Merhabalar, burada okuduklarımın yanında büyük bir dert sayılmaz sanırım ama ben Almanca öğrenmek istiyorum. Okuldan İngilizce temelim iyiydi ve ben de bunu kendi çabalarımla geliştirdim, şu an iyi derecede İngilizce biliyorum. Ama maalesef okulda Almanca dersleri görmedik, Almanca hakkında hiçbir temelim vs. yok. Üniversite öğrencisiyim, dil öğrenmiş olmamın ve şimdi başka bir dil öğrenme isteğimin derslerimle falan ilgisi yok zira okuduğum bölüm Türkçe. İngilizce'yi ders için falan öğrenmedim, herhangi bir kursa falan da gitmedim fakat o dili olduğu gibi hayatıma dahil ettim ve iyi ki yapmışım diyorum. Yani ben şu an İngilizce konuşabiliyorum, yazabiliyorum, İngilizce konuşan birini anlama konusunda sıkıntım yok. Aksanlarda eskiden biraz zorlanırdım artık onu da aştım. İngilizce artık benim ikinci dilim, Türkçe'de nasıl sıkıntım yoksa İngilizce'de de yok. İngilizce tamam, şimdi de Almanca öğrenmek istiyorum. Açıkçası Almanca'yı da İngilizce gibi kursa vs. gerek duymadan öğrenebilir miyim hiçbir fikrim yok. Biraz gözümü korkutuyor desem yalan olmaz. Şu aralar sadece listening yapıyorum Almanca konusunda, mesela bazı Almanca konuşmaları İngilizce altyazılı izliyorum falan. Var mı kendi kendine Almanca konusunda internet üzerinden en azından başlangıç yapan, tavsiye edebileceğiniz bir internet sitesi ya da eğitim seti tarzı bişey de olabilir? En iyisi ülkesine gidip öğrenmektir ama şu an o imkanım yok maalesef, en azından giriş yapmak istiyorum kendi kendime. Tavsiyesi olan var mı? Hepinize şimdiden teşekkürler...