- 20 Ocak 2015
- 51
- 57
- Konu Sahibi Possible11
Almanya essen de yaşıyorum. 22 haftalık hamileyim. Türkçe bilen bir ebeye ihtiyacım var bilen varsa yardımcı olabilir mi ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım evde doğum yapmayacağım tabikide. Almanca bilen bir tek burada eşim ve oda tüm gün çalışıypr doğal olarak ebenin gelebileceği saatlerde evde olmayacak. Ebe istersen hastenedeki doğumada katılıyor bana yardımcı olabileceğini düşündüğüm için bu yönde seçimimHiç mi Almancası olan yakınınız yok. Türkçe bilse nolucak ki ebe, önemli olan doktor hastane değilmi iletişim için. Evde mi Doğum yapmayı düşünüyorsunuz?
Teşekkürler canım zaten doktorumla iletişime geçiyorum zaman zaman oda beni kırmadan anlamaya çalışıyor...Ben almanca biliyorum almanyada hastanedeki doktorlar ebeler hemsireler cok saygili ve ilgililer.. kirik konussanizda sizi anlamaya calisirlar gulmezler ve eglenmezler konusmanizla.. tabii oncelik burda azim...
Asla kucuk gormezler aeni cekinme lutfen almanca ogrenmeye calis en azindan cok kullanman gereken kelimelerden cumle kurmasini ogrenTeşekkürler canım zaten doktorumla iletişime geçiyorum zaman zaman oda beni kırmadan anlamaya çalışıyor...
Henüz zamanın var azda olsa dediklerini anlayabilir, derdini anlatabilirsin.Canım evde doğum yapmayacağım tabikide. Almanca bilen bir tek burada eşim ve oda tüm gün çalışıypr doğal olarak ebenin gelebileceği saatlerde evde olmayacak. Ebe istersen hastenedeki doğumada katılıyor bana yardımcı olabileceğini düşündüğüm için bu yönde seçimim
Teşekkür ederim zaten kursa gidiyorum evde de eşimle almanca konuşuyoruz çoğu zaman tabikide önemli ben almancayı öğrenmek istemiyorum diye diretmiyorum fakat tıbbi alanda daha buraya geleli 4 ay olmuşken öğrenmek imkansız gibi bir şeyUmarım istediğiniz gibi bi ebe bulursunuz ama yaşadığınız ülkenin dilini bir an önce öğrenmelisiniz. Yarının be getireceği belli olmaz.
Sağlıkla doğar inşallah bebeğiniz.
Biliyorum canım. Hiç bişey yapamadığım zamanlarda kelime haznemin çok olmasından dolayı kelimeyle anlatmaya çalışıyorum. Anlıyorlar beni ama dike yeni başladığım için araya arada türkçede kayıyorAsla kucuk gormezler aeni cekinme lutfen almanca ogrenmeye calis en azindan cok kullanman gereken kelimelerden cumle kurmasini ogren
O cok normal bende de araya almanca kayniyo :)))) once kafanda cumleyi oturt o sekilde soyle..Biliyorum canım. Hiç bişey yapamadığım zamanlarda kelime haznemin çok olmasından dolayı kelimeyle anlatmaya çalışıyorum. Anlıyorlar beni ama dike yeni başladığım için araya arada türkçede kayıyor
Evet biliyorum derdimi anlatabilirim. Zaten geçen ay kontrole eşim çalıştığı için tek başına gittim. Kurstan hiç bir tane türk arkadaş edinmedim ki dili öğreneyim diye. Ama eğer anneyseniz anlarsınız bebeğim şuan dilden çok daha önde.. onun sağlığı benim için daha önemliHenüz zamanın var azda olsa dediklerini anlayabilir, derdini anlatabilirsin.
Kursta hocaya birşeyler anlatıyorum oda bana bişeyler söylüyor aynen öyle diyorum hoca kalıyor öyle :))) inan çok zor ama iletişime geçtikçe o ögrendiklerini kullandıkça kalıcı oluyor yoksa kursta defterde yazılı kalır. Kullanmak lazım .O cok normal bende de araya almanca kayniyo :)))) once kafanda cumleyi oturt o sekilde soyle..
Volkshochschule var canım orada eğitime başlarsan eğer 1 yılda şakır şakır konuşursun.O kadar kolay bir dil değil malesef . Ben de bir buçuk yıldır ordayım ve hala konuşmak çok zor geliyor.
Öğrenmek istemiyorsunuz gibi bir imada bulunmadım.ne kadar süredir orada olduğunuzu ve dil öğrenmek için kursa giderek yada evde dışarda pratik yaparak Almancayı öğrenme çabanızı bilmediğim için genel bir tavsiyede bulundum.Teşekkür ederim zaten kursa gidiyorum evde de eşimle almanca konuşuyoruz çoğu zaman tabikide önemli ben almancayı öğrenmek istemiyorum diye diretmiyorum fakat tıbbi alanda daha buraya geleli 4 ay olmuşken öğrenmek imkansız gibi bir şey
Volkshochschule ye gidiyorum zaten essen de temmuzun 7 sine B1 sınavım varVolkshochschule var canım orada eğitime başlarsan eğer 1 yılda şakır şakır konuşursun.