Altın hesabı

Sevimlikedi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2020
254
744
18
33
Merhaba arkadaslar size birşey danışmak istiyorum ama bu konuda cok bilgisizim. Benim annem emekli oldu ve olunca hepimize on bin TL hediye etmek istedi. Tüm çocuklarına. Ben simdi iyi kötü geçiniyorum. O para benim için büyük Bir para ve çar çur etmek istemiyorum. Ziraat hesabım var. Ordan vadesiz altın hesabına atsam gram altın olarak diye düşünüyorum ama işleyişi bilmiyorum hiç. Bilen arkadaşlar bana yardımcı olur mu. Mesela istediğim an ihtiyacım oldugu zaman normal TL ye cevirip çekebilir miyim bir kısmını? Birazcık bilgi verirseniz cok sevinirim. Simdiden çok tşk ederim.

çekersiniz de çekilmeyecek gibi bir hesaba atın

vadeli altın hesabı olsun

vadeden getirisi az ama sizi bozdurmadan önce bir kez daha durdurur

yani aman şurada altınım var, değer de kazandı zaten, birazını çekip de şunu alayım düşüncenizi frenler

gerçekten ihtiyaç olduğunda vadesi de bozulur sıkıntı değil ama hemen harcamaya engel olur vadeli olması

Hem ziraatte hem kuveyttürkte vadesiz altın hesabımız var. Evet, istediğiniz zaman dilediğiniz kısmını nakite çevirirsiniz. Alım satım arasında elbette fark oluyor onu gözardı etmeyin derim. Bir de mesai saatleri içinde işlem yaparsanız makas az olur. Biz en son bir buçuk ay önce alım yaptık o zaman devlete de bir vergi ödedik 90 lira kadar. O para artık kalktı diyorlar da şu an durum nedir bilmiyorum.

Istediginiz zaman istediginiz kadar kullanabilirsiniz nakite cevirip. Alis satisda farklar oluyor onlara da bakin.

2 tane banka var 5 gün 24 saat işlem yapabileceğin.
Türkiye finans ve Kuveyttürk.
Bunlara gidiyorsun bana altın hesabı açar mısın diyorsun.
Hesap açılışından sonra yatırılan para au/tl değerinden alınarak grama çevriliyor.
Az bir vergiyle altını almış oluyorsun.
Daha sora satmak istediğin zaman haftanın 5 günü 24 saat içerisinde herhangi bir zaman da satıyorsun.
Bunların dışında bir bankayla çalışırsan onlar normal mesai saatlerinde çalışırlar.
Ve altın alıp satmak piyasanın çok altında ya da üstünde olur.
Makas farkları çok oluyor çünkü.
Başka sorusu olan

Bilen arkadaşlar yardımcı olur da ben annenin adaletine hayran kaldım. Birde kendi annemin evlat ayrımı aklıma geldi hayattan soğudum bir 5 sn.
Canımsnnnn tşk ederim babamda böyle yapmıştı emekli olunca oda bize beş cumhuriyet vermişti adam başı. Tabi bitti

Bu konuda en iyi banka kuveyttürk bence oradan hesap açın. Bozarken çok zarara gimiyorsunuz alırkende diğer bankalara göre daha uyguna alıyorsunuz. Ben memnunum şahsen. Ve evet istediğiniz zaman bozup nakite çevirebiliyorsunuz uygulama üzerinden

Katılım hesabına atmadığınız sürece istediğiniz zaman bozdurabilirsiniz. Altın alışında 1000/2 bir vergi alıyorlar bilginize.

Gerek yok 5 gün 24 saat işlem yapabilmesine, bunlar hep pazarlama taktiği ve islem daha çok yapmaya yöneltmek için, bu işlerden profesyonelce anlamayan kimse sürekli işlem yaparak kar edemez. Uzun vade için alacaksa alsın unutsun

Ben seçeneklerini yazdım.
Gerisi konu sahibini bağlar.

Ben seçeneklerini yazdım.
Gerisi konu sahibini bağlar.
Çok bilgisiz olduğunu belirtmiş bu kadar acemi birine bu işlem onerilmemesi lazım hataya ve kaybetmeye çok açık bir sistem zamanında kullandim ondan biliyorum. Doviz ve altın sadece uzun vadede kar ettirir kalanı pişmanlıktır

Allah allah ya benim yazdığımda şu zaman da bozdur al diye bir şey mi var?
Ben sadece işlemleri anlattım bu.
Kazanma konusunu sorsaydı onu da yazardım.
Sanki buradan al, şuradan sat diye yazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…