Allah yolunda nasil adim atabilirim?

hayal_et_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2023
2
3
31
Merhaba Arkadaslar,
Konuyu nasil gircem bilmiyorum.31 yasindayim ve mesela 20li yaslarda namaz kilmak oruc tutmak veya dinimi arasdirmak gibi düsünceler hic yokdu aklimda.Allaha inaniyordum ama ibadetlerimi yerine getirmiyordum.neyse evlendim coluk cocuga karisdim. Ve evliligim cok yorucuydu bu benim icin ve ayrilmayi cok istiyordum. Ama Bu zorunlar beni Allaha yakinlasdirdi birden icime Namaz kilma hevesi girdi, oruc tutmak, dinimi arasdirmak gibi.ama Namazi kilip sonra birakiyorum yani Allah yolunda nasil Illerlicegimi bilmiyorum 1 2 hafta namazi kiliyorum sonra birakip bir kac ay sonra tekrar basliyorum.Veya kendi kendime Kuran ögrenmeyi basladim ama yine birakdim.Namaz kilarkende,sanki kilmiyormusim gibi hissediyorum bosuna kilmisim gibi yani kalden birsey hissetmiyorum.Youtubeden Mehmet yildizin videolarina bakiyorum ama onlarda bi süre sonra sıkıcı gelmeye basliyor.ölüm aklima geliyor. Belkide yas illerledikce Ölümle alakali daha fazla düsünmeyi basliyor insan Bilmiyorum ama ben Allah yoluna girmek istiyorum ama neyi nerden baslicami bilmiyorim. Ve bi yazi okumusdum yasadiklarimiu hersey bir imtihan diye belki benim evliligimde bir imtihandi ama bu imtihani ben nasil geccem ? Ne yapmam lazim? Nasil bi adim atmam lazim. Lütfen bana bi yol gösterin

Ben hep zikir çekerim, namaz kilmasamda günlük koruyucu zikirler var salavat çekerim bu kanalda zikir dualara katılıyorum Allah kabul eder insalah 🤲

Öncelikle Abdest aldıktan sonra veriyordum su için içerken Allah'ım ben de dışımı temizledim Sen içimi temizle diyerek dua edin namaza niyet almadan önce Allah'ım sen benim yükümü hafiflet diyerek dua edin inanın Namaz bittikten sonra hafiflediğinizi imtihanınız neyse Başka bir açıdan bakacaksınız Evet Beş vakit namazı belki kılamıyorsunuzdur ama elinizden geldikçe kılmaya çalışın şöyle düşünün Sizi her an her şekilde her nefeste her adımda gören bir rabbimiz var her namaza duracağında Ben Rabbimi seviyorum o beni davet ediyor her ezan sesinde kalbinizi buna bağlayın inanın ben kılıyorum çok zor bir imtihandan geçtim Rabbimin mükafatlarını bu dünyada değil öbür tarafta vereceğini bildiğim için en çok kılmak istediğim namaz teveccüd namazı gece namazı ona kalkmaya uğraşıyorum inanın hayatınızda nasıl bir imtihandasınız bilmiyorum ama Rabbim sana bir yol gösterir Sen ona doğru koşmaya bak

Selamun Aleyküm kardeşim. Size tavsiyem bulunduğunuz bölgede diyanete bağlı bir Kuran kursuna gitmeniz. Oraya gelenler de sizin gibi Allah’ın rızasını kazanmak isteyen insanlar olduğu için olumlu yönde etkilenirsiniz. Bir de Allah ‘a dua edin size ibadetleri kolaylaştırması için. Allah sizi seviyor inanın yoksa size kalbinizdeki iman nasib olur muydu?
Bir de namaz çok önemli, hiç değilse farzları kesinlikle bırakmayın o zaman inanıyorum ki herşey yoluna girer İnşâAllâh.. Sevgiler

X