Allahın ölçme / değerlendirmedeki başarısızlığı !

oykudila

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2011
2
1
36
İstanbul

selam,

başlığa bakıp hemen önyargıları oluşturmayın lütfen. tarafsız, objektif cevaplar bekliyorum eğer yapabilirseniz. size ÖĞRETİLENLER, DAYATILANLAR la değil. mahalledeki imamcıklar yada tarikat şefciklerinin hepimize kanırtmaya çalıştığı doğmalar, gelenek, örflerle de değil. Lütfen sadece vicdanınızdan gelen sesi kelimelere dökün. açık olun, net olun. cevaplar için yazılan günahları ben sırtlanacağım. söz !

1- dünyada bu kadar tecavüzcü, sapık, hırsız, haramperver, şirkperest, putsever dururken ilahi adaletin (ben asla böyle bir sisteme inanmıyorum!) kurucusu olduğu idda edilen allah bunlara göz yumup neden çocuklara bu kadar acımasız davranıyor ? ve de haliyle özellikle annelere !

Ufacık çocukların kan kanseri başta olmak üzere her türlü acımasız hastalıkla inim inim hastalıklarla inlemesi; oyun oynamaktan başka bişey bilmeyen bu günahsız çocukların bu kadar çaresiz hastalıklarla boğuşması bana nedense allahın sistemi bu mu ?? diye sorgulamanın gerekli olduğunu kanıtladı.

öle 'onlar ölsede bizi cennete sokacak, şefaatçilerimiz olcak' diye bir islam efsanesi var.
En'am Suresi 51. ayet (Rablerinin huzurunda haşredileceklerinden korkanları, o vahiy ile uyar ki korunabilsinler. Onların O'ndan başka ne bir dostu vardır ne de şefaatçısı.)

bu şefaat uydurması o yukarıda bahsettiğim imamcıklar, şeyhciklerin uydurduğu acı çeken anaları rahatlatmak için geliştirilen, beyni afyonlamaktan başka bir gerçekliği olmayan bir yöntem. düşünsenize dünyada ne yaparsan yap sorgulanmadan cennet pasaportunu alabilmeyi ummak, ölen çoçuğundan medet ummak mantığa uygun değil. kimse kimseyi kurtaramaz bu kesin !

2- paraya tapanlar, para için her türlü adaletsizliğe göz yumanlar, emek-alınteri hırsızları, kendi kıçı güvende ve çok rahat koşullarda yaşayıp yan mahalledeki ayakkabısız, montsuz çocuğu görmeyen görsede umursamayan yada bu yoksulluğu onun kaderi haline getirmiş sisteme duyarsız 'ooohhhh benim tuzum kuru banene' havasında pek çok insanımsı canlı gayet mutlu mesut çoluk, çocuk hayatını sürdürürken ve herhangi bir cezaya uğramazken, sadece 1 evlatçık için gecelerce dualar eden, dini ritüelleri uygulayan, tıbbın yapabileceği herşeyi deneyen, maddi manevi tükenen, olmadık yöntemleri uygulamayı göze alan anne adayları niye duyulmaz bu yaratıcı güç tarafından ? niye bazıları daha çok, daha da çok acılar çekmek zorunda ? bir ortak özellikleri mi var? çok mu mübarek insanlar ?

kötüleri bırak kendi haline köküne kadar yaşasınlar, iyilerde bu dünyada hep ezilsin, horlansın, mahrum bırakılsın bu ilahi güç tarafından. öbür tarafa gitmeden de bu insanımsı varlıklar hoooop bi hac, bi umre, 2 fakir giydir. cennet cepte ! gariplerde öbür tarafta ödüllendirilecek dimi ? ruhlar dünyasında ? ama şu an ruhlar dünyasında yaşamıyoruz, ve iliklerimize kadar acı çekiyoruz.

özellikle benim gibi evladını toprağa verenler. (2,5 yaşındaydı ve ben onun ağzından daha 4 kelimeyi bile arka arkaya duyamadım !
ve şimdi cennetteki köşklerden bahsediyorlar. Açıkça söylemek gerekirse allahın cennetinin ne köşkleri umrumda, ne pınarları, ne hurileri ! ben o ilahi güçten alacaklıyım. bana o hesap günü uyandığımda çocuğumu kucağıma vermesi gerekiyor. sonsuza kadar ! bu benim için değil evladını kaybeden her anne için öyle olmalı.) ayrıca bunun adı neyse o. isyan ?? annelik ?? başkaldırı ?? ne olursa. bu durumu haketmediğimi bildiğim vede emin olduğum için bu kadar kızgınım, bu kadar acılıyım zaten !

3-önce gel kanlı, iltahaplı nasırımın üzerine 100 kg yükü bırak sonrada 'aaaaaa ama çok günahkarsın niye bağırıyosun bağırma, alan o veren o ağlama. şükret, sabret. bak o seni öbür tarafta kurtaracak cennete götürecek' diyenler akşama gidip çocuklarıyla yatıyor, onlara dokunuyor. bende onların gözlerinin içine bakarak 'inşallah sende çocuğunu toprağa verirsinde cennete nail olursun' dediğimde 'ayyy allah korusun' diye cevap veren dingiller var. eeee bu nası iş ya ? bu nasıl adalet ? çocuğumuzu haketmemek için ne yapmış olabilir bu zavallı analar ? kimisi evlatlarıyla mutlu mesut, kimisi benim gibi gögsünde bir sızı, yapayalnız. nerde burda adalet ? kim nasıl avutabilir ölü çocuk annesini ?

3- bu kötüler dua bilmezken, iman bilmezken, hesap verileceğini umursamazken herşeyi onlara bol kepçe veren allah, benim gibi kızı kaza geçirip yoğun bakım önünde 2 gün ULUYARAK dua eden ve sadece 1 ŞANS isteyen zavallı bir anneyi duymuyorsa, cevap vermiyorsa, o anneye çocuğunun selasını işittiriyorsa ve bunun adına SINAV diyorsa ben adımı yazar çıkarım arkadaş !

Saygılar,

amaç neydi kuzum..

Son düzenleme:

hakikaten amacınız neydi bu konuyu açmakta acınız var belli ki ama bu yaptığınız isyan etmek oluyor

Aciniza cok üzüldüm, 2.5 yasindayken evladini kaybetmek... Bir cok konuda da size hak veriyorum ancak forum kurallari geregi bu tarz konular acmak dini tartismaya girmek yasaktir konunuz büyük ihtimalle bir süre sonra kapatilacaktir.

açıkçası üstte ahirete inanmama gibi düşünceniz var saygı duyarım.lakin hemen altında hesap gününden bahsetmeniz ve cennetin hiç bir nimetinin umrunda olmadığından vede çocuğunuz için hesap sormak istediğinizden bahsetmişsinzi.hem ahirete inanmamışsınız hem inanmışsıznı nasıl çözcez şimdi bu işi:44:başınız sağolsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…