Sivilceli Ciltler Alnı ısılık gibi pütür pütür olanlar buraya

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

anatoliaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2007
22
0
86
40
Şanlıurfa
Merhaba arkadaşlar...
Benimde ciltle alakalı sorunlarım hep oldu. 24 yaşını dolduracağım şu günlerde hala sivilce sıkıntısı inanılmaz mutsuz ediyordu beni. Üstelik benim sivilcem normal sivilceler gibi de değil... Sadece alnımda, isilik dökmüş gibi yada mecazi bi şekilde anlatacak olursak ; bulgur taneleri dökülmüş gibi pütür pütür görünümlü.. Sırf bunun için kullanmadığım ürünler kalmadı, avon, oriflame, yada doktor tavsiyesi ile bir sürü merhem... Aynı zamanda roccatuane diye ağır yan etkileri olan, ilaç dahi kullandım. 2 aylık bi tedavinin sonunda cildim gerçekten çok güzel olmuştu ki, bi kaç ay sonra yeniden aynı şekil olmaya başladı alnım... Biliyosunuz alnınız pürüzlü olunca ne kaşınız düzgün duruyor nede mesela ben kapalı bi bayanım ve yüzümüz genelde ön planda, bu sebeple nede eşarplar yakışıyor. Bu bakımdan çok mutsuzdum... 3 günden beri arapkızını kullanmaya başladım. Mavi kutulu olanı.. Henüz bişey söylemek için çok erken biliyorum fakat belkide psikolojiktir, yüzümü düzelmeye doğru yol alıyo gibi hissetmeye başladım. Zaman içerisinde sizlerle değişimleri paylaşacağım. Gündüz sabah kalktığımda sürüyorum, akşam saat 18:00 gibi, yani yatsı namazından sonra yüzümü yıkıyorum. Fakat sebamet denilen bi sabunla yıkıyorum. Benim cildim karma. Bu yüzden ph dengesini gerçekten korumam gerekiyor aksi durumda yağlı bi cilt olmamasına rağmen, yağlı gibide gözükebiliyor. Bu bakımdan hem günlük yüz temizliği bakımından hemde böyle gözenekleri kapatıcı, yoğun kremlerin ardından kesinlikle sebamed sabunu öneririm. Çünkü bu arap kızı cidden çok yoğun ve gözenekleri kapatması da muhtemel... Fakat arkadaşlar şu anda özel günümde olduğum için bu şekilde yapıyorum. Normalde gece yatarken sürüyorum sabah namazına kalktığımda sebamed sabunla yıkıyorum. ve inanın bana, öyle güzel bi dinimiz var ki, her vakit namaz için aldığımız abdest sebebiyle, yüzümüzü yıkamamızda, gece sürmüş olduğumu yoğun kremin, akabinde sabunla yıkanmasından sonra, gün içindede yüzümüzün sürekli devirdayim şeklinde temizlenmesi ve cildimizinde rahatlamasına sebep oluyor. Bu yüzden cilt sorunu olan arkadaşlarıma en büyük önerimde, gün içinde mümkün olduğunca yüzlerini bol su ile yıkamalarıdır..

Bu formüle yeni başladığım için net sonuç almam adına sabır etmem gerektiğini biliyorum. Fakat arladaşlar arapkızından ziyade yok bebak acı badem sütü, yok bepanten krem bir sürü şeyler yazılmış... Lütfen ama Lütfen bi fikri olan varsa yazsın. Alnım isilik dökmüş gibi, pütür pütür ve kızarıyor. Ne kullanmalıyım? Arapkızına devam edeceğim fakat bu ayın sonunda veya Aralık ayında nişanım olabilir. Henüz net bi tarih belirlemedik fakat cildimin en yakın zamanda rayına oturmasıda gerekiyor. Bana yardım ederseniz çok sevinirim...a.s.

canım benim durumumda senin anlattığına benziyor bir çaresini bulamadım.peling yaparsan belki bir faydasını görürsün ben yapıyorum.biraz geçiyor gibi..

Canım çok teşekkür ederim fakat ben dokundukça minik minik çoğalıyor sanki.. kızarıkta olunca ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Bakalım belki bilgisi olan yada herhangi bi tedavi yada kürlerle geçirmiş arkadaşlar görürse yazar....

canım alında çıkan sivilceler hormonlarda bir dengesizlik olduğunu gösterir. Ben bu şekilde biliyorum. Bu kadar emek sarfediyorsun cildinin daha kötü olmasına neden olabilirsin. Bu nedenle doktora çık ve çok çeşitli ilaçlar kullandığını fakat işe yaramadığını hormon değerlerini ölçtürmek istediğini söyle. Vücudun sana bir sinyal veriyor olabilir. Bence ihmal etmeyerimseniben

Araştırdım bulunduğum ülkede bu Sabamed sabunu varmış.
Sebamed yüz sabunu bir işe yarıyor mu ? öğrenmek istiyorum.
ve yüz için olanın tam olarak adı nedir ?

Araştırdım bulunduğum ülkede bu Sabamed sabunu varmış.
Sebamed yüz sabunu bir işe yarıyor mu ? öğrenmek istiyorum.
ve yüz için olanın tam olarak adı nedir ?

