Allergan Arion Nagor protezlere dikkat

_ozengull

🖤
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2017
772
687
Merhaba kızlarrr! ✨

Geçen sene Allerganın mikro pürüzlü yüzeyli protezlerin “kötü” ve sağlıksız olduklarını söylemiştim sizlere. Kaç kadının bu protezler yüzünden hasta olduğunu hatta bu nedenle vefat ettiklerini anlatmıştım. Sağlık güvencesine saygı duymadığı için ANSM (Fransız Ulusal İlaç ve Sağlık Ürünleri Güvenliği Ajansı) o protezlerin kullanmasına onay vermeyip piyasadaki Allergan protezleri alıp kullanma yasağı koymuştu. Bir kaç Avrupa ülkesi için geçerlidir ( başta Fransa olmak üzere, Almanya...) .

ANSM, yaptıkları araştırmalardan sonra risk taşıyan protezlerin markalarını öne sürdü. Listeyi bir alt yorumda bulabilirsiniz. 2 Nisandan ihtibaren, yasal bir şekilde koyduğum listedeki protezlerin piyasadan geri alma mecburiyeti var ve kullanılması yasaklanmış hâle gelecektir. Özellikle Fransa’da. ( https://www.ansm.sante.fr/content/download/158907/2083221/version/1/file/DPS_IMT_04042019.pdf )

Bazı doktorlar “Allergan’ı hâlâ kullanıyoruz, ülkemizde serbest” dediklerine bakmayın. Ülkemizin plastik cerrahi sitesinde Allergan protezleri taşıyan hastalarına bir duyuru yapmıştı. Eğer taktırdığınız protezin markası Allergan ise, bu konuyu okumanızı tavsiye ederim ( Allergan protezleri taşıyanlar mutlaka okusun ).
Dediğim gibi, bir çok ülkede kullanılması yasaklandı. O protezlerin size koyulmasına izin vermeyin. “Allergan Mentor’dan daha yumuşak”, “Sen zayıfsın sana Mentor olmaz, Allergan’ı kullanalım” diyenlerin sözünü fazla ciddiye almayın. Ya da kendiniz sakin kafa ile oturup düşünün, acaba öyle bir şey söz konusu olabilir mi diyip kendi kararınızı kendiniz verin ve araştırmalarınızı eksik etmeyin. 🙌

ANSM’in ilk paylaştığı listede Arion, Nagor, EuroSilicone, Sebbin ve Polytech’in bazı modelleri de yer alıyor, bilginiz olsun. Bir sonra ki yorumumda listeyi paylaşacağım. Detayları orada bulabileceksiniz. Markası, modeli, şekli ve referansı yer alacaktır. Ronde yuvarlak protez, anatomique ise damla protez anlamına geliyor.

❗️ANSM listesinde güncellenme yaptı ve maalesef liste fazlasıyla arttı. Kendi internet sitesinde bilgi edinebilirsiniz ( https://ansm.sante.fr/content/downl...v5hg5if2gP5spYGkGkvq-YPSGeNBdEolvJjJuGGbFvStM )

Konuyu bitirmek üzere, bu yazdıklarımın tamamını toplayan kaynağı koyuyorum. Paylaşım Fransa’nın sağlık bakanlığına ait. ( https://solidarites-sante.gouv.fr/fichiers/bo/2019/19-10/ste_20190010_0000_0118.pdf )

Sağlıcakla kalın ✨🤲

Son düzenleme:
2266262

Merhaba, bende dün devlet hastanesinde muayene oldum ve doktorum FDA onaylı 5-6 marka olduğunu mentorun yumuşak olmadığını söyledi. FDA onayı yok mu söylediğiniz markaların. Bu konularda yeni araştırma yapmaya başladım 3 ay içinde ameliyat olmayı düşünüyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirimm😊

Merhaba, bende dün devlet hastanesinde muayene oldum ve doktorum FDA onaylı 5-6 marka olduğunu mentorun yumuşak olmadığını söyledi. FDA onayı yok mu söylediğiniz markaların. Bu konularda yeni araştırma yapmaya başladım 3 ay içinde ameliyat olmayı düşünüyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirimm😊
bana1 ay once 350 cc hp mentor takıldı gayette guzel yumusamaya basladılar.bence mentor da ısrar edin.ben 1 sene araştırıp öyle yaptırdım

Peki sizin ki bu listede mi? Doktorunuz ne diyor...Çıkarılması mı lazımmış...
Listede evet. Hayır tam aksine! Hâlâ onları kullanmaya devam ediyor. Ve duyduklarıma göre muayene olan hastalarına hâlâ ve hâlâ hangi marka protezi kullanacağını söylemeyip, soran olursa da Allerganı itinayla övüyor. Ameliyat olmak isteyen bayanlar ne kadar da o protez riskli, kanser türünü var dese de yok ben şu protezi kullanıyorum bu değil diyip ikna etmeye çalışıyor.

Merhaba. Bilmiyorum ki. Doktorlarla sorsan bazıları yumuşak değil, taksak sana taş gibi gelir diyorlar, fakat o markayı taşıyan her bayan memnun. Bugüne kadar kimse çıkıp Mentor protez taktırdım ve çok sert diyeni görmedim. Ben allergan taşıyorum, ameliyat olalı bir yıl geçti ve göğüslerim sert, hafif de olsa her dokunan kızlar sertliği anında hissetti. Ben bile uzanırken hissediyorum düşün. Biraz da doktorla alakalı olabilir. Kas altına koymuş bana sormadan.

