Allahın Şaşkınlar Kulübü AŞIK OLANLARIN BULUŞMA TOPİĞİ

daha yolun başında olduğumuz için psikolojikmenmi böyle çok uzak geliyo o günler bana
yoksa gerçektenmi uzak :uhm: mafoldumben

evet canım benımde cok hosuma gıttıler yaaa.... bunları gıymek nasp olcakmı o gunlerı goreblcekmym ..

Görürsün Allahın izniyle ömür geçyio aslımm bu günlermi geçmeyecek :asigim:
Neden bu kadar bekliyordunuz siz tatlım seneye yapsanız düğünü olmazmı kafamçokkarıştı

Görürsün Allahın izniyle ömür geçyio aslımm bu günlermi geçmeyecek :asigim:
Neden bu kadar bekliyordunuz siz tatlım seneye yapsanız düğünü olmazmı kafamçokkarıştı

daha 19 yaşındayım canım..
babam bi düğün yapabilecek kadar uygun değil maddi açıdan..
kurban bile yapamıycaz bu sene...
e doğal olarak biraz zaman geçmesi gerekiyo...
akannehir

ya bide hem söz hem nişan olucak ya bizim.
söz bayramdan hemen sonra biliyosun.
nişanda 6-7 ay sonra olur diye konuştuk evdekilerle.yazın yani.
e sonraki sezon kış sezonu yani 2010 kış olsa düğün olmaz.ben kış düğünü istemiyorum.

3 months 3 days ne canım? düğün tarihi belli mi yoksam :1shok:

yooo aslında değil tatlım
ama iyi gelişmeler var ankaradan bi tanıdık birini bulduk bizim dosyayı bir ay içinde yollacaklar :1ninca:
bu durumda 14 şubat'da düğün olabilme ihtimali % 90
1 ayda ben uzattım kafadan öylece geri sayım yapıyo işte :1closedeyes:

yooo aslında değil tatlım
ama iyi gelişmeler var ankaradan bi tanıdık birini bulduk bizim dosyayı bir ay içinde yollacaklar :1ninca:
bu durumda 14 şubat'da düğün olabilme ihtimali % 90
1 ayda ben uzattım kafadan öylece geri sayım yapıyo işte :1closedeyes:

hmm anladım canım inş. hayırlısı olur.
gerçekten %90 ihtimal diyosun yani :1shok:
biliyomusun 14şubat benim doğum günüm :asigim:
hemde şansa bu sene pazara denk geliyyy... :teytey:

Ama gıymatlımı sefiyom ben Derenimmm.
Bırak gidimm nolarrrrrr :kedi:

daha 19 yaşındayım canım..
babam bi düğün yapabilecek kadar uygun değil maddi açıdan..
kurban bile yapamıycaz bu sene...
e doğal olarak biraz zaman geçmesi gerekiyo...
akannehir

yaşın evlenmek için uygun bence seneye 20 yaşında olursun
benim babam emekli evi hemen hemen ben geçindiriyorum
maddi açıdan ne tamerin ailesinden neden benim ailemden 2 bilezik dışında hiçbir katkı görmeyeceğiz ikimizde çalışıyoruz herkez gibi kendi yükümüzü kendimiz çekeceğiz
bu sene bizden kurban kesemeyeceğiz büyük bir ihtimalle sağlık olsun napalım :1hug:

seni anlayabiliyorum fakat en azından evi var sevgilinin bence bu kadar beklemeniz çok gereksiz :umursamaz:

ya bide hem söz hem nişan olucak ya bizim.
söz bayramdan hemen sonra biliyosun.
nişanda 6-7 ay sonra olur diye konuştuk evdekilerle.yazın yani.
e sonraki sezon kış sezonu yani 2010 kış olsa düğün olmaz.ben kış düğünü istemiyorum.

