Almanyaya gelin gelenler ve burayi hic sevmeyenlerin topigi ...

seheryelikiz

ya hep ya hic ;)
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2011
514
9
slm arkadaslar almanyaya geleli 5 ay oldu ama ben simden gördümki burda maneviyat sifir.insanlar cok mutsuz :KK43: bende öyle olucam zamanla ve bu beni deli ediyor :KK43: yemin ederim türkiyede insanlar ac olsada cok mutlular.burda maddiyat sorunu olmasada sevgi kitligi var :KK43: nerden geldim nerden düstüm butub insanlar ayni burda kardes kardese küs gibi yasar aile kavrami zaten yok..duygasallik sifir.. daha neler neler..onun icin sonradangelmek isteyenler nolur iyi düsünün....

5 ay bir yere alışmak için çok erken en az 2 sene gibi bir zamana ihtiyacın var,mutlaka kendine uygun akradaşların ve çevren olacaktır.Zamana ihtiyacın var,biraz sabırlı ol.İnan heryer şimdi senin anlattığın gibi.Kendine mesgul olabileceğin birşeyler bul,kurslara falan git sosyal çevre edin.Umutsuzluğa kapılma.

5 ay bir yere alışmak için çok erken en az 2 sene gibi bir zamana ihtiyacın var,mutlaka kendine uygun akradaşların ve çevren olacaktır.Zamana ihtiyacın var,biraz sabırlı ol.İnan heryer şimdi senin anlattığın gibi.Kendine mesgul olabileceğin birşeyler bul,kurslara falan git sosyal çevre edin.Umutsuzluğa kapılma.

tesekkür ederim destegin icin..evet belki yeni oldugumdan ama cevremdekiler uzun süredir burda ama onlarda mutsuz :/ kursa gidiyorum biraz degisti ruh halim.ama geneli öyle degilmi sence sevgisiz ve soguk nevale :KK43: sende gelin gelenlerden misin?

hevesini kirmak istemem ama 5 ayda bir 5 senede.degisen bise olmucak.cevrene bi bak inan benim cevremdeki cogu yasli kadinin fizikselden cok psikolojik sorunlari var,bende o yolda ilerliyorum gibi geliyo.cok aci ama gercek.insanlarda cicekler gibi iste.kendi topraginda görüyosun begeniyosun,hep yaninda olsun diye kökünden koparip bambaska bi yere ekiyosun sonuc hüsran.ya solup gidiyo yada öyle bi küsüyoki bidaha hic cicek acmiyo....
bilmem anlatabildim mi?

ümitsiz olma ben geleli 19 sene oldu inan burayi daha cok seviyorum artik ilk seneler tabiki zordu ama simdi türkiyede yasayamam gibi geliyor insanlar cok menfaatci:KK19:

ümitsiz olma ben geleli 19 sene oldu inan burayi daha cok seviyorum artik ilk seneler tabiki zordu ama simdi türkiyede yasayamam gibi geliyor insanlar cok menfaatci:KK19:

insallah bende zamanla severim..cocugum olunca severmiyim acaba???:KK69::KK69: ama burda yasayanlarda menfaatci degil belki ama cok benciller bireysel yasiyolar maneviyat sifir..hal hatir sormak gülümsemek lüx olmus burda :KK43:

cocugun oluyo büyüyo derken zaman hizla akiyo güzel düsün güzel gör bence aile huzurun olsun canim gerisi bos zaten:21::21::21:

Türkiye'ye izine gittigimizde nesemiz yerine geliyor. Gercekten Tr. de huzur var diye düsünüyorum ben ama gene de kendi dünyani kendi yaratacaksin neseni, enerjini baskalarindan degil de kendin yaratacaksin.
Ben de geldigimde(19yil oldu) insanlari cok kaba, egoist.. bulmustum... hayir olamaz bu da mi hayat diyordum, zaman her seyin ilaci kafama göre arkadaslar edindikten sonra her sey yoluna giriyor.
Dilerim cabuk alisirsin buraya.:KK16:

Uzun zamandır kk ya girmemiştim kırlangıçlar hosgeldin Almanya ya ama yazdığın gibi düşünme.ben geleli Ekim'de 8 yıl olacak çok kötü günlerim oldu senin dediğin gibi düşündüğüm günler oldu ama tek bir gercek var oda sen nasıl istersen hersey öyle olur:KK66: sana tavsiyem duygusallığı kenara koy almancayı çok çok iyi öğrenmek olsun tek derdin.baskaları seni ilgilendirmesin her koyün kendi bacağından asılır sonuçta.almançayi çok çok ama çok iyi ogrenm ondan sonra otur duşun ne yapabilirim diye herseyi yapabilirsin burda.hele Almanca öğrenmeden sakın cocuk sahibi olma.sonuçta yalnız geldik bu dünyaya yalnız gidişde böyle dusunçeler sadece şeni tutar ve öğrenmeni engeller.hayat bı oyunda seninde elinde kozun oldumu kazanırsın Burdaki tek kozda Almanca bilmek aslında çok zor değil ama zaman ve emek istiyor.ama öğrenipte ukalanin birine haddini bildirdinmi tüm zorluklara değiyor.zamanla anlarsın ne demek istediğimi.sana kolaylıklar dilerim Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Uzun zamandır kk ya girmemiştim kırlangıçlar hosgeldin Almanya ya ama yazdığın gibi düşünme.ben geleli Ekim'de 8 yıl olacak çok kötü günlerim oldu senin dediğin gibi düşündüğüm günler oldu ama tek bir gercek var oda sen nasıl istersen hersey öyle olur:KK66: sana tavsiyem duygusallığı kenara koy almancayı çok çok iyi öğrenmek olsun tek derdin.baskaları seni ilgilendirmesin her koyün kendi bacağından asılır sonuçta.almançayi çok çok ama çok iyi ogrenm ondan sonra otur duşun ne yapabilirim diye herseyi yapabilirsin burda.hele Almanca öğrenmeden sakın cocuk sahibi olma.sonuçta yalnız geldik bu dünyaya yalnız gidişde böyle dusunçeler sadece şeni tutar ve öğrenmeni engeller.hayat bı oyunda seninde elinde kozun oldumu kazanırsın Burdaki tek kozda Almanca bilmek aslında çok zor değil ama zaman ve emek istiyor.ama öğrenipte ukalanin birine haddini bildirdinmi tüm zorluklara değiyor.zamanla anlarsın ne demek istediğimi.sana kolaylıklar dilerim Allah yardımcın olsun.

meltemcim samimi ve icten cevabin icin cok tesekkür ederim..inan duygulandim..insan sevgiyi yazida bile hissedebiliyor..evet suan kursa gidiyorum..cabuk ögreniyorum zor gelmiyo bana..cok gücüme gidiyo o kadar cahil insanlar var ban atepeden bakmaya calisiyo..neden burayi biliyolarda ondan..ama iste sanki bi ömür böyle sikici gelicekmis gibi hissediom almanyayi..insallah dediginiz gibi zamanla daha cok severim..:KK69:

Türkiye'ye izine gittigimizde nesemiz yerine geliyor. Gercekten Tr. de huzur var diye düsünüyorum ben ama gene de kendi dünyani kendi yaratacaksin neseni, enerjini baskalarindan degil de kendin yaratacaksin.
Ben de geldigimde(19yil oldu) insanlari cok kaba, egoist.. bulmustum... hayir olamaz bu da mi hayat diyordum, zaman her seyin ilaci kafama göre arkadaslar edindikten sonra her sey yoluna giriyor.
Dilerim cabuk alisirsin buraya.:KK16:

tabiki kendin yaratacaksin am ainsan sevgisizde yalnizda zor oluyo ya :KK43: sanirim sabrim yok.bi 5 sene sonra eminim cok yakin arkadaslarim olur..insallah..

Hallo hasst du mich erkannt?? kadınlar matinesi heilbronn??? İch bin aus izmir?? ip ucu vereyim dedim ))) tabi sensen??

cnm bana anne demiştin :) yoksa gercekten karıstırdımmı :KK3: ama facedeki profil resminle burdaki profil resminde aynı..emindim..neyse karıstırmıs olabilirim..:KK50::KK50:

3 yildir bu ülkede yasiyorum,bu ülke kadar soguk,nesesiz,sikici bir ülke görmedim.Nerden düstüm bu ülkeye,nefretim hergecen gün dahada artiyor bu ülkede yasadikca.Ama mecburum evlenerek buraya yerlestim bir defa,Tüürkiyemi o kadar cok ariyor ve özlüyorum ki oranin sicakligi bambaska,asla almanya türkiyenin yeini tutamaz,kim ne derse desin TÜRKIYE TÜRKIYE TÜRKIYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

3 yildir bu ülkede yasiyorum,bu ülke kadar soguk,nesesiz,sikici bir ülke görmedim.Nerden düstüm bu ülkeye,nefretim hergecen gün dahada artiyor bu ülkede yasadikca.Ama mecburum evlenerek buraya yerlestim bir defa,Tüürkiyemi o kadar cok ariyor ve özlüyorum ki oranin sicakligi bambaska,asla almanya türkiyenin yeini tutamaz,kim ne derse desin TÜRKIYE TÜRKIYE TÜRKIYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

arzu sen nerde oturuyosun??

moralini bozmak gibi olmasin ben geleli 22 sene olmasina ragmen hala alisamadim buraya
ki cocuktum geldigimde
yolda yürürken insanlarin suratina bakiyorum hepsi mutsuz
herkes okadar cok kendi derdine isine dalmiski arkadaslik iliskileri cok zayif
kafa dengi birini bulabilmekde ayri bir dert
sogugu buz gibi sicagi hamam gibi yagmuru bitmez.)))
cok deertliyim bu konuda ben
hala alisamadim sanki ruhum tr de yasiyo ben burda :)

Şimdi Bu yorumlar Beniii VAzgeçirccek Kadar olumsuz Damat buraya Gelseee.....:KK43: yaşam burda yaşayamazmiki

Arkadaşlar, ben de evlenip Almanya'ya yerlesicem. Gozumu cok korkuttunuz. Benim bir de aile birlesimi sinavini gecmem lazim. Aranizda bu sinava giren var mi acaba? Bana yardimci olabilir misiniz?

X