Merhaba. Bilmiyorum ki. Doktorlarla sorsan bazıları yumuşak değil, taksak sana taş gibi gelir diyorlar, fakat o markayı taşıyan her bayan memnun. Bugüne kadar kimse çıkıp Mentor protez taktırdım ve çok sert diyeni görmedim. Ben allergan taşıyorum, ameliyat olalı bir yıl geçti ve göğüslerim sert, hafif de olsa her dokunan kızlar sertliği anında hissetti. Ben bile uzanırken hissediyorum düşün. Biraz da doktorla alakalı olabilir. Kas altına koymuş bana sormadan.
benimkide kas altı.birde fitness egitmeniyim kaslarım cok sert olmasına ragmen 1 ayda yumusamaya basladi mentorlarım 💕 daha oturmasi ve tam yumusamasi icin 5 ay var.5 ay sonra yumus yumus olacaklar.en yakın arkadasim da mentor var 1 sene oldu normal meme yumusakligindan minnacık daha sert cok ideal duruyor

benimkide kas altı.birde fitness egitmeniyim kaslarım cok sert olmasına ragmen 1 ayda yumusamaya basladi mentorlarım 💕 daha oturmasi ve tam yumusamasi icin 5 ay var.5 ay sonra yumus yumus olacaklar.en yakın arkadasim da mentor var 1 sene oldu normal meme yumusakligindan minnacık daha sert cok ideal duruyor
*kas zarı altı diyecektim pardon

Merhaba kızlar ! Aylar önce Allerganın mikro pürüzlü yüzeyli protezlerin “kötü” ve sağlıksız olduklarını söylemiştim sizlere. Kaç kadının bu protezler yüzünden hasta olduğunu hatta bu nedenle vefat ettiklerimi anlatmıştım. Sağlık güvencesine saygı duymadığı için Avrupa o protezlerin kullanmasına onay vermeyip piyasadaki Allergan protezleri alıp kullanma yasağı koymuştu. Almanya, İtalya, Fransa (...), her Avrupa ülkesi için geçerlidir. ANSM (Fransız Ulusal İlaç ve Sağlık Ürünleri Güvenliği Ajansı), yaptıkları araştırmalardan sonra risk taşıyan protezlerin markalarını öne sundu. 2 Nisandan ihtibaren, yasal bir şekilde koyduğum listedeki protezleri piyasadan geri alma mecburiyeti var ve kullanılmasını yasakladı.
Bazı doktorların “Allergan hala kullanıyoruz ülkemizde serbest” dediklerine bakmayın. O kadar iyi bir protez olsaydı neden bir çok ülkede araştırmalardan sonra yasaklanırdı ? Ne yapıp ne edip o protezlerin size koyulmasına izin vermeyin. Özellikle allergan Mentordan daha yumuşaktır diyenlere kanmayın. Ben bizzat allergan taşıyorum ve 6ıncı ayıma girmeme rağmen hala çok sert ve dokundum mu protezleri hemen hissediyorum.
Arion Nagoru eleyin kendinizi güvence altına alıp bence mentoru tercih edin.

Ronde = yuvarlak silikon
Anatomique = damla

Eki Görüntüle 2266260

Eki Görüntüle 2266261

Nagoru bence kötülememelisin. Ben aylarca araştırdım sonunda meme dokusuna en uygun jel nagorda var ve ömür boyu garanti veriyorlar. Ayrıca kanser görünen implantları mentordan daha az. Ben taktırdım inanılmaz da memnunum sanki hiç yokmuş gibiler.

Nagoru bence kötülememelisin. Ben aylarca araştırdım sonunda meme dokusuna en uygun jel nagorda var ve ömür boyu garanti veriyorlar. Ayrıca kanser görünen implantları mentordan daha az. Ben taktırdım inanılmaz da memnunum sanki hiç yokmuş gibiler.
Demek ki yanlış araştırmışsın. Sağlık görevlilerin yaptığı araştırmalardan sonra Nagorun kötü olup bir kaç ülkede kullanılmasını yasaklayıp piyasadan kalkmasını emrettiklerine göre düşündüğünden daha da iyi değildir. Ben bu protezi taktırdım gayet de memnunum şu bu markadan daha iyi diye bir kural yok. Mentordan daha iyi olup riski daha az olsaydı listenin en başında MENTOR yazardı. Burada belgeler konuşuyor. Kalmış ki neredeyse bütün protez markaları ömür boyu garanti veriyorlar.

Bununla ilgili bir yazı vs link var mı verebilir misin ? Ben doktoruma sordum fransa ve avusturyada tırtıklı olan implantlar yasaklanmış ve her markanınki yasaklanmış. Linki bekliyorum kontrol sırasında doktorumla da paylaşayım varsa bir sıkıntı ona göre konuşayım

Bununla ilgili bir yazı vs link var mı verebilir misin ? Ben doktoruma sordum fransa ve avusturyada tırtıklı olan implantlar yasaklanmış ve her markanınki yasaklanmış. Linki bekliyorum kontrol sırasında doktorumla da paylaşayım varsa bir sıkıntı ona göre konuşayım
Linke gerek yok google a yaz cikiyo zaten.allergan nagor sorunlu mentorda israr edin

5.5 yıl önce mentor marka protez taktırdım. Maşallah diyeyim çok memnunum. Nesi sertmiş çok merak ettim doğrusu.. Ellenip sıkılsa bile anlaşılmıyor.

X