• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah'a şükür ki hükümet ile Cemaat savaş halinde

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.868
40.718
698
Allah'a şükür ki hükümet ile Cemaat savaş halinde
ahmeth.jpg

Ahmet Hakan

CEMAAT, Muş'ta faaliyet gösteren gariban bir İslami gruba kumpas kurmuş.

İddia bu.

*

Olay şöyle gelişmiş:
Fethullah Gülen vaaz vermiş.
Samanyolu'nun dizisinde konu işlenmiş.
Zaman gazetesi konuyu köşe yazılarıyla gündeme getirmiş.
Vaazı, diziyi ve yazıları okuyan Cemaat'in polis ve savcıları da harekete geçmiş.
O küçük grup, her türlü kumpasa maruz kalmış.
"Bomba" yerleştirmişler, delil uydurmuşlar.
70 yaşında gözleri görmeyen adama "El Kaide'nin Türkiye temsilcisi" demişler.
Gariban İslami grubun önde gelen bütün isimlerini yaka paça içeri tıkmışlar.

*

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca işte bu nedenle gözaltına alınmış.
Kurdukları kumpasın hesabını vereceklermiş.

*

Peki ne zaman gerçekleşmiş bu kumpas?
2009'da.
Yani mesele, beş yıl öncesinin meselesi.

*

Ama bir dakika!
Bu iddiaların tümünü "gerçek" kabul etsek bile...
Ortaya büyük bir sorun çıkmıyor mu?

*

Şöyle bir sorun:
Bu İslami gruba beş yıldır hiç kimsenin sahip çıkmaması sorunu.
Bu grubun başına gelenleri beş yıldır bir Allah kulunun dile getirmemesi sorunu.
Bu gruba kurulan kumpasın beş yıldır büyük bir sessizlikle geçiştirilmesi sorunu.

*

Bu İslami grup, beş yıldır "Gülen Cemaati bize kumpas kurdu, yetişin ey ümmet-i Muhammed" diye haykırırken...
Bu sesi...
Hadi biz duymadık, hadi hükümete yakın medya duymadı, hadi hükümetimiz duymadı...
AK Parti Muş İl Teşkilatı da mı duymadı?
Duydu da Genel Merkez'e iletmedi mi?
İletti de Genel Merkez'de kimse sallamadı mı?
Genel Merkez salladı da hükümet tınmadı mı?

*

Ortada bir zulüm var.
Ama duymamışlar, iletmemişler, sallamamışlar, tınmamışlar.
İyi ama neden?
Neden olacak?
Çünkü Fethullah Gülen ve Cemaati, o gün için dost kuvvet.
Ve dost kuvvet olduğu için...
Zulmetse bile...
Zulmüne göz yumuluyor.

*

Ne zaman ki Fethullah Gülen ve Cemaati, dost kuvvet olmaktan çıkıp düşman kuvvet oluverdi.
Dün es geçilen "zulüm", bugün hep bir ağızdan dillendirilmeye başlandı.
Cumhurbaşkanı dillendiriyor, Başbakan dillendiriyor, Bakanlar dillendiriyor, televizyonları dillendiriyor, gazeteleri dillendiriyor, köşe yazarları dillendiriyor.
"Gözleri görmeyen 70 yaşındaki Molla'ya neler yaptılar neler" diye anlatıyorlar da anlatıyorlar.

*

Kendilerini duyan da...
70 yaşında gözleri görmeyen Molla'ya ve arkadaşlarına yapılan zulmün, 1940'lı yıllarda İsmet İnönü idaresindeki Tek Parti döneminde gerçekleştiğini sanacak.

*

Kurtlar, Muş'ta gariban bir İslami grubu "ham" yaparken...
Sessiz sedasız seyreden kendileri değilmiş gibi...
Bugün habire kurtların kuzuları nasıl "ham" yaptığını acıklı acıklı anlatıyorlar.
"Gözleri görmeyen Molla'ya neler yaptılar neler" diye sızlanıp duruyorlar.

*

Size bir şey söyleyeyim mi?
Eğer 17 Aralık'ta Fethullah Gülen ve Cemaati, şu meşhur "Yolsuzluk Operasyonu"na imza atmasaydı...
Yani Cemaat ile hükümet, iyi-kötü ilişkisini sürdürseydi...
O gözleri görmeyen Molla, belki de ömür boyu ağırlaştırılmış bir cezayla mahpushane damlarında inim inim inleyecek ve hükümetçiler oradan yükselen 'ah'ları asla işitmeyecekti.

*

Sadece o "Molla" mı?
Hükümet ile Cemaat savaşa tutuşmasaydı...
Ergenekon, Balyoz, KCK falan...
Hepsi mahpus damlarında son nefeslerini verecekti.