Merhaba.. Sebamed sabunun herhangi bir adı bulunmuyor. Sadece sebamed sabun diyorsunuz veriyolar yalnız dikkat edin, sıvı olanından değil, normal sabun olanından alın. Sebamed sabun özellikle yağlı ve karma ciltler için harika bir formül. Ph dengemizi ayarlayıp, normal dengemizi sağlıyor. Makyajlardan sonra temizleme sütleri yerine yine sebamed öneriyor doktorlar... En sağlıklı ve doğal olanı bu çünkü.. gözenekleri açıyor, cildi rahatlatıyor, hoş bi kokusu var, böylelikle kendinizi oldukça da ferah hissetmenizi sağlıyor. Ben yıllardan beri kullanırım... Oldukça başarılı bulduğum ve asla vazgeçemediğim bi sabundur. Tekrar ediyorum, ph'ı düzenliyor. Yani Yüzümüzdeki yağ oranını dengeliyor...
Görüşmek üzere...

benim alnımdan yanaklarıma bonuma ve enseme yayılmaya başladı napıcamı şaşırdım pazartesi günü cild doktoruna gidicem bakalım nediyecek:(

cilt doktoruna gittim bazı yıkama jeli tavsiye etti bir antibiyotik yazdı birde eczacını hazırlayacağı bir su varmış onu kullanıcakmışım bakalım iyi gelir inşallah

anatoliazcım geçmiş olsun. benim de yazın aynen dediğin gibi isilik şeklinde pütürler çıkıyordu alnımda ama ben bunu güneş, deniz, sıcaktan terleme gibi etkenlere bağlıyordum. ama bende sadece yazın çıkardı bu alnımdaki şeyler. normalde cildim yağlı ve o zamanlar korkunç derecede sivilcelerim vardı bütün yüzümde. ama kışın alnım pırıl pırıl olurdu yüzümün geri kalan kısmı ise sivilceli.
sonra bi kaç sene önce roaccutane kullandım ben de, cilt porblemim kalmadı pek. ama ben 2 ay diil 7 ay kullandım 2 ay oldukça az bi süre tekrarlaması normal o yüzden.

benim tavsiyelerim şu yönde olacak, sebamed bile olsa sabun kullanmanı çok önermem ben de çok denedim sebamedden tut kükürtlü sabuna kadar ama benim gitiğim 2 doktor da sabunun ciltteki PH dengesini bozacağını o nedenle jel kullanmamı söylediler. sebamedin jelini kullan istersen. bir de mutlaka nemlendirici kullanmanı tavsiye edicem çünkü temizledikten sonra nemlenmezse, cilt kurummamk için kendi kendine daha fazla yağ üretiyor. yağsız bi nemlendirici işine yarayacaktır ve de haftada 1 ya da 2 haftada bir alnına peeling yaparsan daha kolay çözüm bulabilirsin bence.
arap kızı gibi kremleri ise ben şahsen denemem bile. inşallah bir an evvel çözersin sıkıntını canım

bendede aynı sorunlar var. alnım pütür pütür kabuk oluyor fondoten sürünce kabuklar iğrenç duruyor. 25 yaşındayım hala cildimde sivilceler çıkıyor. alnımda kabuklar için maya maskesi yapıyorum.

kuru maya,bir tane asprin,biraz limon,biraz süt,maske kıvamına gelene kadar karıştırıyorum hepsini ,15 dakika bekletiyorum hem lekelerimi azalttı hemde alnımdaki kabuklardan kurtuldum ama düzenli yapmak şart.

benım cildim çok guzeldı ama sımdı nazar deydı galıba:(benımde alnımda isilikler var ve yanaklarım kızarıo:(ger hafta ayrı bı cilt uzmanındayım ama ne kullandıysam geçmedi:(şimdi alnım için imex merhem kullanıorum iice beter oldu kuruttu pul pul yaptı ve hala kırmızı..git gide daha kötü oluyo:(kendimi intihar etcem artık yaffff:)

Kızlar benimde alnımda o tür pütürler çıkmıştı ben kil kürü uyguladım ve 2-3 haftada geçti.
Zaten hergün yapmadığımız içinde rahat.. zemuszemus Yani 1 hafta aralıklarla 2 veya 3 hafta dene etkisini görmezsen biraz daha uzun tut süreyi. :) Tarifide;
Bildiğimiz tarif; 2-3 çay kaşığı kili 1-2 tatlı kaşığı suyla çamur kıvamına getirip sürdüm yüzüme ama alnıma bolca uyguladım. Kuruyana kadar bekledim dökülmeye başlayınca, yıkamadan önce biraz soydum sonrada suyla güzelce yıkadım. Bunu 2-3 hafta denersen belki bi sonuç alırsın. Bendeki sonucu mükemmeldi ama cilt tipine göre farklılık gösterirmi bilemem.. Şimdiden geçmiş olsun hepinize.. (:

arkadaşlar bende yeşil kil maskesini haftada 1 kez uyguluyorum ve çok faydasını gördüm..ayrıca cildim hem yağlı hemde çok hassas onun içinde 1 aydır bioderma sensibo ds moussant gel kullanıyorum yüz temizliğimde mükemmel bir jell..cildimde ne tahriş ne gerilme oluyor..yaptığı tek şey mükemmel temizlik..cildimin nem dengesi düzeldiği için yağlanmasıda azaldı böylelikle sivilcelerimde (isilik mi desem ) ayrıca şunu da düşünüyorum ben çok fazla su içmem malesef..belkide ondan kaynaklanıyordur diyorum kendi kendime..siz su içiyorrmusunuz çok fazla bunu öğreniyim..ay çok konuştum..sevgiler

yağsız nemlendirici? hangı markalarda vcar? ne sursem cildime yaglanıyor.tonik bile surmuyorum.yag yapıyor hemen. ne önerirsnz?

Back