• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

alttan muayene olmak zorundamiyim?

hly22ycl

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2014
48
16
13
36
Merhaba arkadaslar . Adet duzensizligim vardi bugun doktora gittim alttan muayene edecegini soyledi. Bende baktirmak istemedim yani illa alttan bakmak zorundalar mi bunun baska yolu yokmu? Yardim edermisiniz?

Pardon ? Doktor olan kisi baska cozumde bulup bakar . Ultrason ile de bakabilir . Ben alttan baktirmayabilirim bu benim kararim

En güzel sonuç alttan muayene ile alınır karnınızdan da bakabilirler sonuçta bakire olanlara nasıl bakıyorlar ama eğer öyle bir probleminiz yoksa bence alttan baktırın derim..

Evlisiniz herhalde...

Rahatsız edici bi durum ama karından ultrasonla tam anlaşılmıyor.
Alttan bakılması daha iyi...

Evet haklisiniz. Ama alttan hic baktirmadim daha once. Bir bayan doktor bakmak istedi bana yaklasimi cok kotuydu yani sanki ben hep baktiriyodum daha once gibi tavir aldi ilk kez olcak diye kendimi kastim ki kasmam normal kendisi sert cikisti bende bi daha baktirmak istemedim benim istememe sebebim bu.

O zaman başka doktora gidin öyle davranması normal değil çünkü..yani banada öyle davranılsa bende istemem ama eminim daha kibar anlayışlı bi doktor bulursunuz o zaman kasmanıza gerek kalmadan biter zaten..

Her zaman her dalda bayan doktor itici gelmsitir halada oyle
Ben dogum yaptim dikislerin iyilesmisimi diye kontrole gittim soyledim dk. Boyle boyle muayene ilacam dedim ama korkuyorun yaaa falan dedim yat bakalim bise yapmicam bakacam dedi(erkekti)
O oyle sakin yaklasinca bnde korkmadin dusgin sekilde bakti

Bir defasindada dis icin gittim (bayandi)
Ben nasil korkuyorum bana ac agzini diye bagriyo korkuyorum dedim
Benim okdar hastam var senlemi ugrasacam diyo yapma birak kalsin dedim
Kalktim ama nasil bozuldu
Bayanlar heo boyle erkekler daha yumusak oluyo diye dusunuyorum
Tabi istisnalar kaideyi bozmaz
Bence dk. Deistirin tekrar muayene olun derm
Gecmis olsun

Aynen oyle yapicam iyi doktor bulana kadar arastiricam. Tesekkurler . Allah razi olsun. Anlasiniz icin :)

Merhaba arkadaslar . Adet duzensizligim vardi bugun doktora gittim alttan muayene edecegini soyledi. Bende baktirmak istemedim yani illa alttan bakmak zorundalar mi bunun baska yolu yokmu? Yardim edermisiniz?
Merhaba biliyorum çok sıkıntılı bir durum ancak doktorlar keyifleri için bakmiyorlar değilmi. herkes yapması gerekeni yapıyor düşünün ki bagdemciginiz ağrıyor doktora gitseniz bogazina kalmayacak mi. kendinizi bu kadar kasmayin. ben neredeyse ayda 4 kez falan muayene oluyorum tedavi görüyorum çocuk sahibi olabilmek için. çok zor birşey. ama bu benim sağlığım için umarım sağlığınıza kavusursunuz

Evet haklisiniz. Bende 1 yillik evliyim annem ve kayinvalidem de baktirma diyor adet duzensizligin normal diyolar yada vucudun gebelige hazirliyo kendini diyolar . Suanda kesildi zaten birsey gelmiyo. Insallah sagolun.

gözünüzü kapayın hiç orda degilmişsiniz gibi davranın...canınız yanmıcak bile...

Kendimi kasarim ben bu alanda doktorda onemli benim icin hic bir doktorda tanimiyorum kadin dogum ve hastaliklar uzmani istanbulda :/

ben ilk ve son alttan muayenemi doğuma gittiğimde acilde yaptırdım.. ilk kez olacak falan diye doktora derdimi anlatmaya çalıştım çok stresliydim bir de,, doğuracağım o gece sonuçta.. hiiiç dinlemedi.. tek laf etmedi.. sürekli azarladı bağırdı ki hiç gelemem böyle şeye.. nasıl ağladım nasıl bağırdım acıdan değil stresten sanırım.. sinirimden acıdı mı hatırlayamıyorum aslında.. resmen 3 kişi üzerime çullanmıştı.. eşim dışarda doğuruyorum sanmış.. yani mutlaka tavsiye ile bi doktora gidin.. hemşireler -beni tutan 2 hemşire- sonrasında öyle sert davranmasak kimseyi muayene edemeyiz, muayene edebilmek için öyle davranıyor doktor demişlerdi ki zerre umrumda olmadı dedikleri.. ablam doktoru ile sohbet ederken kaç kez alttan muayene olduğunu anlatmıştı sonrasında..

ne kadar yanlış bir yaklaşım bunlar ne biçim doktorlar var ya bu memlekette hastalarına bu şekilde davranmaları çok yanlış şikayet ediceksin böylelerini hamile olduğun halde allah korusun ya bebeğe bir şey olsa. aynen iyi bir doktor bulmak lazım bunlar özel ve hassas konular.

ne kadar yanlış bir yaklaşım bunlar ne biçim doktorlar var ya bu memlekette hastalarına bu şekilde davranmaları çok yanlış şikayet ediceksin böylelerini hamile olduğun halde allah korusun ya bebeğe bir şey olsa. aynen iyi bir doktor bulmak lazım bunlar özel ve hassas konular.

bebeğe birşey olacak gibi bir durum değil ama kollarımdan bastıran hemşireler ve kendimi yukarı ittirmeyeyim diye kızan bastıran bağıran doktorun görüntüsü beni bitirdi.. bi saniye dursalar bi nefes alsam bi onlar da sakin olsa bu kadar kötü olmayacaktı.. ben onu şikayet edemeden o doktorumu arayıp "böyle zor çatı muayenesi görmedim sezeryan olmalı bu" demişti yanımda bir de.. ben normal doğurmaya gelmişken.. bebeğime kavuşacak olmanın mutluluğu ile unuttum hemen onu mu takacağım kafama en mutlu günümde diyerek ama soruyu görünce aklıma geldi.. kendi doktoruma denk gelemedim maalesef.. o çok tatlı çok sevecendi hep..

evet ama ALLAH göstermesin bir şey olabilirdi sizi resmen esir almışlar baksanıza tutmuş bırakmıyolar saçma yani neyse Allahtan size bir şey olmamış çok büyük geçmiş olsun

Back