*

İyi ki ikisinin arası açılmış.
İyi ki savaşa girişmişler.
İyi ki birbirlerine etmediklerini bırakmamaya ahdedecek kıvama gelmişler.
Yoksa...
En azından birbirlerinin yaptıkları zulümlere kayıtsız kalacak, birbirlerinin zalimliklerini idare edeceklerdi.

*

Allah'ım!
Büyüksün!
Gerçekten büyüksün!
http://www.muhabir.net/allaha-sukur-ki-hukumet-ile-cemaat-savas-halinde-makale,677.html

Sadece o "Molla" mı?
Hükümet ile Cemaat savaşa tutuşmasaydı...
Ergenekon, Balyoz, KCK falan...
Hepsi mahpus damlarında son nefeslerini verecekti.
*
İyi ki ikisinin arası açılmış.
İyi ki savaşa girişmişler.
İyi ki birbirlerine etmediklerini bırakmamaya ahdedecek kıvama gelmişler.
Yoksa...
En azından birbirlerinin yaptıkları zulümlere kayıtsız kalacak, birbirlerinin zalimliklerini idare edeceklerdi.
......................

iyi ki böyle birbirlerine düştüler

ve gerçek yüzlerini gördük...

yazıdan alıntı yaptığım yer herşeyi özetliyor...şuan sadece birbirlerinin açığını çıkarmak için çabaları var...

dilerim bunlara oy verenlerin de gözlerinde perde kalkar...

Yazı aklıma padişahımızın "bunlar sınav sorularını çaldılar!!" demesini getirdi. 2010'da ortaya çıkan skandalı yeni duymuş haşmetlimiz, haksızlığa dur diyor sağolsun. Güzellik uykusundaysa demek.
Kendi ellerimizle verdik hata etmişiz diyemiyor da, onlar çaldılar diyor ..
2012 yılındaki açıklamaları da ortada .. O zaman da tam aksini savunuyordu ..
Allah çok büyük gerçekten de ayakları elleri dilleri daha da dolanır inşallah ..

Kendi ellerimizle verdik hata etmişiz diyemiyor da, onlar çaldılar diyor ..
2012 yılındaki açıklamaları da ortada .. O zaman da tam aksini savunuyordu ..
Allah çok büyük gerçekten de ayakları elleri dilleri daha da dolanır inşallah ..

Ya kendilerini daha önce de defalarca yalanladılar. Dün ak dediklerine bugün kara dediler, dün asla olmaz dediklerine bugün tabii ki olur kim demiş olmaz diye dediler ama fanatikleri için hiç fark etmiyor, düşünme yetilerini kaybetmiş gibiler. Yalancılık, haksızlık, hırsızlık, yolsuzluk normalleşti resmen.

Ya kendilerini daha önce de defalarca yalanladılar. Dün ak dediklerine bugün kara dediler, dün asla olmaz dediklerine bugün tabii ki olur kim demiş olmaz diye dediler ama fanatikleri için hiç fark etmiyor, düşünme yetilerini kaybetmiş gibiler. Yalancılık, haksızlık, hırsızlık, yolsuzluk normalleşti resmen.
Evet çok haklısın ..
Film gibi resmen şaşkınlığımı git fide kaybederek izliyorum ..
Çok üzülüyorum ülkemin haline .

Ben anlamıyorum bu halk hiç mi sormuyor ee kardeşim sen soktun bu paraleli her yere sen yerleştirdin sen elele iki hükümet gibi yönettin. Şimdi ne oldu diye sormaz mı sanki 12 senedir yokmuş gibi bu cemaat şimdi mi kötü sen 5 sene öncesinin hesabını şimdi soruyorsan 5 senedir neredeydin demezler mi demiyorlar işte. Balyoz Ergenekon davalarında da aynı şeyi söyledim bu insanlar cemaat ile düşman olmadan önce en azılı katilmiş gibi görülürken Erdoğan tarafından defalarca darbeci bunlar lafını duymuşken sonra masumlar oyuna geldiler olmadı mı yahu o zaman aklınız neredeydi aynen eğer cemaat ile kötü düşmeselerdi haka mapusta boşu boşuna yatacaklardı ve aslında Erdoğan'ın da onları boşuna hapse tıktığı da ortaya çıkmış olmadı mı ama yol halk hesap sormaz ancak ödüllendirir.

Evet çok haklısın ..
Film gibi resmen şaşkınlığımı git fide kaybederek izliyorum ..
Çok üzülüyorum ülkemin haline .

