- 14 Ağustos 2007
- 7.543
- 23
- Konu Sahibi brontebronte
tam bana göre bir konu daha buldum demiştim ki, bir baktım kimse uğramamış aylardır buraya:1no2:
Hallo Leute,
wo seid ihr denn?
Hallo Leute,
wo seid ihr denn?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Biraz farkli bir sekilde almanca ögrenelim diye bende bu topigi actim…
Sitede bir cok arkadas almancasini ilerletmek istiyor…
Bu oyunu ben ingilizce kursumda ögrenmistim …cok faydali oluyor…
Sayfaya ben bir klib ekliyecem…
Almanca ögrenmek isteyen arkadas’larda bu videoklibinden anladiklarini türkce yazmaya calisacaklar…
Yardim olarak almanca-türkce tercüme sayfasini’da kulanabilirsiniz...anlamadiginiz kelimeleri burdan arama yapabilirsiniz…
Burdan:http://www.mydictionary.de/ (Umarim sorun olmaz ...silebilirimde bu linki...)
bu sekilde bir kac yeni kelime ögrenebilirsiniz…
Hepsini cok düzgün ve dogru tercüme etmeniz gerekli degil…
Videoyu bir kere izleyin…aklinizda ne kalirsa onu yazin… ne kadar dogru ne kadar yanlis
önemli degil herkez katilsin…(kendine cok güvenmeyen arkadaslar tabii bir kac kez izleyip öylede cevap yazabilirler)…icinden tek kelime anliyanlarda …tek kelime yazabilirler…Hepsini bir kerede tercüme eden arkadaslar'benden bir :hooray: hediye...ama burda dogup büyüyüp cok iyi almanca bilenler, lütfen bunu yapmasina.s. ...
Videoklibini dogru tercüme edildigini düsünen arkadas yeni bir klip ekliyecek…
Mümkün oldugu kadar almanca sarkilar ekleyelim…
Cizgi filimlerindende eklemeler yapabiliriz…cok zor olmasin…
Arada bende gelip kontrol etmeye calisacam…
Almanca cok iyi bilen arkadaslarda mümkünse yeni ögrenen arkadaslara biraz yardimci olsunlar…yanlis kelimeler ögrenilmesin diye…ben calistigim icin her an kontrol edemem …bakmaya calisacam tabii…yanlis yazdigi icinde düzeltilen arkadaslarda lütfen alinmasin …sadece sizin iyiliginiz icin bu …yanlis ögrenmiyesiniz diye…(pek olacagini sanmiyorum)
Ben cok faydasini görmüstüm …kulak bu sekilde gelisiyor…günlük hayatta söylenilenlere daha cabuk algilayabilirsiniz…
Basliyoruz:
Roger Cicero: Zieh die Schuh' aus!
[youtube]brLqM9dt4tI[/youtube]
canım ya bu konuyu açtığın için çok sevindim..ben almanyada 4yıl okudum alman okulu..10 yaşımda kesin dönüş yaptım almacayı tamamen unuttum ama almanca konuşanları görünce sanki anlıyorum gibi geliyor daha açıklamalı adres verirmisin teşekkür şimdiden
kaydirigubbakcemile3
Tango: 'Ich küsse ihre Hand, Madame' - Comédian Harmonists
Sanirim artik ekran yüklenilmiyor ...bu yüzden http adresi veriyorum ...youtube den izliyebilirsiniz kaydirigubbakcemile5
http://de.youtube.com/watch?v=o8cEy_XzEWE
Ich küsse Ihre Hand, Madame, (elinizi öpüyorum madam)
und träum' es war Ihr Mund. ( ve bunun ağzınız olduğunu hayal ediyorum )
Ich bin ja so galant, Madame, (???)
und das hat seinen Grund. ( ve bunun sebebi var)
Hab' ich erst Ihr Vertrau'n, Madame, (önce güveninize
und Ihre Sympathie, ( ve sempatinize sahip olmalıyım madam)Wenn Sie erst auf mich bau'n, Madame, (???)
Ja dann, Sie werden schau'n, Madame, ( evet o zaman, siz bakacaksınız madam)
Küß' ich statt Ihrer Hand, Madame, (eliniz yerine madam)Nur ihren roten Mund. (kırmızı ağzınızı/dudaklarınızı)
Madame, ich lieb' Sie seit vielen Wochen. (madam, sizi haftalardır seviyorum)
Wir haben manchmal auch davon gesprochen. (bazen bundan konuşmuştuk)
Was nützt das alles? (???)
Mein Pech dabei ist, (burada benim şanssızlığım)
Daß, ach, Ihr Herzchen leider nicht mehr frei ist. (ah, ne yazık ki yüreğinizin artık boş olmaması)
Ihr Mund gebietet mir: "Sei still!", (dudaklarınız bana "sessiz ol!" diyor/emrediyor)
Doch träumen kann ich, was ich will.(tabii ki ne istersen, düşleyebilirim.)
Ben googleden Almanca türkce diye arayinca tercüme icin mydictionary.de cikti sanirim baska tercüme eden sitelerde var...filimleride youtubeden bulup ekledim...aklimda cok fazla alamanca sarki yok...genelde radiolar burdada hep ingilizce caliyor...
Ben pek ilgi görmedi sandim bu sayfanin onun icin pek bakmadim dogrusu birde almanya bölümünden oyun bölümüne girince... ama tabii siz arzu ederseniz seve seve arada eklemeye devam ederim
Türkiye'den arkadaşlar. youtube yasaklı olduğu için önce açamadım sonra proxy aklıma geldi. link vermek yasak diye biliyorum, o yüzden vermedim.
arama motorundan bir tane proxy sitesi bulup oradaki adres çubuğuna yapıştırarak izleyebildim, dinleyebildim.