almanyada yasayan ve eslerinden ayrilan bayanlar

E

EU1

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU1
merhaba arkadaslar almanyada yasiyorum 10 senedir burdayim.esimle anlasamiyorum ve sanrim bu gidisle ayrilacagim fakat almanyada ne yapabilirim hangi haklarim var bilmiyorum.hic calismadim ve henuz süresiz oturumum yok basvurmadim.ev tutumak ayri bir eve cikmak bunlarla iligli hic bir bilgim yok cocuklarimi ayrilirsam sayat babaya vermek istemiyorum bu konuda bilgisi olanlardan yardim istiyorum

• Konu Sahibi EU1
Allah yardim etsin sana arkadasim, mutsuz bir evliligi devam ettirecegine
kendi yolunu cizmek daha mantikli, dilerim hersey senin icin cok kolay ve istedigin gibi olur, Almanya da yasamiyorum ben ama devletin arkanda oldugunu biliyorum Almanyadan arkadaslar daha detayli bilgiler vericektir sana... :teselli:

• Konu Sahibi EU1
canim benim bende bosNDIM COK GÜZELDE yaptim oh canima degsin hmen 1 sene sonra evlendim 1kizim var ve hamileyim cok mutluyum darisi basina insallah bosandiktan sonra co mutlu olursun

• Konu Sahibi EU1
Egerki karariniz kesinse oturdugunuz sehirde veya yakinlarinda mutlaka Türk bir Avukat vardir. Ona basvurun size en iyi bilgileri o verecektir.
Allah hakkinizda en hayirlisini versin, insallah

• Konu Sahibi EU1
Süresiz oturum almadan ya da 8 saatlik bir is bulup calismadan bosanmamani tavsiye ederim. Aksi halde baba cocugun velayetini alirsa, senin icin söylemek istemiyorum ama yurt disi verebilirler.
Allah yar ve yardimcin olsun:teselli:

• Konu Sahibi EU1
mavi hanim tabikisinde aile sorunlarinizi bilmiyorum fakat bukarari vermeden once iyice dusunmeni tavsiye ederim ilk once cocuklarini dusun bence sonra kendini ve esini ondan sonra onun hatalarini ve kendi hatalarini dusun bir yolunu muhakkakki bulacaksin son pismanlik fayda etmez bilmiyorum sana belki kotu seyler yasatmistir esiniz fakat sabirli ve su memlekette idareci ve duzeltici olman lazim cunku cocuklarim var diyorsun allah kimsenin yuvasini bozmasin bence once hayatini iyileriyle kotuleriyle soyle sinama seridi gibi gozunden gecir tavsiyem ALLAH YARDIMCIN OLSUN VE SANA HAYIRLI KAPILAR ACSIN...

• Konu Sahibi EU1
MERHABA Mavi_lim26
öncelikle allah yardimciniz olsun
vee sunu sormadan gecmek istemiyorum
besinci yiliniz doldugunda suresiz oturum alma hakkiniz varken hemde b1 sinavi sart kosulmamisken , neden almadiginizi sorabilirmiyim ?
eger esinizle siddetli gecimsizlik varsa ,size karsi agir hakaret yada kaba kuvvet uygulama gibi , hemen polise basvurunuz ,polis sizi magdur durumda buldugu icin sizi bir eve yerlestiricektir yada kadin siginma evlerine(frauenheim).siz kendi kendinizi gecindirme asamasina gelene kadar bu evlerde kalabiliyorsunuz.
sinirdisi edilme gibi bir durum soz konusu olabilir ama su sekilde olabilir ,siz calismadiginiz icin eger calisiyor olsaydiniz Alman devleti vergi ödeyeni pek bi sever tabiri vardir sinirdisi edilmeniz imkansiz diyebilirdim,ama su durumda net birsey diyemicem bunu yabancilar dairesinden ogrenebilirsiniz, diger arkadaslarinda dedigi gibi bir an once vollzeit is bulun en az bir yil calisiyor ve hala orada devam ediyor olursaniz burda kalma ihtimaliniz cok cok yuksek

normalde alman vatandasi türk esinin 2 yil dolduktan sonra , türk vatandasi türk esininde 3 yil dolduktan sonra Almanyada esinden ayrilip kendi basina yasabilme ve calisma hakki var.