şartmı hem söz hem nişan olması bizim canımız yokmu hazanda ikisini bir arada yaptı bende hem maddi durum iyi değil diyosun hemde ikisinide yapıyosunuz ne gerek var baban nişana masraf yapacağına kadar çeyizini al senin yerinde olsam nişan düğün bir arada yapıp evlenirim uzattıkça suyu çıkar bu kadar fazla beklemeyin bence :mymeka:

yaşın evlenmek için uygun bence seneye 20 yaşında olursun
benim babam emekli evi hemen hemen ben geçindiriyorum
maddi açıdan ne tamerin ailesinden neden benim ailemden 2 bilezik dışında hiçbir katkı görmeyeceğiz ikimizde çalışıyoruz herkez gibi kendi yükümüzü kendimiz çekeceğiz
bu sene bizden kurban kesemeyeceğiz büyük bir ihtimalle sağlık olsun napalım :1hug:

seni anlayabiliyorum fakat en azından evi var sevgilinin bence bu kadar beklemeniz çok gereksiz :umursamaz:

şartmı hem söz hem nişan olması bizim canımız yokmu hazanda ikisini bir arada yaptı bende hem maddi durum iyi değil diyosun hemde ikisinide yapıyosunuz ne gerek var baban nişana masraf yapacağına kadar çeyizini al senin yerinde olsam nişan düğün bir arada yapıp evlenirim uzattıkça suyu çıkar bu kadar fazla beklemeyin bence :mymeka:

dışardan birinin gözüyle,yaşayan birinin gözünden bakmak çok farklı canım.
tamam söylediklerin mantıklı şeyler.
ama bizim evimiz çok küçük ve söze çağırsak akrabaları eve yeminlen 10kişiden fazlası sığmaz.
e onların sülale geniş bizim sülale geniş.
düğün tarihimiz uzak olduğu için hem söz hem nişan diyoruz zaten.
2011 de babam biraz daha rahatlamış oluyo.
nişanda tutulacak salonuda takılardan karşılıycaz.bide bi tanıdığın bildiği bi salonu tutucaz.
nişan kıyafetınıde damat alıyo malum...
o yuzden nişan yapabiliyoruz yanii..
evi sen geçindiriyo olabilirsin canım ama bizim evden ayda 2 milyar yatıyo her ay finans banka...
sevgilimin eviyle bitmiyoki herşey...

dışardan birinin gözüyle,yaşayan birinin gözünden bakmak çok farklı canım.
tamam söylediklerin mantıklı şeyler.
ama bizim evimiz çok küçük ve söze çağırsak akrabaları eve yeminlen 10kişiden fazlası sığmaz.
e onların sülale geniş bizim sülale geniş.
düğün tarihimiz uzak olduğu için hem söz hem nişan diyoruz zaten.
2011 de babam biraz daha rahatlamış oluyo.
nişanda tutulacak salonuda takılardan karşılıycaz.bide bi tanıdığın bildiği bi salonu tutucaz.
nişan kıyafetınıde damat alıyo malum...
o yuzden nişan yapabiliyoruz yanii..
evi sen geçindiriyo olabilirsin canım ama bizim evden ayda 2 milyar yatıyo her ay finans banka...
sevgilimin eviyle bitmiyoki herşey...

anlayabiliyorum aslıcım bizim evimizde dar fazla geniş değil
ama ben artık gözümü açtım millet ne diyecek diye düşünemem
sonuçta yıpranan biz olacağız düğün bile yapmayacağım nikah istiyorum sadece
burda o kadar çok şeye şahit oldumki millet açılıo açılıo düğün bittikten sonra borç yüzünden arası açılan çiftler depresyona giren insanlar vs vs bunları yaşamak istemiyorum ben :sinifsinif:

bizimde ziraat bankasına 1.700 tl yatıyo babam sadece kiramızı karşılayabiliyo başka kardeşimde yok gerisini ben hallediyorum hem ev hem çeyiz hem kendi ihtiyaçlarım o kadar ağır geliyoki bazen kafayı sıyıracağımdan korkuyorum :gitme:

sadece evle bitmiyo demişsin doğru ama evinin olması büyük bir artı biz kredi çekerek evleneceğiz düğünden sonra 500 tl kira vermemek ciddi anlamda büyük bir avantaj

kısacası sen beni yanlış anladın ben sana nişan yapma demiyorum düğünü 2011 ertelerseniz elbette yapın fakat daha erken kavuşmak için nişan yerine düğün yapın diye yardımcı olmaya çalışıyorum yerimseniben

anlayabiliyorum aslıcım bizim evimizde dar fazla geniş değil
ama ben artık gözümü açtım millet ne diyecek diye düşünemem
sonuçta yıpranan biz olacağız düğün bile yapmayacağım nikah istiyorum sadece
burda o kadar çok şeye şahit oldumki millet açılıo açılıo düğün bittikten sonra borç yüzünden arası açılan çiftler depresyona giren insanlar vs vs bunları yaşamak istemiyorum ben :sinifsinif:

bizimde ziraat bankasına 1.700 tl yatıyo babam sadece kiramızı karşılayabiliyo başka kardeşimde yok gerisini ben hallediyorum hem ev hem çeyiz hem kendi ihtiyaçlarım o kadar ağır geliyoki bazen kafayı sıyıracağımdan korkuyorum :gitme:

sadece evle bitmiyo demişsin doğru ama evinin olması büyük bir artı biz kredi çekerek evleneceğiz düğünden sonra 500 tl kira vermemek ciddi anlamda büyük bir avantaj

kısacası sen beni yanlış anladın ben sana nişan yapma demiyorum düğünü 2011 ertelerseniz elbette yapın fakat daha erken kavuşmak için nişan yerine düğün yapın diye yardımcı olmaya çalışıyorum yerimseniben

haklısın sefgilim bnmm... ben seni yanlış falan anlamadım güzelim olrmu öyle şey.. :1hug:
ben istemezmiyim sevgilime daha erken kavuşmayı
damat tarafına kalsa onlarda herşey hemen 1 sene içinde olsun istiyo
ama babam acele etmek istemiyo
zaten daha tarih adına hiç bişey konuşulmadı
bu haftasonu geldiklerinde konuşulacak
inan bende bir an önce evlenmek istiyorum ben uzatmak istemiyorumkii...
inş. olabildiğince erken olsun tabi en büyük duam o.
dediğin gibi 2011 e erteleediğimiz için nişanı yapıyoruz zaten hayatım.
hani arada upuzun bi boşluk olmasın bari arada bide nişan olsun bütün akrabaların gelebileceği.
ooofff bu işler gerçekten çok zor be derenimmm...
:sinifsinif:

haklısın sefgilim bnmm... ben seni yanlış falan anlamadım güzelim olrmu öyle şey.. :1hug:
ben istemezmiyim sevgilime daha erken kavuşmayı
damat tarafına kalsa onlarda herşey hemen 1 sene içinde olsun istiyo
ama babam acele etmek istemiyo
zaten daha tarih adına hiç bişey konuşulmadı
bu haftasonu geldiklerinde konuşulacak
inan bende bir an önce evlenmek istiyorum ben uzatmak istemiyorumkii...
inş. olabildiğince erken olsun tabi en büyük duam o.
dediğin gibi 2011 e erteleediğimiz için nişanı yapıyoruz zaten hayatım.
hani arada upuzun bi boşluk olmasın bari arada bide nişan olsun bütün akrabaların gelebileceği.
ooofff bu işler gerçekten çok zor be derenimmm...
:sinifsinif:

aferim ablalar yanlış anlaşılmaz :dilcikar:
zor ne kelime aslı ekonomist olacam yakında benneyaptımki
damat tarafı demekki kendine güveniyo herşey olsun bitsin istiyorsa
ama babanda haklı sonuçta adam kzına 2 bilezik takmak ister
eşyaların en güzelinden almak ister mafoldumben
eee bunun çeyizide var bi süpürge 700 tl olmuş anasını satayım :nazar:
ya bekleyeceksiniz 2011 e kadar sen yavaş yavaş çeyizine başlayacaksın
babanda kendini toparlayacak yada hasana söyleyeceksin kız tarafını fazla zorlamayacaklar bi sene içinde yapıp biiterecekler düğünü sengözlerimebaksanab

hoş zaten böyle birşeye hakları yok herkez ne yaparsa kendi evladına yapacak
sizin durumda karışık yaa
hay bu paranın ben ...........

he bu arada bizim adetlerimizde erkek tarafının nişanda taktığı takılar asla bozdurulmaz
çünkü erkek tarafı onları alıp düğünde tekrar takabiliyor :1ninca:

Son düzenleme:
Canlarımm nekadar çok maddiyattan bahsetmişsiniz.
Halinize şükredin meleklerim, sokaklarda yatan insanlar var.
Sizin başınızı soktuğunuz bi eviniz var.
Herşey olacağına varır, geç olsun güç olmasın kızlar

aferim ablalar yanlış anlaşılmaz :dilcikar:
zor ne kelime aslı ekonomist olacam yakında benneyaptımki
damat tarafı demekki kendine güveniyo herşey olsun bitsin istiyorsa
ama babanda haklı sonuçta adam kzına 2 bilezik takmak ister
eşyaların en güzelinden almak ister mafoldumben
eee bunun çeyizide var bi süpürge 700 tl olmuş anasını satayım :nazar:
ya bekleyeceksiniz 2011 e kadar sen yavaş yavaş çeyizine başlayacaksın
babanda kendini toparlayacak yada hasana söyleyeceksin kız tarafını fazla
zorlamayacaklar bi sene içinde yapıp biiterecekler düğünü sengözlerimebaksanab

hoş zaten böyle birşeye hakları yok herkez ne yaparsa kendi evladına yapacak
sizin durumda karışık yaa
hay bu paranın ben ...........

he bu arada bizim adetlerimizde erkek tarafının nişanda taktığı takılar asla bozdurulmaz
çünkü erkek tarafı onları alıp düğünde tekrar takabiliyor :1ninca:

aynen öyle canım...babamda geç olsun temiz olsun diyo.. onlarda evet hem kendilerine güvendikleri için hemde bu işler uzamaya gelmez diye düşündükleri için 1 sene içinde olsun istiyorlar.elbette sıkamazlar canım yani babamın durumu nyse onu yapar sonçta dedğn gibi sadece bana degıl kendı evlatlarınada yapıolar yaptıkları ve yapacakları seylerı..
parasızlıgın gozu kor olsn... :1ninca:
bızım adetlerde nısandakı butun takıları kız alır erkegın ustundekılerde dahil..bu kısma bayılıyorum naniknanik ve onlarla karşılanabılr ceyızler,nısan salonu parası v.s.erkegın daha sonra o takılardan hak talep etmek gıbı bıseyı yoktr yerimseniben

Son düzenleyen: Moderatör:

doğru diyosun hazanım.biz bazen şükretmiyoruz.
şu an dışarda yağmur yağıyo... evini sel basan,çatısından su akan yada hiç evi olmayan,borç içinde yüzen,yiyecek ekmek bulamayan o kadar insan var ki... :gitme:
sana binlerce kez şükürler olsun rabbimmm :Saruboceq:
artık sadece şunu diyorum..
düğündür nişandır ne zaman hangi tarihte nerde v.s olacağını allah bilir.
allahım nasıl yazdıysa layıkıyla en güzel biçimde olmasını diliyorum sadece...:Saruboceq:
geleceği göremiyoruz sonuçta.
belki olmıycakk..belki göremiycez o günleri..
o yüzden hayırlıısını diliyorum...onu bütün kalbimle seviyorum..karısı olmak istiyorumm...
rabbim yazdıysa alnıma inş. olurum :Saruboceq:

Hazancım İsyan etmiyoruz biz sadece birbirmize fikir veriyoruz binevi dertleşiyoruz
halimize elbetteki binlerce şükürler olsun bırak evi barkı herşeyden önce sağlığımız yerinde olsun vücudumuzun ağrımayan herbir hücresi için binlerce şükürler olsun
ama bu anlattıklarımızda hayatımızın birer parçası bizler gerçekten arkadaşsak ara sırada dertlerimizi dinleyip birbirimize destek olmalıyız kendi adıma ben rahatladım içim çok dolmuştu yaşadıklarımdan yerimseniben

aynen öyle canım...babamda geç olsun temiz olsun diyo.. onlarda evet hem kendilerine güvendikleri için hemde bu işler uzamaya gelmez diye düşündükleri için 1 sene içinde olsun istiyorlar.elbette sıkamazlar canım yani babamın durumu nyse onu yapar sonçta dedğn gibi sadece bana degıl kendı evlatlarınada yapıolar yaptıkları ve yapacakları seylerı..
parasızlıgın gozu kor olsn... :1ninca:
bızım adetlerde nısandakı butun takıları kız alır erkegın ustundekılerde dahil..bu kısma bayılıyorum naniknanik ve onlarla karşılanabılr ceyızler,nısan salonu parası v.s.erkegın daha sonra o takılardan hak talep etmek gıbı bıseyı yoktr yerimseniben

Sizin adetiniz çok iyiymiş hihoyyyt
ne diyelim geç olsun güç olmasın hayırlısı neyse o olsun
bi mucize gerçeklerşsin ve tez zamanda düğününüz olsun inşallah :1hug:

X