merhaba
bende almanya hamburg dayim 3 yil oldu geleli bide bana sor o dil problemini hala cekiyorum istirap resmen.
Neler yaptim anlatayim sana
ben 1 sene gelemedim buraya o arada fono nun tr de kitaplarini aldim ama hiicccc bisi ogretmiyomus buraya gelince anladim
ben geldim 2 hafta sonra dogum yaptim cocukla ilgilen derken biraz buyudu oglan yaz geldi sokaga ciktim ve herkesle muhattap oldum biri bisi dedimi ne diye sozluk yanimda baktim alisverise gittimmi gene oyle evde surekli alman tv radyo acik ne oldu iste gunluk konusulan sokaktakini anlar oldum konusma varmi yok
Oglan 10 aylik oldu esimin isyerinde dunyanin heryerinden gelenler oldugu icin almanca kursu duzenleniyor esim oglana isyeri ofisinde bakti ben derslere girdim cocuk hasta oldu ben dersleri kacirdim sonra bi baktim hintliler cinliler zaten ders ilerlemiyo isyanlardayim esim napim en iysi bu diyor kurs tatile girdi biraktim hala almanca konusamiyordum.
Sonra evi tasidik bulundugumuz yerde tr deki halk evleri gibi aile anne cocuk sosyal faaliyetler olan bi yer var cocuklara bi odada bakiyoalr anneler bi odada derste iyi gitttik cocukta oynar dedim ama benim oglan 2 yasinda digerli hep bebek 2 aylik bile vardi afganli kadinin tabi 3 kadin anca bebekelre ilgi gosteriyo benim oglan bebekler agliyicna agliyo annesi gel gene dersten bisi anlamadim biraktim.
Bi iranli arkadas kiimin okulunda almanca kurs var ogretmen turk sende gel cocuklada bi kadin ilgileniyo dedi gittim oglana durdu ama sinif tek ve bayagi bi ilerlemisler zaten herkes en az 15 senedir almanya da bazi seyleir biliyolar es geciliyo ben gene olmadi dedim
Oglan gecen ekimde 3 yasian girdi kindergartena basladi bende VHS nin seviye sinavina girdim bu kadar cebellesmeden sonra 4. kitaptan baslasin dediler zaten toplam 6 kitapta ilk seviye bitiyo iyi dedim simdi tatile girdik 5. kitaba devam edicem evdede surekli calisiyorum ama bi sure sonra motivasyon dusuyo evde.
Seviyem nedir iste sokakta kimi yakalasam muhabbet ediyorum cocugun kindergarteninda bi sorun varsa derdimi anlatabilyiorum gerci ingilizcemde var benim daraldimmi ingilizce konusuyorum iyide olmuyor almanca kaliyo bu sefer gecende anne cocuk dergisi aldim yavas yavas onu okuyorum tv de oglanin cizgi filmlerini anliyorum oglanda anliyo onunla konusuyoruz
Su an dilbilgisini cozum ama oturup ezberlemem gereken cok kelime oldugunu gordum ama ezber yaptinmi cogu dilden kolay bi dil almanca ilk zaman dogrumu yalnismi bilmedne konusuyodum sonra konustukca yalnis soyledigim yerleri farkettim onlari kitapta bulup duzeltiyorum kendimi ama cok yavas ilerliyorum ruhum daraliyo
Sana tek tavsiyem analdigim kadariyla coluk cocuk ev aile sistemin oturmus guzel ve yogun bi kurs bul kendine sabirla inatla basla ve bitir kursta odev vermeleri cok onemli ben odevler sayesinde bayai bi evde calismayi oturttum kursa gitmeden olabilecek bisi diil bu evde cok zaman kaybettim ben evdede bol bol ne bulursan oku okurken ilgini ceken kelimeyi sozlukten bul her gun gazete okuyorum ben mesela bi kelime bi kelimedir 1 sene sonunda bayagi bi kelime ogrenmis oluyosun.Dis doktoruna gitmistim uyuysturucuyu vurdu 10 dakika beklemem gerekiyo hemsire okucak bisiler getirimmi dedi olur dedim aldim gazeteyi sozlukle okumaya calisiyorum napim ogreniyorum alla alla bi kere ben hic cekingenlik ypamadim dogru yanlis kafasini gozunu yar gitsin ama su an haberleride azbucuk anliyorum dinlyiroum bunalmadan yani ama konusuyomusun dersen derdim oldumu anlatabilyiorum tabi akici guzel bi almanca diil arada dusunup yada yardim alarak ama esim telde konusurken dinliyorum artik anliyorum ne konustugunu ayni sozleri bende diyebilirim ama akici ve ogal olamiyorum sanirim konustukca olacak.
Kazen kizmasin bi site adresi vericem sonucta egitimle ilgili bi site kizmaz herhalde
www.almancax.com forumlarinda cok guzel anlatip yardimci oluyo arkadaslar orenkelr testler filan var ciddi bi zaman ayirirsan kendine cok kisa zamanda cozersin 12 yil az sure diil kulak dolgunlugu mutlaka olmustur
kolay gelsin sana darisi benim basima bak programim agore bu gun calismam lazim sallayip duruyorum bazen bunaliyo insan 2-3 gun kitap acmamisim zaman nasil hizli gecioy sasriyorum
sevgielre
meltem