• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanca öğrenmek isteyenler buraya!

kumrub

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
101
0
96
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar,

Almanca öğrenmek istiyorum , biraz bilgim var ve ilerletmek istiyorum...

Öğretmek isteyen, öğrenmek isteyen bacılar; gelin el birliğiyle bir gurp kuralım.
msn adreslerini verelim, sadece Almanca konuşacağız yazışacağız hatalarımızı söylüyeceğiz...

Çok sabırlı bir yol ama birlik olursa kısa zamanda çözümleriniz bilgilerimizi köreltmiyelim:enbuyukkk:

Sevgilerimle.opuyorumnanaktan

bende çok az biliyorum temel şeyleri elimden geldiğince yardım ederim hem de ilerletirim almancamı çok iyi olur :dance:

merhaba ben de yeni almanca öğreniyorum, henüz ilk kurdayım..geliştirmek istiyorum daha da çok..burdan birbirimize soru soralım cevaplayalım olur mu?? çok sessiz kalmış bu topik..

ve ilk soru benden gelsin madem, sorması benden cevaplaması sizden ..:

Welche Sprachen sprichst du ?

Son düzenleme:
merhaba bende katilmak istiyorum yeni yeni ögreniyorum bende cevap veriyim magnlina arkadasima
ich spreche türkisch und bisschen deutsch.

merhaba bende katilmak istiyorum yeni yeni ögreniyorum bende cevap veriyim magnlina arkadasima
Ich spreche Türkisch und bisschen Deutsch.

ben bu cümlenin ein bisschen ile kullanılmasına alışkınım..bisschen ı tek kullanınca da aynı anlamı veriyor mu yoksa unuttun mu acaba onu kullanmayı?

ich wohne in tübingen.
Und, wo lernst du deutsch,( bend cok bilirim sayilmaz ama ögrenme yolundayim bu güne kadar böyle cat pat ögrendik ama bak uzun uzun yazismaya gelince kaciyorum kolayina )
ich sehe eine falsch wörter
Du sreibst( wohnest du)
richtig sreibt ( wohnst du)
sende beni düzelt sende bayag biliyorsun gibime geldi

Hallo leute,

mein nick ist madre,

ich kann bischen Deutsch.Ich lebe zeit 7 jahre in Deutschland.Ich bin verheiratet und ich habe ein kind mädchen und 4 jahre alt ist.Ich bin hausfrau.Natürlich ich ging 6 monate Sprachkurs,aber für mich nicht genug..

Son düzenleme:
ich wohne in tübingen.
Und, wo lernst du deutsch,( bend cok bilirim sayilmaz ama ögrenme yolundayim bu güne kadar böyle cat pat ögrendik ama bak uzun uzun yazismaya gelince kaciyorum kolayina )
ich sehe eine falsch wörter
Du sreibst( wohnest du)
richtig sreibt ( wohnst du)
sende beni düzelt sende bayag biliyorsun gibime geldi
Vielen Dank :))
ich lerne deutsch in deutsch Kurs in die Universität..ich studiere in A1.3 Klasse. Deshalb, ich weiss nicht viel..wir haben gestern die Perfekt Zeit gelernt..könnst du mein falsch korrigieren bitte? ich mache falsch vielen :))

bayanlar bende size seve seve yardimci olabilirim.. ben almanya 'da yasiyorum yani almanya da dogdum..

Ohoo buradaki herkes çatır çatır yazıyor ne güzel :) Ben lisede 2. dil olarak 1 sene görmüştüm; ama çok zor ve sevimsiz gelmişti.En gıcık olduğum şey şu artikel mi ne olayıydı.Die, der, das kabusuydu doğru yazdıysam.Hatırladığım ve kabuslarıma giren şey şuydu; her kelimenin başına bunlardan biri mutlaka gelmeliydi, kapı tür (yazımı yanlıştır kesin) se buna die tür mü ne deniliyordu misal; ee dünyada milyonlarca obje var nasıl olacak bu iş diye çığlık attığımda "kullanan kullana ezberleyeceksiniz" demişti hoca ben de "hı hı çok mantıklı " deyip Almanca maceramı o an bitirmiştim :) Tense olayları falan kolaydı özellikle future tense hala aklımdadır en kolayı bu gelmişti, bana bu artikel ve bi de ein-eine falan grubu vardı bunlarla ilgili kolaylaştırıcı, içe su serpici ( :-) biraz bilgi , kolay yöntem falan söyleyebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Ohoo buradaki herkes çatır çatır yazıyor ne güzel :) Ben lisede 2. dil olarak 1 sene görmüştüm; ama çok zor ve sevimsiz gelmişti.En gıcık olduğum şey şu artikel mi ne olayıydı.Die, der, das kabusuydu doğru yazdıysam.Hatırladığım ve kabuslarıma giren şey şuydu; her kelimenin başına bunlardan biri mutlaka gelmeliydi, kapı tür (yazımı yanlıştır kesin) se buna die tür mü ne deniliyordu misal; ee dünyada milyonlarca obje var nasıl olacak bu iş diye çığlık attığımda "kullanan kullana ezberleyeceksiniz" demişti hoca ben de "hı hı çok mantıklı " deyip Almanca maceramı o an bitirmiştim :) Tense olayları falan kolaydı özellikle future tense hala aklımdadır en kolayı bu gelmişti, bana bu artikel ve bi de ein-eine falan grubu vardı bunlarla ilgili kolaylaştırıcı, içe su serpici ( :-) biraz bilgi , kolay yöntem falan söyleyebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.
ben de almancaya 5 sene önce başlamıştım 2-3 ders aldım hoca çok kötüydü soğudum..şimdi 1,5 yıldır tekrar başladım..ve şu an da almancayı çok seviyorum..sanırım hocayla alakalı biraz da..kurallar değil de kural dışı olan şeyler benim sinirimi bozuyor almancada..kuraldan çok kural dışı olan istisnalar çok var...sıkı bir ezber gerektiriyor malesef..

slm arkadaslar,

almancayi en iyi ögrenme yöntemi kulak doldurmak, yani devamli almanca tv izlemek ve sarki dinlemek hem ezberlemeye yardimci oluyor hemde biriyle almanca konustugunuzda cabuk anlamayi kolaylastiriyo...birde cizgi filmler cok etkili:)

bakin size su aralar Almanya'da cok ünlenen bir sarkicinin klibini ekliyeyim devamini youTube bulabilirsiniz.

link ekliyemiyorum neden bilmiyorum

sarkicinin adini yazayim "xavier naidoo" youTube girerseniz bütün albümünü bulabilirsiniz..

Son düzenleme:

ben bile almanya'da dogup büyümeme ragmen der die das'larda arada sirada sorun yasiyorum.. ki inanir misiniz almanlar bile cok iyi bilmiyorzemuszemus. bol bol kitap okuyun almanca sarki dinleyin kanallara bakin bu size cok yardimci olur.. bir sorunuz olursa bende yardimci olurum.

Back