Alt burun kikirdagi burun kücültme, kalin derili? (fotograf icerir)

SpinoZa87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2017
1.009
1.828
37
Merhabalar, burnumun kemigi ve yapisi cok düzgün, uzun da degil, egri de degil, orada bir problem yok. Sadece burun ucu kikirdak doku cok oldugu icin burnum ortalamanin üstünde bir büyüklüge sahip. Kalin derili burun diye buna mi diyorlar, bilenler bilgilendirebilir mi? Burnumun kemer kismindaki deri ince gibi dokundugumda. Burun derisi kisaltilamiyormus. Burnumu kücültürlerse bu sefer de artan deriyi nasil kesecekler? Bu tür bir ameliyat olan ya da tanidigi olan varsa ameliyatin ne kadar sürdügü, zorluklari, olabilirligi, sonuclari hakkinda bilgi verebilir mi?

Ucu,sırtına gore büyük,yayık,geniş vs olan buruna "bulböz" burun deniyor. Burun ucunu büyük gösteren derinin kalınlığı mi yoksa kıkırdağın genişliğini buna doktor karar verir.Kalin deri de kendi arasında ayrılıyor. Komple kalın deri,sadece ucu kalın deri vs. Burun estetiğinde sadece kemiğe ve kikirdaga müdahale edilir,deriye yapılacak hicbir sey yok. Fazla kıkırdak alır ve destek koymazsa burun düşer. Burun içinizde deviasyon yoksa,kemik çıkıntı probleminiz yoksa "tipplasti" yapilabilir.

Artan deriyi kesmek degil fakat burnu diklestirerek ve bazi durumlarda kanat cerrahisi yapilarak burun derisini toparliyorlar,küçülterek değil de şekil vererek, burnu bir forma sokuyorlar.

tesekkürler, sanirim tipplasti benim aradigim islem. ama tipplasti diye arattigimda benimkine benzer burunlar göremedigim icin biraz süphelendim. az önce su siteyi okudum da benimki gibi burunlara islem yaptirmak cok zor sanirim. benim burnumun sekli gayet iyi, yandan falan da düzgün. o yüzden ucunu sekillendireyim gibi bir düsüncem de yok. Sadece ucundaki kikirdak doku alinarak hacim olarak kücülsün istiyorum, ama riskli sanirim.

Fotoğrafta gördüğüm burun bence zor değil, tabi en az 2 3 doktora gösterin hem plastik cerrah hem de kbb doktoruna en doğru kararı almanızı saglayacaklardir,muayene sirasinda net olarak anlasilir.benim burun ucumda bulböz tarzda ve ben ameliyat olacagim

Merhaba, tipplasti oldunuz mu?
Yok olmadim maalesef hangi doktora güvenebilirim bilmiyorum. Basit ve kisa bir islem olsun istiyorum, hatta mümkünse sadece bölgesel uyutma olsun, siskinlikler 1 haftada normale dönsün istiyorum. Ameliyata karar verme asamasinda yapilan görüsme icin de cok para vermek istemiyorum, cünkü belki de ameliyat olmaya ikna olamayacagim ve o para cöpe gidecek.

Basit gibi gorunsede burun ucu yüzün tüm ifadesini değiştiriyor,burun ucunu şekillendirmek,burun sırtını sekillebdirmekten çok daha zor aslında. Burun ucundaki en ufak bir değişim bile yüzü komple değiştiriyor

Bir de burun ucu düsmesi, cökmesi, yamulmasi vs cogu kisi ilk ameliyattan sonra memnuniyetsiz kalabiliyormus. Yani burnumla alakali bu riski alacak derecede sikayetim yok. Yapay bir görüntü olursa üzülür kafaya takarim.

Bir de burun ucu düsmesi, cökmesi, yamulmasi vs cogu kisi ilk ameliyattan sonra memnuniyetsiz kalabiliyormus. Yani burnumla alakali bu riski alacak derecede sikayetim yok. Yapay bir görüntü olursa üzülür kafaya takarim.
Ornek ben 1 aylık burnumda bin bir sıkıntı var , eski burnum daha iyidi :)

Ornek ben 1 aylık burnumda bin bir sıkıntı var , eski burnum daha iyidi :)
Aa yaptirdiniz mi (tipplasti)! Gecmis olsun, merak ettim aslinda. 1 ay karar vermek icin cok az, cünkü benim bir arkadasim sislik uzun süre gecmedigi icin pismandi ama sonra süper oldu burnu. Güzelce oturunca oncesi sonrasi resmi paylasirsaniz sevinirim. Belki fikrim degisir, sadece kararsizim hala. Ünlülerden de burnunun kemiginde problem olmadigi halde burnunu kücülttürenler var. Mesela, beyonce, britney spears, jennifer lopez gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…