How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Allahım herkesin bu ay gobuşunu doldur

bu "aman çok isteme" de nedir yahu hiç anlamamışımdır. Insan birşeyi yürekten istiyorsa istiyordur, ay dur ben istemeyeyim demekle ne değişecek? Dilin öyle dese kalbin demez ki. Tamam çok kafaya takma veya aşırı stres yapma desinler onu anlarım. Zaten eşekten düşenin halini eşekten düşen anlarmış...

sana katılıyorum canım benım:16:

yaa diyorum.. bende isterken, kelimelerimi seçerek kullanıyorum, Rabbim bize hayırlısınla sağlıklı evlat nasip et diyorum.. ne olucaksa olsun ver bitane demiyorum ki, yada demiyoruz ki ?? dimi ama... inan ki çok kızıyorum ve kınıyorum .. şu ruh halimi anlatsam onlardan kimse anlamaz..

aynen ole o insanlara diyecek söz yok bence
nerden bilsin demişler dert çekmeyen dertlinin halini boşuna değil

bazen bu kadar çok istedğim için bana diyolar ki, bu kadar çokk çok isteme, Allah verir bide al kulum uğras, ya sakat ya bska bisey tarzında. bunu diyenlere de kızıyorum açıkcası .

bunu diyenlerde, rahatlatmak için mi diyolaaarrr, yoksa daha beter etmeye mi, inan ki insanın içi cızz ediyo.. zaten canın yanıyo, olmadığının sıkıntısını çekiyosun o yetmezmis gibi, teselli ettiklerini sanarlarken, kaş yaparken göz çıkarıyolar resmen yaa..

ya evet kendilerini kolay olunca ole oluyo sanki biz dualarımızda allahım verde nasıl verirsen ver diyoruz töbe töbe
sağlıkla inş. Bizede nasip et diyoruz bide insanı salak yerine koyuyalar ya bende aayip sinir oluyorum
bekara karı boşamak kolay bacım boşver

doru söylüyon:16::16:

Bu "aman çok isteme" de nedir yahu hiç anlamamışımdır. İnsan birşeyi yürekten istiyorsa istiyordur, ay dur ben istemeyeyim demekle ne değişecek? dilin öyle dese kalbin demez ki. Tamam çok kafaya takma veya aşırı stres yapma desinler onu anlarım. Zaten eşekten düşenin halini eşekten düşen anlarmış...

hay ağızına sağlık en doğru anlatım oldu bu

ben ne diyim simdi böyle insanlara:47::47::47::47::47:

HZ:OSMAN BUYURUYOR KI,. Allah vermeyeceği şeyi KULUNA hayal ettirmezmiş;:16::16::16: onlar hz. osmandan daha iyisinimi biliyolar....

bizler hiç olmayacak hayaller pesine düsmeyiz dimiii :((((((((((

inş. Rabbim hepimizin yüzünü güldürür bu ay :))))
vallahi ben bu ay boşverdim kolumun ağrısı flan derken unuttum gitti inş. Beklenmedik zamanda olurda doğum günüme sürpriz olur:)

amin......hadi hayirlisi canim benim...:16:

umudum niye öyle olsunki nice imkansiz hikayeler duydum sonu mutlulukla biten:53:...tabi en önemlisi hakkimizda hayirlisi olmasi...:16::16:

Bak profil adını bile umut koymuşsun, umudunu kaybetme cnm. Peki hiç doktora gittiniz mi bunun için, herhangi bir tedavi gördün mü? neden böyle hemen umutsuzluğa kapıldın?

