Als

herkese merhaba
çok sevdiğim bi yakınımın eşi als hastası( bunula ilgili sizlerden yardım destek bekliyorum. onun adına açtım konuyu. ben takip edeceğim, hastalık hakkında bilgisi olan varsa bilir.. kendisinin çok fazla pc başına geçmek gibi vakti olmuyor bu yüzden yani.inşallah yoktur hiçbirinizin başında böyle bir hastalık allah ım kimseye vermesin..ama olanlarda varsa bize katılsa dertleşsek bilgilerimizi paylaşsak istedik şimdiden hepinize çok teşekkürler sağlıklı günler...

benim yengem hasta 15 sene falan oldu, amcam çok iyi bakıyor, bakımı çok zor bir hastalık

ben çıkmak zorundayım şimdi pazartesiye kadar netim yok, iyi akşamlar

çok geçmiş olsun canım bütün bu hastalığa yakalananlara acil şifa versin rabbim ( çaresi yok gibi ama belki bi mucize olurda şifa bulurlar.evet bakımı çok zor hasta için dahada zor.
sanada iyi akşamlar fırsat buldukça yazarsan çok memnun oluruz teşekkürler şimdiden

bu hastalığının nedeni ne???

canım hastalığın bir nedeni yok yani şunu yaparsan olur yada yapmazsan olur diye kanıtlanmış bi durum yok.herşey allah tan ..kas ağrısı olarak başlıyormuş daha sonra bütün vücudu kaplıyor.kötü bir örnek belki ama eski fenerbahçeli rahmetli futbolcu sedat ın hastalığı kısacası

hmmm anladım,bizim burda bi tanıdığa da ALS teşhisi kondu...o hiç et yemiyordu,herkes et yemediği için oldu demişti,ben de korkmuştum,çünkü ben de vejeteryanım:kedi: Allah tan acil şifalar diliyorum....Allah dermansız dert vermesin...

hastalığın nedeni henüz bilinmiyor, etle falan alakası yok ama sen genede ye:)

aminnn allah kimseye hiçbirtürlü dert vermesin çok zor yenihayata katılıyorum sen neyap ne et yemeğe bak yerimseniben

benim yengem hasta 15 sene falan oldu, amcam çok iyi bakıyor, bakımı çok zor bir hastalık

canım yengenin durumu nasıl peki şuan yatıyormu yani yürüyüp konuşabiliyormu birde 15 yıl baya uzun süre bizim hastamız 3 yıldır böyle dr lar şaşırıyorlarmış bu kadar sürede yatması gerekirdi diye ...

ya bi yesem zaten,yiyemiyorum ki,tiksiniyorum her türlü ete karşı,ister balık olsun,ister tavuk olsun ister kırmızı et olsun....yemeyi defalarca deniyorum,her defasında daha çok uzaklaşıyorum...napcam bilemiyorum.ALLAHIM yardım et nolur!!

Bu siteye yeni üye oldum ve bu konuyu hem sizlerle paylaşmak hemde bilgi almak için yazmak istedim.anneme ALS teşhisi konuldu 1.5 senedir gitmediğimiz doktor kalmadı ve emin olmamakla birlikte önce alzheimerdan şüphelenildi sonrada demans olabileceği söylendi.fakat söylenen hastalıkların olmadığı hastalık seyrinin ilerlediği anda yapılan testlerle anlaşıldı ve 1.5 yıl boyunca bize söylenenlerin aksine tam teşhis daha yeni konulabildi.annem als hastalığına yakalanmıştı.1.5 sene içerisinde önce konuşması bozulmaya sonra ellerinde ve duruşunda şekil bozukluğu ,vede çok çabuk yorulmaya başladı.sürekli göz önünde olduğu için nasıl bu hale geldiğine bir anlam veremedik.ama şunu farkettim ki annemi tanıyan bilen en son gördüklerinden bu yana şimdi gören insanların düşüncelerine göre hastalık hızlı bir şekilde seyrediyor ve günden güne daha kötü bir hal alıyor.bundan sonra bizi nelerin bekliyeceğini bilemiyorum ve araştırmalarıma göre bu hastalığın tedaviside yok.Allah kimsenin başına vermesin fakat eğer bu konuya vakıf olan birileri varsa onlarla bu konu hakkında bilgi almak isterim teşekkürler..

ALS hastalığının nedeni bulundu
22.08.2011 - 10:10 Bilim adamları, dünyada yüz binlerin yakalandığı, tedavi edilemeyen sinir hücreleri hastalığı Amyotrofik Lateral Skleroz'un (ALS) nedenini buldu.Nature dergisinde yayımlanan makaleye göre, yakalananların yaklaşık yarısının üç yıl içinde hayatını kaybettiği hastalığın tüm türlerine, beyin veya omurilikteki proteinlerin tamir edilememesi neden oluyor.

Chicago'daki Northwestern Üniversitesi bilim adamları, 25 yıldır ALS üzerine çalışan Teepu Siddique başkanlığında yaptıkları araştırmada, protein tamir sürecinin çalışmaması sonucunda hastaların sinir hücrelerinin ağır hasar gördüğünü tespit etti.

Keşiflerinin, ALS için tedavi yöntemleri geliştirilmesinde tamamen yeni bir alan oluşturduğunu belirten Siddique, protein tamir sürecini düzenleyecek veya iyileştirecek ilaçlar geliştirilebileceğini kaydetti.

Bilim adamları, protein tamir sürecinin doğru işlememesine de yine bir proteinin neden olduğunu, normal koşullarda Ubiquilin2 proteininin, motorik sinir hücrelerinde ve neokorteksteki sinir hücrelerinde hasar görmüş veya hatalı proteinleri devre dışı bıraktığını ifade etti. Bilim adamları, ancak ALS hastalarında Ubiquilin2 proteininin çalışmadığını, aksine hasarlı proteinlerle birlikte sinir hücrelerinde biriktiğini ve bunların ölümüne neden olduğunu bildirdi.

Ailede birden fazla ALS'li olan hastalarda ayrıca Ubiquilin2 geninde mutasyon tespit edildi.

ALS hastalarında ileri derecede kas felci görülüyor. Hastalık ilerledikçe yutkunmak, konuşmak hatta nefes almak zorlaşıyor. Hastalığın bir türü, bunamaya neden oluyor ve hasta konuşmayı unutuyor, en basit işlerini dahi yapamıyor. Vakaların sadece yüzde 10'u genetik. Hastalık ağırlıklı olarak birdenbire ortaya çıkıyor.

gözünüz aydın arkadaşlar..Rabbim diğer hastalara da acil şifalar versin inşallah...

Merhaba,
annemde önce bir kolda güçsüzlük ile başladı belirtiler.
elindekileri düşürüyordu
sonra yutma ve konuşmada bozukluk oluştu.
dengesizlik, düşme vs.

bir sürü doktora gitti 7 aydır. başka başka tedaviler oldu.
şu anda tam teşhis konulmasa da doktorlar bu hastalıktan şüphelendiklerini söyledi.
Allah herkese şifa versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…