Almanyada yasayan 2012 Gelin Adaylari ...

www.jjshouse.com , preislarin hepsi euro olarak yaziyor yani almanya ici versand yapiliyor :)

tskler canim bende onu cok beyendim sanirim onu alacam, ama dedigin gibi mal schaun..

sence abartilimi yani nisan icin uzun (maviyi) giymek

ama ich mag keine kurzen kleider.. o ekledigim kisalari da pek beyenmedim annem beyendi onlari :S

nur vom blauen o yilan gibi tasli askisini beyendim üffff cok kararsizim, simdi birde herkez uzun kleid giyerse bende kisa

das ist dann auch scheiße.. o gün dügün gibi olacak ablauf, cünkü salonda olacak calgili yemekli pastali..

kuaför ve makjöz gelecek eve.. ben kaynanama sorarim uzunmu kisami giyilcek diye:)

simdi söyle bir durum.. tabi salonda olursa kann man schon ein schönes langes kleid kaufen..
dügün gibi olacak demisin bide.. bence kaynanada danis.. bakalim o ne diyecek :)
bide kuaför fln geliyormus.. uzun tercih ederdim :)

Merhaba kizlar.

Size bir sorum olacak yardim edebilirseniz sevinirim.

Nikah islemlerimizi hall edebilmem icin nisanlimin bana göndermesi gereken belgeler var.

Bunlardan bir tanesi 'türk vatandasi oldugunu kanitlayan belge'.

Peki bunun adi nedir ve nereden alabilir?

Nüfus cüzdani yani mavi kart olmuyormus sanirim. Pasaportu da yok nisanlimin?

Ne yapmaliyiz?

canim,konsolosluga bir gidip sorsana..orada neyin gerekli oldugunu ve nerden temin edilecegini soylerler...bu isler cok karisik,her sene biseyler cikariyorlar,en iyisimi sen konsolosluktan sorustur canim..kolay gelsin

türkiyedeki nüfus dairesine bi danisin tatlim, ordan biz bi belge almistik, benim de esim türk vatandasi oldugu icin.. böyle basindan gecen evlilikler dogum tarihi vs her sey var.. yani mesela kayinbabamin iki evliligi gözüküyordu aile olarak cikiyor bu kagit. baska da bir sey bilmyiorum canim, belki de benim edigimkütük kaydidir.. unuttum cogunu ama biz vatandaslik ispatlamak durumunda kalmadik, trde evlendigimiz ve ikimizde türk oldugumuz icin..

Canlar tesekkür ederim.
Türk konsoloslugu evet neden aklima gelmedi ya oraya bir sorayim
Regen canim ben türk vatandasi degilim ya o yüzden bizde daha farkli oluyor demek ki :S

Gercekten cok ugrastirici seyler.
Üstelik nereye gidip kime basvuracagini bilmedigin zaman daha da zor :S

konsoloslugu einfach ara.. türkce ya da almanca konusabilirsin.. esin de olmazsa trde sorabilir ama en iyisini konsolosluk bilir onlar hep yaptiklari icin.. orda tatil de yok simdi arayabilirsin..

canim benim esim alman vatandasi,biz evlendigimizde ,burdanbirsuru kagit cikarmisti,simdi almancasini bilmiyorum ama almanyada evlilik islerine bakan bir daireden kagitlarini ikarip gelmisti,benim icinde once nufus idaresine gitmistik ve ikimizin belgelerinin tam olmasi gerekiyordu,hatta almancadan ceviri falan yapilmisti.nikahtan sonra galiba bazi belgelerle geri donmustu.maalesef ayrinti anlatamayacagim cunku islemelerin cogu ile babam ilgilenmisti.sen en iyisimi alman evelendirme dairesine gidip bir sor ne lazim diye,konsolosluga da sorabilirsin,ama alman dairesinde soylerler sana herseyi telefonla arasan bile.konsolosluk maalesef telefonlara cikmiyor canim,sen fazla umitleme tlf la hallederim diye

Canlar neler gerektigini artik biliyorum onu kendi belediyeme gidip sordum ve bilgileri aldim.

Yalniz nisanlimdan da belgeler lazim ve bizim sorunumuz orada basliyor bu belgeleri nereden alacagimizi bilmiyorduk.

Internette arastirdim:

Ikametgah belgesini muhtarliktan aliyormus.
Dogum belgesini nüfus müdürlügünden aliyormus.
Vatandaslik belgesini de belki nüfus müdürlügünden alabiliyormus.
Ordan alamiyorsa bilgi verebilecek olan kisiler oradaymis.

Allahim yardimcimiz olsun insaAllah tez zamanda hall ederiz bu isleri.

kizlaaaaaaaar wir waren heute einkaufen, kina elbisemi aldim.. (kaynimin dügünü icin)

bakin bakalim

Die Farbe nennt sich taupe..

Son düzenleme:
kizlaaaaaaaar wir waren heute einkaufen, kina elbisemi aldim.. (kaynimin dügünü icin)

bakin bakalim

Die Farbe nennt sich taupe..

Eki Görüntüle 315643

nezamanki kina dügün canim kayninin?
die farbe ist wirklich schön, üst kismi cok güzel gögüsün altindaki taslar hele, und göbek kismi
ama etegini beyenmedim canim bide ordaki tasla cicegi yani pek benim tarzim degil ama kizmaaaaa banaaaa

zevk meselesi.. zevkler ve renkler tartisilmaz derler önemli olan senin icine sinmesi ve beyenmen

güle güle giy tatlim:) dügün icinde aldinizmi??

kizmam canim neden kiziim.. herkesin zevki farklidir.. ben begenerek aldim :)
die anderen kleider waren mir zu übertrieben.. kirmizi rengide vardi.. ama gelin yani eltim kirmizi giymiycek.. sonra herkes der gelin gibi giyinmis..
kirmizi giyilir ya normalde kinada...

dügün icin almadim.. yarin bakacam..
ist im februar:)

önemli olan zaten senin beyenmen:) sen beyendiysen sorun yok =) ,achso az kalmis:) ne güzel ya desene baya yogun gececek sizin icin 2012
ilk kaynin evleniyor o bitince sizin hazirliklar baslicak :)
ya haklisin.. malum türk milleti müssn immer senf dazu gebn:)
dügün icinde aldiginda eklersin:) merak etim simdi:))

öyle olacak valla.. zormus bu isler..
dügünde kirmizi elbise düsünüyorum.. da ist es ja eigentlich egal..:)
eklerim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…