Alovera bitkissinden anlayan var mi?

Elaemi

Sağlık olsun
Kayıtlı Üye
24 Mart 2009
3.140
4.259
658
Kizlar cildim için internetten aldım ama çok çeşitli varmış yanlış mi aldım acaba daha elime ulaşmadı keske araştırıp alsaydim

Eger aldiginin fotografi buysa dogru. Gayet faydali bir bitki sadecr yuzune degil her seye, her yere kullanabilirsin.

Bizimki balkonda takılıyor ilgi de göstermiyoruz faydalanmıyoruz da duruyor öyle. Çürür mü ki bi koşu baktım aldığımız gibi duruyor :/

Teşekkür ederim sacimada kullanabilirmiyim
Aha valla saca kullaniliyorsa da eger nasil oldugunu bilmiyorum ama yara, yanik, catlak vs vs bayagi ise yariyor yenileyici hucre etkisi oldugundan dolayi. Birde migdede ki yaralara falanda gastrit, reflu cok iyi geliyor

Bizimki balkonda takılıyor ilgi de göstermiyoruz faydalanmıyoruz da duruyor öyle. Çürür mü ki bi koşu baktım aldığımız gibi duruyor :/
Benim ki bazen curuyo bazen buyuyo anlamadim gitti. Eger kahverengilesmisse curumus. Yalniz buyumeye basladi mi acayip arsiz bisey mantar gibi cogaliyor.

Nelerde kullanıyorsunuz?
Ya yaralara, yaniklara, kizarikliklara ciltte oyle bilimum olaylara suruyorum. Bir donemde mide icin kullandim refluye ve gastrite falan iyi geliyor. Kanitlanmis bir bitki zaten, daha fazla hastaliklada kullaniliyordu diye hatirliyorum internette bayagi yaziyor faydalari bende gercekten gordum zaten. Bana da arkadasim vermisti deniyeyim diye.

doğru bıtkı
cildimdeki sivilceler gitmişti

pardon gastrit için nasıl kullanılıyor dikenli birşey yenmez ki .

Çok buyudugunde yaprağının en etli yerinden kesildiğinde akan sıvı en etkilisi demişlerdi tv de.. kullanırken dikkat edin yan etkileri de var..

cilde iyi geliyor yaprakları büyüyüp iyice şişince bi yaprağı koparıp sonra kabuğunu bıçakla çıkarıp içindeki jeli kullanabiliyorsunuz.

dolapta da saklanabiliyor sanırım bi süre bende yok ama genel bilgi olarak duymuştum bunları.

Aha valla saca kullaniliyorsa da eger nasil oldugunu bilmiyorum ama yara, yanik, catlak vs vs bayagi ise yariyor yenileyici hucre etkisi oldugundan dolayi. Birde migdede ki yaralara falanda gastrit, reflu cok iyi geliyor
Bende reflu var yillardir hep stresten oluyor oluncada ilac aliyorum hep yoruldumda bizde de var kendiside baya büyük nasil kullanabilirimki reflu icin?
doğru bıtkı
cildimdeki sivilceler gitmişti
Bende ayrica sivilcede var aknede sen nasil kullandin onlar icin?

Benim annem bunun sari ambalajli olan kutudaki suyunu kullaniyor iciyor yani ben denedim ama icemedim tadi cok kotu

Eger annen suyunu cikarttiysa icmeni tavsiye ederim. Yapraklarin buyuyen kismindan tombul olan yerini kes o vicik vicik olan kismi sikayetci oldugun bolgeye sur ama devam et surekli gunde bi kac kez yap farki goruyorsun:)

gece yatmadan çiçeğin içini açıp bolca sivilce olan yerlere sürdüm.
yatmadan once yuzunde kurusun. kötü kokuyor ama dayanılmıycak gıbı değil.
sabah yıkadım bırkaç günde geçtı.
ondan once cok sey denemıstım.

Eger annen suyunu cikarttiysa icmeni tavsiye ederim. Yapraklarin buyuyen kismindan tombul olan yerini kes o vicik vicik olan kismi sikayetci oldugun bolgeye sur ama devam et surekli gunde bi kac kez yap farki goruyorsun:)
Annem suyunu kendi cikarmiyor baska bi yerden aliyor ama annem cok memnun sanirim ben reflu icin icemeyecegim
Ikinizinde tavsiyesini dikkate aliyorum sivilceler icin uygulayacagim cok sey kullandim daha once jeller kremler v.s ilac kaldi bitek haftaya bi hormon testi yaptiricam bisey cikmazsa aloevera!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…