Herkese merhaba 7 aylık bir kızım var çok hareketli gelişimi önden giden bir çocuk. Herşey yolundayken tesadüfen bir kan testi yaptık her değer iyi fakat alt( karaciğer enzimi ) yüksek çıktı 194. bu kan testini verirken yeni antibiyotik tedavisine başlamıştık kulakları kızarmıştı çünkü. Doktorumuz 1 hafta sonra tekrar bakalım dedi antibiyotik yükseltmiş olabilir dedi. 1 hafta sonra tekrar baktık. Alt 140 a düştü ast 90 dı. Bizi gastentoloji bölümüne yönlendirdiler . 1 hafta sonra tekrar kan verdik alt 130 ast 80e düştü keratin kinaz Ck 320 çıktı. Karaciğer ultrason normal . Fakülteye gitmemizi söylediler internette çok kötü şeyler yazıyor başına gelen var mi ? Bilgi verirseniz çok sevinirim
Merhaba
Bizde de aynen 7. Ayımızda tamamen tesadüfen öğrendiğimiz ast alt yüksekliği çıktı .
bizde değerler sanırım 90 larda idi .
Ama sınır üstü idi tabi .
Çocuk doktorumuz bir yasa kadar takip yapalım dedi ben de sizin gibi çok araştırdım ve ck değerine de baktırdım
İlk ck miz 300 çıktı sonrasında 305 cıkti
Çocuk doktorumuz profesör bu değerlerin bebekler için bu değerlerim çok normal olduğunu söylese de bir başka doktor kesinlikle sma ve Dmd testleri yapılması gerektiğini söyledi
Biz de yaptırdık şükür temiz çıktı ama testlerden sonra da ck değerimiz 305 di
sonra araya pandemi süreci girdi ve ben bu konuyu askıya aldım
Çocuk doktorumuz da bebeğin gelişimi çok normal hatta yaşıtlarına göre çok hareketli diyordu hep
Genetik taramalar da temiz çıkınca içim rahatladı ancak bir başka genetik dr da
Bu ck değeri milyonlarca kas hastalığından biri de olabilir dedi.
bebeğim o zaman 7 aylıktı
Gittiğimiz her doktor salık bir bebek değil , refleksleri de çok iyi dedi .
siz de antibiyotik kullanmışsınız
Ast alt yi onlar yükseltmıstir
Ck değeri de kolunu bi yere bile çarpsa yükselebilirmiş
Ancak siz içim rahat etsin derseniz
Testlerinizi yine de yaptırın
Çok gecmıs olsun
Bir anne için çok zor bekleyiş
Allahım güzel sonuçlar nasip etsin insallah