Bak profil adını bile umut koymuşsun, umudunu kaybetme cnm. Peki hiç doktora gittiniz mi bunun için, herhangi bir tedavi gördün mü? neden böyle hemen umutsuzluğa kapıldın?

evt adımı umut koydum, ki belki bi vesile olur .. evt çok gidildi.. 15 yıllık evliyim, 3kez tüp bebek denememiz oldu ve maalesef bütün maddi-manevi hayal kırıklıkları geriye kalan ... yıllar geçtikçe umut da tükeniyo, moral 0 a düsüyo.... ve zaman kaybı insanın bütün herseyini alıp götürüyo, ben umutsuzluğa kapılmiim da kim kapılsın ? esimde, ben kabullendim oturuyorum, sen neden kabullenemiyorsun diyor.. olamadığı için de içim çok huzursuz, bütün psikolojim alt-üst oldu ama bunu anlatamıyorum bir türlü.. bi yakınım olan ablam sayılır .. diyor ki, senn gibi bu kadar çok isteyeneni görmedim, sen nedenr bu kadar üsteliyosun.. olmuyosa yapacak birsey yok.. ve tabi bunun gibi birsürü söylenen sözlerin bütün stresi bana, bu gibi sözler erkğe denilmiyor tabi, hep bayana , hep bayana ...

Son düzenleme:
evt adımı umut koydum, ki belki bi vesile olur .. evt çok gidildi.. 15 yıllık evliyim, 3kez tüp bebek denememiz oldu ve maalesef .. yıllar geçtikçe umut da tükeniyo, moral 0 a düsüyo.... ve zaman kaybı insanın bütün herseyini alıp götürüyo, ben umutsuzluğa kapılmiim da kim kapılsın ? esimde, ben kabullendim oturuyorum, sen neden kabullenemiyorsun diyor.. olamadığı için de içim çok huzursuz, bütün psikolojim alt-üst..

kıyamam sana cnm benim allah daha fazla aratmasın bi süpriz yapıp yollasın bebeğini
zor ki çok zor

evt adımı umut koydum, ki belki bi vesile olur .. evt çok gidildi.. 15 yıllık evliyim, 3kez tüp bebek denememiz oldu ve maalesef .. yıllar geçtikçe umut da tükeniyo, moral 0 a düsüyo.... ve zaman kaybı insanın bütün herseyini alıp götürüyo, ben umutsuzluğa kapılmiim da kim kapılsın ?

Haklısın...:( tüp bebek tedavisi de hem manevi hem maddi olarak yıpratıcı bir süreç anladığım kadarıyla :( Biz de aşılama denedik bir kez tutmadı. Bakalım hayırlısı...
Ama böyle bütün herşeyini alıp götürüyor falan diye konuşma cnm yaa, hayatta tek mutluluk kaynağı çocuk doğurmak değil ya, biz elimizden geleni yapacağız gerisi kader artık. Kaderde varsa anne olmak oluruz yoksa ne gelir elden, ama olmadı diye de hayatı kendine ve çevrene zehir etmenin anlamı yok diye düşünüyorum. İnsan çocuksuz da mutlu olabilir...

Haklısın...:( tüp bebek tedavisi de hem manevi hem maddi olarak yıpratıcı bir süreç anladığım kadarıyla :( Biz de aşılama denedik bir kez tutmadı. Bakalım hayırlısı...
Ama böyle bütün herşeyini alıp götürüyor falan diye konuşma cnm yaa, hayatta tek mutluluk kaynağı çocuk doğurmak değil ya, biz elimizden geleni yapacağız gerisi kader artık. Kaderde varsa anne olmak oluruz yoksa ne gelir elden, ama olmadı diye de hayatı kendine ve çevrene zehir etmenin anlamı yok diye düşünüyorum. İnsan çocuksuz da mutlu olabilir...

doğrudur .. hayatta tek mutluluk kaynağı çocuk olmayabilir.. insan çocuksuz da mutlu olabilir.. bu da doğrudur .. ama iste gel gör ki, yılların onca sıkıntısını çekipte, bunu kendine anlatamaman.. kabullenmek var ya, onu hazmedemiyorum .

evt adımı umut koydum, ki belki bi vesile olur .. evt çok gidildi.. 15 yıllık evliyim, 3kez tüp bebek denememiz oldu ve maalesef bütün maddi-manevi hayal kırıklıkları geriye kalan ... yıllar geçtikçe umut da tükeniyo, moral 0 a düsüyo.... ve zaman kaybı insanın bütün herseyini alıp götürüyo, ben umutsuzluğa kapılmiim da kim kapılsın ? esimde, ben kabullendim oturuyorum, sen neden kabullenemiyorsun diyor.. olamadığı için de içim çok huzursuz, bütün psikolojim alt-üst oldu ama bunu anlatamıyorum bir türlü.. bi yakınım olan ablam sayılır .. diyor ki, senn gibi bu kadar çok isteyeneni görmedim, sen nedenr bu kadar üsteliyosun.. olmuyosa yapacak birsey yok.. ve tabi bunun gibi birsürü söylenen sözlerin bütün stresi bana, bu gibi sözler erkğe denilmiyor tabi, hep bayana , hep bayana ...

