim ister istemez gebeliğimde yada bebeğimde hiç bir şikeyetimiz yok çok şükür ikimizde çok sağlıklıyız doktorumuz böyle söyledi ancak alttan usg istedi. bilen yaşayan varsa tecrubelerini benimle paylaşırlarsa çok sevinirim. şimididen yardımlarınız için teşekkürler

canım bence sakın ihmal etme, bu haftada yapılan vajinal ultrason çok önemli, birçok doktor bunu ihmal ediyor ama bu haftada rahim ağznın boyu ölçülüp erken doğum riskinin olup olmadığı tespit ediliyor. benim eşimde jinekolog ve bana da 3-4 hafta sonra ölçüm yapacak. burada badem isimli ikiz bebek bekleyen bir arkadaşımız vardı, erken doğumla bebeklerini kaybetti eğer bu ölçüm yapılmış olsaydı belki kaybetmeyecekti bebeklerini. o herkese hatırlatıyordu mutlaka yaptırın doktor söylemezse siz hatırlatın diye. sakın ihmal etme.

Vajinal usg sanıldığı gibi tehlikeli değil arkadaşlar , bazı doktorlar bunu ihmal etmiyor bazıları gerek duymuyor ama gebeliğin ilk haftalarında özellikle yapılması gerekli bir muayene. Daha net bilgi için vajinal usg daha yararlıdır , internette bir çok bilgi kirliliği mevcut ama güvendiğin sağlık sitesi varsa kendin de araştırabilirsin.. Merak etme birçok bayan vajinal usg ile muayene olmuştur , ben de kısmetse kalp atışlarını dinlemeye gidicem çok yakın bir zamanda , şu zamana kadar vajinal usg ile bebeğin duruma bakıldı.. Evet can sıkıcı bir durum ama sağlık için bunları yapmalıyız özellikle de miniklerimiz için öyle değil mi? Doktorum bana internette araştırma yapma dedi ama meraklı ben dayanamıyorum şimdi daha iyi anlıyorum neden dediğini , her kafadan bir ses hatta bazen kocakarı hurafelerini yaşatmaya devam eden düşünceler heryerde karşıma çıkıyor.. ıster istemez bu ruh halimle de acaba öyle mi acaba böyle mi olur diye kuruntular yapıyorum , aklına kötü düşünceler getirme olur mu , aklına gelen her türlü kötü düşünceyi doktora sor çekinmeden o sana en doğru yanıtı verir. Sağlıklı sıhhatli bebeğini kucağına alırsın inşallah..

hepinize teşekkür ederim kızlar bi kaç kişden düşüğe sebep olur diye duydum daha da panik yaptım. gerçi doktoruma çok güveniyorum ama ne bileyim insan ister istemez söylenen laflardan etkileniyor.

canım bence sakın ihmal etme, bu haftada yapılan vajinal ultrason çok önemli, birçok doktor bunu ihmal ediyor ama bu haftada rahim ağznın boyu ölçülüp erken doğum riskinin olup olmadığı tespit ediliyor. benim eşimde jinekolog ve bana da 3-4 hafta sonra ölçüm yapacak. burada badem isimli ikiz bebek bekleyen bir arkadaşımız vardı, erken doğumla bebeklerini kaybetti eğer bu ölçüm yapılmış olsaydı belki kaybetmeyecekti bebeklerini. o herkese hatırlatıyordu mutlaka yaptırın doktor söylemezse siz hatırlatın diye. sakın ihmal etme.

çok ama çok teşekkür ederim canım. içimi acayip rahatlattın sonuçta eşin senin için riskli bişeyi asla yapmayacağına göre hatta en iyisini yapcağına göre şimdi anlıyorum ki benim doktorum diğer arkdaşların doktorlarından daha çok düşünüyor beni. verdiğin iç rahatlatıcı bilgiler için tekrar tekrar teşekkür ederim en sonunda sayende (hepinizin sayesinde aslında) bir ohh dedim

benim bildiğim kadarıyla, 24-30. haftalar arasında biyerlerde, vajinal muayene yapılıyor. ben henüz 21. haftamı bitiriyorum, dolayısıyla biz o konuyu henüz işlemedik...
ama rahim ağzı ölçümü falan yapılıyor bildiğim kadarıyla..
doktorun istediyse yaptırmalısın derim ben... benden istemese de mutlaka hatırlatıcam ben.

Evet badem yani AdaEge ikiz bebeklerini rahim ağzı yetmezliğinden kaybetti
doktoru erkenden vajinal usg ile bakıp ölçüm yapsaydı belki düşmiycekti bebekleri
benim doktorumda eğerki bişey demezse ben kendim istiycem bakmasını
gerçi korkuyorum alttan muayene olmaya ama önemli olan bebeklerimizin sağlığı

Canim simdi gördüm ben bu yaziyi .Ben ogluma doguma 2 hafta kalana kadar Türkiye deydim orda her ay kontrole gittigimde hep normal ultrason yapti doktor ve bebek saglikli dedi.Buraya geldim doktor alttan bakicam dedi ben de senin gibi cok rahatsiz oldum ama bir sorun olmadi. Bu hamileligimdede ilk gittigimden beri alttan hem ultrasin hemde el kontrolü yapiyor .Ben doktorumada sordum Türkiye de yapilmiyor diye ama burdaki doktorlarda cok dikkatlidir.Kendilerinden kaynaklanan en ufak sorun olsa diplomalarini kaybederler öyle kolay diil yani.Bende rahatsizim ama doktoruma güveniyorum icin rahat olsun.

benm hamileligim boyunca dr um hiç bakmadı bi sorun olmadıgı sürecebakılmaz en son 36. haftada bakılır oda çatı muanesidr
senn dr neden istedi bilmiyorum

rahim ağzı boyu ölçümü için yapılıyor benim doktorumda yaptı çok hassas davranıyo doktor zaten erken doğum riskin varmı ona bakıyo ayrıca doktorum doçent ben memnunum içim rahat en azından

neden istediğini keşke sorsaydın cnm
bana gebeliğimde 12.haftamda ense kalınlığı ölçümü için yaptı başkada olmamıştı.

Avusturyada ilk 3 ay icerisinde herhangi bir rahimagzi iltihabi ya da onun gibi sikintili bir durum var mi diye rahimden sivi aliniyor labratuvara gönderiliyor. Bunu yaptirmak zorundayiz. Ama Ense kalinligina sadece üstten Ultrosonla bakiyorlar. 20. haftalardan sonra tekrar vajinal kontrol yapiliyor.

X