Almanya vize hakkından yardım hanımlar

Dentist16

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2018
142
113
Merhaba hanımlarrr
Ben staj için Almanya’ya gideceğim önümüzdeki ay inşallah.. kendi imkanlarımla gidiyorum.. çünkü ileride yurtdışı uzmanlık düşünüyorum.. ve dil açısındanda.. Bu hafta içi başvuru yapacağım vizeye fakat etrafımdaki insanlar Almanya şu aralar kimseye vize vermiyor bence uğraşma değmez diyorlar.. kaç gündür kafamda bu var herkes negatif şeyler söylüyor öğrenci olduğum için benim hesabımda param yok ailemin durumu iyi. Sponsor göstermem gerekiyormuş dedemi göstereceğim banka hesabında yüklü miktarı var.. vize hakkında bilgisi olan var mı ? Aydınlatılırsa çok mutlu olacağım iyi geceler sizi öpüyorum

Gecen sozlukte denk geldim gayet iyi kosullari olana da vermemisler.

Isin egitim kismini tam bilemiyorum ancak staj yeriniz hazir mi? Kalacak yeriniz, biletleriniz gidis-donus ise ve yeterli miktar varsa (20bin lira hesabinda olani yeterli gormemisler) sorun olmaz.

Eger vize isteyen kisinin ulkesine geri donmek icin sebebi varsa okul,is vs hemen veriyorlar diger turlu biraz sikintili, umarim sorunsuz alirsiniz.

Vize sıkıntı ise şöyle bir şey önerebilirim.
Yurtdışı tatil için örneğin yumanistan gibi çok kolay vize veren ülkelerden şengen alabilirsiniz, süre olarak en az 6 ay veriyorlar.
Tek sıkıntı nokta ilk olarak vize aldığınız ülkeye giriş yapmak zorundasınız ki bu zaten yunanistan olunca çok kolay oluyor.
Ya da hollanda yine almanyaya yakın, oradan deneyebilirsiniz.
Ben bir tatilimde aracı kuruma 3 5 biraz fazla vererek 1 sene almıştım vizeyi.

staj yerim hazır, biletimi daha almadım kalacak yerim de hazır. zaten okulum bitmedi gelme mecburiyetim var.öğrenci olduğum için banka hesabımda para yok fakat sponsor göstermem gerekiyor dedemi göstereceğim ona vekalet verip kendisinin banka hesabında 30 bin eurosu var. inşallah alabilirim 1 yıldır bu stajın hayalini kuruyorum

almanya direk giriş istiyor maalesef..

Size tum evraklarinizi tamamlayip, teslim etmek kaliyor. Ucak biletinizi almasaniz dahi rezervasyonunu ucretsiz yapabilirsiniz. Idata araciligiyla yapacaksaniz evraklarinizin tamamini alip almadiklarini kontrol edin bazen islerini bastan saviyorlar sonra eksik evraktan gume gitmesin vizeniz.

evet idata ile yapacağım. onlar yardımcı olurlar mı bana ? şimdi bilet rezervasyonunu yapıyorum çok teşekkür ederim :) 1 aylık bir vize istiyorum çok mudur ?

orda akrabalarım var.. en son çare onlardan istemek gibi duruyor
Benim bildiğim hep İngiltere ve son terör olaylarından sonra Fransa kafayı yedi vizede.
Almanya ya yakın zamanda giden pek çok tanıdığım var, ama turist olarak tabi.
Hesap numaranıza para girdi çıktı da yapabilirsiniz, dedenizin hesabında olanı kendinizde gösterebilirsinizZ
Bunlar hep avantaj.

evet idata ile yapacağım. onlar yardımcı olurlar mı bana ? şimdi bilet rezervasyonunu yapıyorum çok teşekkür ederim :) 1 aylık bir vize istiyorum çok mudur ?
Onlar yardimci olurlarsa ekstra ucret aliyorlar, ben netten her evraki okuyup, tamamlamistim.
Dolayisiyla idata ya pek is birakmadim. Sigortanizi yaptirmayi unutmayin, ogrenci belgesi vs aliniyorsa, kalacak yerin adresi varsa odemesinin faturasi bunlar kurumlar icin onemli kontrol ediyorlar.
Staj sureniz kac gun ki bir ay bana az geldi. 3 aylik isteseniz cok giris-cikisli olani tercih etseniz daha iyi olmaz mi?

dedemin aslında oturumu vardı almanyadan ama bağlantısını kesti dedem ve babaanem aslında almanya da yaşadılar. özellikle dedem 25 yıl.. onun için sponsor olarak göstereyim dedim. ben de turist olarak başvuracağım çünkü stajım klinikte olacağı için staj kabul belgesi gibi bir belge vermiyorlar. kendi imkanlarımla gidiyorum tamamen

Sponsor ok ama parayı aynı zamanda sizin hesapta da gösterebilirsiniz, sıkıntı yok.
Size havale yapılır, belge alırsınız, sonra yollar dedenizin hesaba geçer.

okulum erken başlıyor maalesef.. korkumdan çok yüksek şeyler istemiyorum :) 1 ay versinler yeter.. :) çok teşekkür ederim. sizin kaç güne çıktı vize ? sanırım 15 gün sınırlaması varmış 15 gün dolunca direk iptal oluyrmuş

yazıldı mı bilmiyorum ancak staj yapacağınız firmadan size bir davetiye mektubu tarzı bir belge veyahut herhangi bir şekilde orada staj yapacağınıza dair bir belge sunmanız durumunda kolaylıkla alabileceğinizi düşünüyorum.

Ben bir baskasi icin yapmistim. 2 - 3 hafta icinde olumlu sonucu almistik, 3 aylik cok girisliydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…