cnm mesajını okudum ve yazıyorum
bu bole çünkü bizim toplumumuz böle
ne yaparsak yapalım yinede aynı olacak benimde eşimde sıkıntı var 2,5 yıldır uğraşıyorum ama yok
peki suçlu kim tabiki ben ailede herkes doğurdu benden önce yada sonra evlenen
ama kısır olan ortaya bi çocuk çıkaramayan ben oldum onlara göre
sıkma desem boş insan çok bozuluyo sana artık bırak olmuyo diyenlere inat sen bırakma bu umudunu vazgeçmek demek allahrtan umudunu kesmek demek
sen allahtan umudunu kesme eğer rabbim isterse senin de kucağın dolar inan

doğrudur .. hayatta tek mutluluk kaynağı çocuk olmayabilir.. insan çocuksuz da mutlu olabilir.. bu da doğrudur .. ama iste gel gör ki, yılların onca sıkıntısını çekipte, bunu kendine anlatamaman.. kabullenmek var ya, onu hazmedemiyorum .

Bu kadar çaba gösterdin olmadı, sen elinden geleni yaptın ama nasip kısmet değilmiş olmadı. Yaşın kaç bilmiyorum ama bundan sonra da olmayacak diye birşey de yok. Benim bir arkadaşımın 5. denemesinde tuttu, şimdi bir kızı var. Bir de işin şu yönü var, hiçbir şey yapmayıp oturup bekleseydin, bunca eziyeti sıkıntıyı çekmeseydin daha mı iyi olacaktın şu an, hayır. O zaman daha çok için içini yiyecekti inan bana. Neden biliyor musun, çünkü o zaman da diyecektin ki ah keşke vaktinde elimden geleni yapaydım da şimdi bunun için kendimi suçlamayaydım diyecektin. İnsan en çok geçmişte yapmadıklarından pişman olurmuş biliyor musun, yaptıklarından değil. Sen içini ferah tut, psikolojik olarak o gücü kuvveti içinde hissettiğinde yeniden dene, ama bulamıyorsan da kendini yiyip bitirme, hayata bir kez geliyoruz, yaşamana bak.

Çok hoşuma gitti, paylaşmak istiyorum :

Yola çıkmak önemli bir adımdır.
Ama sadece yola çıkmış olmak yolun sonuna kadar gideceğin anlamına gelmez.
Yolda her zaman bir ara sokak çıkacaktır karşına, çıkmaz sokaklar, geriye dönen sokaklar, bir eve açılan sokaklar… Bin türlü sokak çı
kacaktır karşına.
Yola devam etmek güçtür.
Her an geriye dönmek için bahane üreteceksin.
Yolda ilerlemek inanç ister, azim ister,
Ve her yol illa ki iyi bir yere ulaştıracak da değildir seni.
Yolun bitiminde pişman olma riski de vardır.
Yola çıkmak önemli bir adımdır, ama sadece bir ilk adımdır. Macera devam eder.
Ve yine de en güzel yol, sonu bilinmeyen yoldur.

ATEŞ, GÜNEŞ VE ADA- ERTÜRK AKŞUN

offff kizlar ya cok ama cok üzgünüm :14::14::14::14:

bide bu kendisini bilmez insanlarla ugrasmak zorunda kalmamiz ne kadar aci:47:...kendi derdimiz kendimize yetmezmis gibi....:50:

rabbbim ne olur hayirlisi ise bizede evlat nasip et...:5:

umudum cok seyler yasamissin ama ne olur umudunu hic bi zaman yitirme....:50:

bizi yaratanin bi bildigi var....zaten yeterki ol desin..önünde hic bi engel duramaz....:16::16:

Back