bosanma davanizida burda acmayiniz, Türkiyede acarsaniz direk bosanabilirsiniz ama burda actiginiz takdirde tekrar Türkiyede tanitma yani tenfiz davasi acmaniz gerekicektir yani masraflar kat bi kat artacaktir eger maddi durumunuz el vermiyorsa almanya ici baro avukatlar burosuna basvurunuz gonullu avukatlar size yardimci oacaktir
Türkiyede bosandiktan sonra konsolosluga gidip bekar pasaportunuzu alabiliyorsunuz ve bisandiktan en gec bir ay icinde alman makamlara basvurmaniz gerekiyor aksi takdirde alman devletinden habersiz is cevirmekle suclaniyorsunuz .
umarim yardimci olmusumdur
isterseniz arama motorunda hukuk 24 sitesine ulasin ,size yardimci olacak avukatlar mevcuttur . . .

• Konu Sahibi EU1
allah yardimcin olsun canim.ama bosanmadan önce 1 sene calis bir yerde ve kendini garatiye al

• Konu Sahibi EU1
Sevgili mavi_lim
En sagliklisi oldugun muhitte bir avukattan bilgi alman..

Ama 8 senesini almanyada dolduran birini yurt disi edemiyorlar

Niyetlendigin yol cok kolay degil..
isin yok almancan yok sana destek olacak ailen yok...

dilerim hakkinda hayirlisi olur

Merhaba arkadaslar ben yukarida soru soran arkadasa cevap vermek istiyorum evlilik yoluyla geldim dört yil sonra bosandim birtanede cocugum var calismiyorumda asla yurt disi edemezler dedi avukatim süresizi almam icin 8 saatlik bir is bulup calismam lazim ama daha cocugum kücük.Arkadasim bir türk avukat bul ve hic korkma yurt disi edilmezsin.Allah yardimcin olsun...

bende yasadiklarimdan bilgi vermek istedim
yurt disi olmuyorsun kesinlikle sirasiyla olacaklari yazayim
1 esinden ayrildigin an yani sebebleri siddet vs ise seni kadin siginma evine yerlestiriyorlar 1 yil kalabiliyosun orda
2 kendine ev tutuyorsun herseyinle ilgilenip yardimci oluyor kadin siginma evindeki yetkililer
3 cocuk varsa okula yazdiriyorlar
4 issizlik basvurusu yapiyosun
5 is buldugun anda islerin dahada kolaylasiyor
ama hic korkma yurt disi yok bunun olmasi icin sabikan olmali ayriyetten esin cocugunu almak istiyor diyelim oda ancak su durumda mümkün ya cocuguna asiri kötü davraniyor olmalisin yada bir madde kullaniyor olmalisin babasi sahitler bulmali senin cocuga davranisina sahitlik edicekler delillerle buda imkansiz diyelim sanmam öyle birisi oldugunu yani kisacasi cocuguda alamaz ama cocuk 8yasinda ise mahkeme sorucak kimde kalmak istedigini cocuga secim ona kalmis ama cocugu görme hakki veriyorlar 2 haftada 1kez bu yoldan gectigim icin uzman oldum diyebilirim cok arkadaslarim vardi hic oturum süresi kalmayan ama onlari bile yurtdisi etmediler unutmayalimki bayanlara destek faslasiylan var gönül isterki hic bir yuva yikilmasin cocuklar perisan olmasin ama iste hayat bu hersey olabiliyor allah yardimcin olsun bacim bunlari yazdimki kendim yasadigim icin kal saglicaklan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…