Almanyada acikögretim meslek

ispartali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2010
27
0
86
Aydın
350 meslek için denklik işlemi
Almanya'da yabancı meslek ve üniversite diplomalarının denklik işlemlerinde yeni bir dönem başlıyor. 1 Nisan'dan itibaren yürürlüğe girecek yeni Denklik Yasası ile yabancı diplomalar Almanya'da icra edilen 350 mesleğe göre denklik işlemine tabi tutulacak.

ne dusunuyorsunuz dusuncelerinizi sizlerin nelerle ugrastigini ne yaparak nerelere giderek meslek sahibi oldugunuzu paylasirsaniz herkese bir yol gostermis oluruz..

çıköğretim Yoluyla Alınan Diplomanın Denkliği Kabul Ediliyor Mu?
İşletme ve İktisat Fakültelerinin bölümlerinden birinde öğrenimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere, Anadolu
Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin veya İktisat Fakültesi’nin Lisans Diploması verilir. Açıköğretim Fakültesi’nin Ön
lisans Programını bitiren öğrenciler Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin Ön lisans Diploması’nı alırlar.
Diplomalar, Türkiye’de aynı alanda eğitim veren diğer fakültelerin diplomaları ile eşdeğerdir. Bu eşdeğerlik yasal
olarak da güvence altına alınmıştır. Bu diplomaların Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre lisans düzeyinde bir fakülte
ya da ön lisans düzeyinde iki yıllık bir yüksekokul mezuniyetinin sağladığı haklardan yararlanabileceği tüm yerli veya
yabancı resmi ve özel kuruluşlara resmen bildirilebilir.
Ayrıca, Almanya Federal Cumhuriyeti’nde yaşıyorsanız mezuniyetinizden sonra bulunduğunuz eyaletin Bilim ve
Araştırma Bakanlığı’ndan alacağınız denklik belgesiyle bu ünvanı aynen kullanılabilir; lisans düzeyinde bir eğitim
sahibinin yararlandığı tüm haklardan yararlanabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…