merhaba bende katilmak istiyorum yeni yeni ögreniyorum bende cevap veriyim magnlina arkadasima
Ich spreche Türkisch und bisschen Deutsch.
evet canim pardon ein bisschen dogru CADIARZU
ich bin sechsundzwanzig Jahre alt und ich bin Chemie ingenieuren aber ich arbeite nicht..Ich bin 28 jahre alt und ich bin hausfrau.
und du?
echt, super! wo lebst du?
Vielen Dank :))ich wohne in tübingen.
Und, wo lernst du deutsch,( bend cok bilirim sayilmaz ama ögrenme yolundayim bu güne kadar böyle cat pat ögrendik ama bak uzun uzun yazismaya gelince kaciyorum kolayina )
ich sehe eine falsch wörter
Du sreibst( wohnest du)
richtig sreibt ( wohnst du)
sende beni düzelt sende bayag biliyorsun gibime geldi
ben de almancaya 5 sene önce başlamıştım 2-3 ders aldım hoca çok kötüydü soğudum..şimdi 1,5 yıldır tekrar başladım..ve şu an da almancayı çok seviyorum..sanırım hocayla alakalı biraz da..kurallar değil de kural dışı olan şeyler benim sinirimi bozuyor almancada..kuraldan çok kural dışı olan istisnalar çok var...sıkı bir ezber gerektiriyor malesef..Ohoo buradaki herkes çatır çatır yazıyor ne güzel :) Ben lisede 2. dil olarak 1 sene görmüştüm; ama çok zor ve sevimsiz gelmişti.En gıcık olduğum şey şu artikel mi ne olayıydı.Die, der, das kabusuydu doğru yazdıysam.Hatırladığım ve kabuslarıma giren şey şuydu; her kelimenin başına bunlardan biri mutlaka gelmeliydi, kapı tür (yazımı yanlıştır kesin) se buna die tür mü ne deniliyordu misal; ee dünyada milyonlarca obje var nasıl olacak bu iş diye çığlık attığımda "kullanan kullana ezberleyeceksiniz" demişti hoca ben de "hı hı çok mantıklı " deyip Almanca maceramı o an bitirmiştim :) Tense olayları falan kolaydı özellikle future tense hala aklımdadır en kolayı bu gelmişti, bana bu artikel ve bi de ein-eine falan grubu vardı bunlarla ilgili kolaylaştırıcı, içe su serpici (biraz bilgi , kolay yöntem falan söyleyebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
Ohoo buradaki herkes çatır çatır yazıyor ne güzel :) Ben lisede 2. dil olarak 1 sene görmüştüm; ama çok zor ve sevimsiz gelmişti.En gıcık olduğum şey şu artikel mi ne olayıydı.Die, der, das kabusuydu doğru yazdıysam.Hatırladığım ve kabuslarıma giren şey şuydu; her kelimenin başına bunlardan biri mutlaka gelmeliydi, kapı tür (yazımı yanlıştır kesin) se buna die tür mü ne deniliyordu misal; ee dünyada milyonlarca obje var nasıl olacak bu iş diye çığlık attığımda "kullanan kullana ezberleyeceksiniz" demişti hoca ben de "hı hı çok mantıklı " deyip Almanca maceramı o an bitirmiştim :) Tense olayları falan kolaydı özellikle future tense hala aklımdadır en kolayı bu gelmişti, bana bu artikel ve bi de ein-eine falan grubu vardı bunlarla ilgili kolaylaştırıcı, içe su serpici (biraz bilgi , kolay yöntem falan söyleyebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?