Almanca hakkında, önemli

Nazra_

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2015
203
136
Merhaba arkadaşlar. Almanya ya geleli çok olmadı ve dil kursuna gidiyorum. A1 Türkiye de bitirmistim. Şimdi B1 bitirmeme az kaldi. Sinava hazirlaniyorum .Ve pratik yapmak için bir arkadaş lazım. Eşim vs tamam konuşalım diyorum ama bir süre sonra Türkçe ye dönüşüyor. Kurstan da arkadaşlarım var ama arada ciddi kültür farkı var. Hiç türk yok zaten bu bir avantaj Türkçeyi iyi bilen tek bir kişi var onunla da pek konuşmuyoruz.

Benim ihtiyacım olan sadece almanca konuşabileceğim her gün konuşabileceğim bir arkadaş. Hochdeutsch konuşabilen ya da benim gibi Hochdeutsch öğrenmeye çalışan biri olabilir.

Birden fazla kişi olursada çok iyi olur
Lütfen cevaplarınızı bekliyorum

Merhaba ben de b1 sınavını bitirdim ve şuan b2 ye başlamak üzereyim. Sen ne kadar süredir buradasın ve hangi şehirdesin. Ben burada yaşamaya başlayalı bir buçuk sene oldu ama b1 sınavını almama rağmen pek iyi konuştuğum söylenemez.

Ben Sttutgart dayim canım
Ve 1 yil olmak üzere. Sen nerdesin?

Benim kursum daha bitmedi ama konuşacak kişiye ihtiyacım var...

Ben de stuttgart merkezdeyim badcanstadda çok yakın. Hangi düzeydesin sen yakın mısın canstadda

Merhaba arkadaşlar yenı gördüm yazıyı bende 2aydır burdayım daha kursa baslamadım baslıcam inşallah en kısa zamanda b1 sınavını verebildinzmi merak ettim

B1 i verdim evet. Ama hala konuşamıyorum

Ne güzel sevindim adınıza ben çok korkuyorum geçebilirmiyim diye. Konuşmamnız çok normal bu zamnla pratikle olabilecek bişey

Kursunuza bağlı biraz da. İyi bir kursa giderseniz rahatlıkla geçebilirsiniz. Bi de yaşınız küçükse öğrenmek daha kolay oluyor tabi

Siz nerde gidiyorsunuz integrasyon kursunda mı?

28 yasındayım Kurs hakkında pek bılgım yok zaten kursta yer olmadıgı ıcın beklemedyım baklm ne zamn dönücekler

İlk geldiğimde ben de baya beklemiştim biliyorum Çalışıyor musunuz peki burda.

Hayır çalışmıyorm ev hanımıyım 2aydır burdaym alışma sürecindeym maalesef siz çalışıyomusunuz

Türkiyede öğretmendim ücretsiz izne ayrıldım. Şu an ben de çalışmıyorum malesef.

Ben Volkshochschule ye gidiyorum.
Ve Almanca yi acilen öğrenmemizlazım.
Bu gün bile çok kötü bi durum yaşadım Almanca bilmediğim için

Neresinde oturuyosnz aynen öğrenmek gerekiyo yoksa hiç bi işimizi kendimiz yapamayz zorlanırz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…