Ben üzülmekten çok sinirleniyorum. Artık iyi niyetimi falan da kaybettim bu fanatiklerin yüzünden kurunun yanında yanan yaş olmak istemiyorum, kendileriyle beraber beni de dibe çekmelerine ve bunun farkında olamayacak kadar kör olup hala "ohh kıskananlar çatlasın" triplerine katlanamıyorum.

aaa hiç öyle olur mu ak hükümete geldiğinden bu yana insanlar dinli imanlı oldular ülke adına bir dünya şey yaptılar (satmak gibi mesela)

ülkeyi geliştirdiler geçmiş milletler düzeyine getirdiler(uygar ülke kısmını yanlış anlıyarak)

kul hakkı nedir bizlere öğrettiler...yoksa biz nerden bilicektik (kutulara para saklıyarak ceplerine para indirerek bir dünya işsiz varken her yere kendi adamlarını yerleştireek) allah razı olsun hak ne hukuk ne öğrendik...

hiç bir günahı suçu net belli olmayan kişileri mesela askerleri kelepçe takıp hapse attılar neymiş suçu Atatürkçü olmak iftiralarla o hapiste bir çok kişinin ölümüne sebeb oldular...(vicdanı da bize öğrettiler)saolsunlar

sonra kendi iç savaşları patlak verdi birbirlerine düştüler yinede utanmak yerine pişkinlik yaptılar...(burda da dosta güvenmemeyi öğrettiler....beter olsunlar)

kadınla erkek meğer ayrıymış ayrı olmaları gerekiyormuş bir olurlar sa yanyana olurlar sa allah mafaza kıyamet koparmış(bunca yıl kadın erkek bir arada yaşanmış gitmiş ne olmuşta düzleye çalıyorlar hayret)

liseleri hiçe sayarak imam hatiplileri üniye alarak bu tarz düzenlemelerek yaparak emeğin geleceğin ne olduğunu öğrettiler(o kadar çocuğu yarı yollarda bırakarak)

şuan da da Osmanlıca dersini zorunlu kılıyorlar...geçmişe saygıyı öğretiyorlar (Osmanlıya geçmişime saygım sonsuzdur fakat bunun altında bambaşka şeyler olduğunu herkes biliyorken bunlar yine pişkinler)

daha neler neler yaz yaz bitmez....

Yazı aklıma padişahımızın "bunlar sınav sorularını çaldılar!!" demesini getirdi. 2010'da ortaya çıkan skandalı yeni duymuş haşmetlimiz, haksızlığa dur diyor sağolsun. Güzellik uykusundaysa demek.
Biz zamanında bas bas bağırdık sorular çalınıyor, adamlar dersanelerindeki sınavlarla aynı sınava giriyor diye ama o zamanlar öyle bir şey yok deniyordu. Ne haklar yendi o yıl ben de girmiştim sınava. Sınavdan bir hafta önce bu zatların dersanesi örnek sınav olarak gerçek sınavın çok benzerini yapmışlardı. Kimsenin sesi soluğu çıkamadı maalesef..

aaa hiç öyle olur mu ak hükümete geldiğinden bu yana insanlar dinli imanlı oldular ülke adına bir dünya şey yaptılar (satmak gibi mesela)

ülkeyi geliştirdiler geçmiş milletler düzeyine getirdiler(uygar ülke kısmını yanlış anlıyarak)

kul hakkı nedir bizlere öğrettiler...yoksa biz nerden bilicektik (kutulara para saklıyarak ceplerine para indirerek bir dünya işsiz varken her yere kendi adamlarını yerleştireek) allah razı olsun hak ne hukuk ne öğrendik...

hiç bir günahı suçu net belli olmayan kişileri mesela askerleri kelepçe takıp hapse attılar neymiş suçu Atürkçü olmak iftiralarla o hapiste bir çok kişinin ölümüne sebeb oldular...(vicdanı da bize öğrettiler)saolsunlar

sonra kendi iç savaşları patlak verdi birbirlerine düştüler yinede utanmak yerine pişkinlik yaptılar...(burda da dosta güvenmemeyi öğrettiler....beter olsunlar)

kadınla erkek meğer ayrıymış ayrı olmaları gerekiyormuş bir olurlar sa yanyana olurlar sa allah mafaza kıyamet koparmış(bunca yıl kadın erkek bir arada yaşanmış gitmiş ne olmuşta düzleye çalıyorlar hayret)

liseleri hiçe sayarak imam hatiplileri üniye alarak bu tarz düzenlemelerek yaparak emeğin geleceğin ne olduğunu öğrettiler(o kadar çocuğu yarı yollarda bırakarak)

şuan da da Osmanlıca dersini zorunlu kılıyorlar...geçmişe saygıyı öğretiyorlar (Osmanlıya geçmişime saygım sonsuzdur fakat bunun altında bambaşka şeyler olduğunu herkes biliyorken bunlar yine pişkinler)

daha neler neler yaz yaz bitmez....

Allah muhafaza camileri ahır yapanları da biliyoruz. Türkiye'nin süper güç olmasını çekemeyenler, hainler ve alçaklar var ama çok şükür hala lideriz!! Çünkü abdestli, dinli, imanlı bir cumhurbaşkanımız var çok yaşa uzun adam!

