Almanyaya hemşire olarak nasıl gidilir?

GlassySky

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2021
233
718
53
Merhaba hanımlar, başlıktan anlaşıldığı üzere Almanyaya hemşire olarak gitmek istiyorum bunun için almanca dersleri almaya başlayacağım. Sonraki süreçte neler yapmalıyım. Bu tarz süreçlerden geçen hanımlar varsa deneyimlerini, almanyada yapmam gerekenler , yaşadıkları olaylar, ya da dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bununla ilgili bazi sayfalar var zaman zaman bilgi veriyorlar alımlarla ilgili takip edersen basarili olursun kanımca

Arkadaşım var hemşire, iyi bir fakülte mezunu ,ingilizcesi var okuldan. . Öncelikle kursa gidip almancayi ogrendi, kurs aldı 24 bin verdi kurslara diye biliyorum.
Birde aracı kurumlardan bahsetti ama detaylı bilmiyorum

Youtubeda bununla alakalı videolar var. İş ilanı için aracı sayfalar var. Oradan başvuru yapıyorsunuz. Dilinizin b2 seviyesinde olması gerek diye biliyorum

Ben Almanyada yaşıyorum, bilmeniz gerektiğini düşündüğüm şey, tam emin değilim, ama sanırım Türkiyede hastabakıcı ve hemşirelik 2 ayrı meslek, burda bu ikisi tek bi meslek "Krankenpfleger" oluyor adı ve her işi yapmaları gerekiyor, yani mesela serumuda o takıyor ama hastanın temizlenmesi ve tuvalet gibi işlemlerindende o sorumlu, çünkü burda refakatçı kalamıyor.
Eğer geleceğiniz kesinleşirde ve şehir belli olursa, ev arayabileceğiniz sayfaları yollarım, gerçi özel bir programla gelirseniz, onlar kalacak yeride ayarlarlar sanırım.

Aynen katılıyorum bende bu şekilde duydum

güncel durum nedir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…