Biz zamanında bas bas bağırdık sorular çalınıyor, adamlar dersanelerindeki sınavlarla aynı sınava giriyor diye ama o zamanlar öyle bir şey yok deniyordu. Ne haklar yendi o yıl ben de girmiştim sınava. Sınavdan bir hafta önce bu zatların dersanesi örnek sınav olarak gerçek sınavın çok benzerini yapmışlardı. Kimsenin sesi soluğu çıkamadı maalesef..

İnsanlar haksızlığa göz yumup bundan faydalanırken bir gün sıranın kendilerine de geleceğini hesap edemiyorlar. Cemaat şimdi yaptıklarının cezasını çekiyor ama tarihi okumaktan aciz fanatik akp'liler bu adaletsizliğe tam gaz destek verirken oluşan hukuksuzluk ortamından başlarına ne felaket geleceğini çözemiyorlar henüz, yaşayarak anlayacaklar.

Ben üzülmekten çok sinirleniyorum. Artık iyi niyetimi falan da kaybettim bu fanatiklerin yüzünden kurunun yanında yanan yaş olmak istemiyorum, kendileriyle beraber beni de dibe çekmelerine ve bunun farkında olamayacak kadar kör olup hala "ohh kıskananlar çatlasın" triplerine katlanamıyorum.
Öylelerine ben de katlanamıyorum biliyor musun .. Öyleleri ile diyolog içine girdiğimde nefret ediyorum ..
Bunun cahillikle de bir ilgisi yok .. Bu başka bir şey bir türlü tanımlayamıyorum onlardaki fanatizmi ..
Artık bu ülkede olaylar, makamlar, insanlar çığrından çıktı ..
Allah sonumuzu hayır etsin .. Bir yere , bir şeylere sürükleriniyoruz ama nereye belli değil ..

Allah muhafaza camileri ahır yapanları da biliyoruz. Türkiye'nin süper güç olmasını çekemeyenler, hainler ve alçaklar var ama çok şükür hala lideriz!! Çünkü abdestli, dinli, imanlı bir cumhurbaşkanımız var çok yaşa uzun adam!

cumhurbaşkanın abdestli namazlı olması onu ilgilendiriyor...bir anlamadılar abdest namaz kendinle ilgili kendi sevabın yada günahın bunu kullanan cahiller ah o cahillere üzülüyorum...

...peygamberimiz bile kızı fatıma ya demişki peygamber kızıyım diye ibadetini aksatma senin ibadetin sana benimki bana demişken ...

hala din namaz niyaz bunların peşine düşmek nedendir...ben ülkeye ne yaptığına ne yapmadığına bakarım ben ölüp gidicem giderken arkamda kalacaklar bu ülkede bir iç savaşın içindemi kalıcak yoksukluk haksızlık içindemi kalıcak ona bakıyorum...

bu topraklar kolay alınmadı...ama o kadar kolaya satılıyor ki üzülüyorum...

camiyi ahır yapana da kızıngınlıgım var...bir mahallede üç cami var ama ordaki yeşilliği yok edip cami yapılacak diyenede kızgınlığım var...

yazık günahtır...bir yere kadar yazıp söylüyoruz o kadar

Ahmet hakan gibi birinden de böyle bi yazı beklenirdi :KK67:
Hiiiççç şaşırmadım :KK59:

ona dönek denmez. bak arkadaşım akpye oy verdi zamanında..
. çünkü doğru yaptığına inandığı şeyler vardı. ama şimdi asla diyor.çünkü doğruları yanlışların yanında yok oldu.
bu döneklik değil. birini tutarsın partide değil bu. ama sonra o kişi birden yanlışlar yapar. ilk onu tuttun diye yanlışları görmemezliğe gelmezsin.
değişim ,yanlışları görebilmek güzeldir. erdemdir.. bizler bile öyleyiz çoğu şeyde.sadece politikada değil.

Doğrumu söylüyor ahahaha :KK53:
Kusura bakmayında dönek bi insandan herşeyi beklerim ben :KK69:

Evet dönek insanlardan ben de her şeyi beklerim. Dün şiddetle yalanladığı bir şeyi, bugün sanki dün öyle dememiş gibi şiddetle doğrulayanlardan mesela. Ama ah bu döneklikleri görmek var ya görmek, görebilmek var ya, önemli olan o :KK14:

Doğrumu söylüyor ahahaha :KK53:
Kusura bakmayında dönek bi insandan herşeyi beklerim ben :KK69:

Yazdıklarının neresi doğru değil? Cemaat'in kumpas kurmakla suçlandığı tarikatı yazmış ve 5 yıldır var olan bu durum neden bugün ortaya çıktı demiş? Ben burada yanlış bir bilgi göremedim, lütfen gösterir misiniz?

Back