arkadaşlar..ben 29 yasında 5 yıllık evliyim..pkoluyum ve bıraz kılom,insulın direncim vs var..ilk yıllar cocuk istemedik..2.yıldan sonra,istedik ama doktorlar biraz kilo ver kendiliğinden olur dediler..biraz verdim..gelgitler oldu vs..baktık olmuyor..bir kere klomen kullandım..olmadı..sonra esim yumurta takibiyle cok umit bağlıyosun yorulmayalım direkt tup bebek yapalım dedi..tabı biz bu arada 4 yıllık evliyiz artık..gecen seneydi..denedik olmadı..aradan 3 ay gecti..bu sefer iğneyle yumurta takibi yaptık..ve 2 olgun yumurtam vardı..denedik..ve üçüz hamile kalmışım..tabı ilk önce bilmiyoduk..6,5 haftalıkken öğrendik..bir tek yumurta ikizi..ayrıca bir bebek daha..doktorda sok oldu..neyse cok sevindik filan..üçüz olduğunu gördüğümüzde doktorlar ilk günlerden itibaren çok olumlu seyler söylemediler..özellikle tek yumurta ikizleri hakkında..aslında bana sorarsanız problmsiz bi gebelikti..üçüz olmasına rağmen aşırı bulantı vs yoktu..ama olağanüstü halsizlik ve iştahsızlık vardı..özellikle 10.hafta itibariyle..1 saat ayakta hafif bi dolansam aşırı yoruluyodum..işimi bıraktım..o hafta minik bi kanama oldu..doktor bir puruleton iğne yaptı.. kadadr..neyse bizim doktor sizi artık perinatolog takip etmeli dedi..bizi rıza madazlının nişantasındaki muayenehanesine gönderdi..sözde artık o takip yapacaktı..adam aşırı rahat biri..ilk gittiğimde sordum..duşuk riskim var mı progestan kullanmalımıyım?dusecek olan bebek simdiye kadar duserdi dedi..progestanın düşüğü engellemediğini söyledi..ister kullan ister kullanma dedi..neyse 10.hafta görüştüğümüzde herşey harikaydı..12. hafta gelin ense kalınlığını ölçelim dediler..12.hafta gittiğimizde rıza beyın yuzu duştu..ultrasonda tek yumurta ikizlerinin enselerinin kalın olduğunu gördü..biri 5.6 diğeri 4.9 du..ama tek olan bebeğinki iyiydi..1.2..neyse rıza bey bize hiç bir test vs teklif etmeden salı gunu cerrahpaşaya gelin alalım tek yumurta ikizlerini dediler..bunlar başınıza bela olur vs dedi..biz dusunucez deyip oradan ayrıldık..annemler kurtkoy civarında oturuyor neyse karsıya gittik..bende o sıra grip oldum..neyse hep evdeyim dinleniyrum vs..tabiki kıyamadık bebeklere ve başka bi perinatolog arastıralım ona gidelim dedik..bu arada rıza madazlı perinatolojide ilk 5 te..muayenesi 500 tl idi..ve cerrahpasanın kadın doğumunun başında..neyse biz bu sefer aradan 2-3 gun gectikten sonra bağdat caddesinde muayenesi olan doç.zeki şahinoğluna gittik..zeki beye gittiğimizde artık 13.haftaya girmiştik..ultrasonda uzun uzun baktı..ve eğer istersek koryon villus yaparız dedi..yani tek yumurta ikizlerinin plesantasından örnek alıcaktı..biz bu çocukları aldırmayı düşünmüyoruz ama riski yoksa hasta olup olmadıklarını öğrenelim..ve hamilelik zehir olmasın dedik..eğer hastalarsada buna göre arastıralım hayatımızı düzenleyelim dedik..tabi üzerimizde değişik bi baskı var..doktorlar asık suratlı..iyi düşünün yok şöyle olur yok böyle olur..bir suru senaryo kurdular..neyse hiç bisekilde sunu söylemedi ama iki cok unlu doktorumuz..eğer bu çocuklar hasta değilse ense kalınlığının sebebi enfeksiyon olabilir..demediler..ya da siz üçüz hamilesiniz bi rahim ağzını olçelim..bu haftada serklaj yapılmalı filan demediler..ve tabiki bizde bilmiyoduk..neyse ertesi gun ornek alındı ve bir hafta içinde sonucun cıkacagını söyledi..işlemi yapmadan evvel bunun kağıt uzerinde yuzde bir gibi bir riski var..ama bu guna kadar hiç düşüge sebep olmadı dedi..bizde gönul rahatlığıyla yaptırdık..ilk gun dinlen sonra bi sure dikkat et dedi..ve işlemden bir gun sonra banyo yapabilirsin dedi..ben tabi dinlendim..ama hiç bi ağrı sızı kanama yoktu..aradan uç gun gecti..korka korka dusa girdim soğuga yakın duyla 10 dk da dus aldım ve cıktım..saçlarımı kurularken 13+3 te birden suyum geldi..ve o anki korku ve acımı anlatamam..hemen annemle evin yakınındaki donanımlı bi hastaneye gittik..neyse mudehale vs..tek bebegin kesesi aşağı inmişti..ve o düşüyodu..doktorla diğerleride peşinden gelir dediler..acımı üzüntümü tarif edemem..yatışımız yapıldı..annem yanımda ve esimde işi dolayısıyla ankaradaydı..ve öenmli bir işti..aksam bitecekti..ona haber vermedim o yuzden..hastanede bebeğin duşmesini bekliyoruz..neyse o gece tek bebek agrısız sızısız düştü..ve bebek düştükten sonra yatağa yattım..progestan,antibiyotik serum vs veriyolardı..bir saat içinde doktor geldi baktı rahim ağzı kapanmış..ve ikizlerde sorun gözukmuyo dediler..tabi sevindim..bir allahın kulu bu düşüğün sebebini açıklamadı..açıklayamadı..ben söyledim doktora benim enfeksiyonum olabilir mi diye..bunun üzerine kanda baktılar..sedimantasyon 70 cıktı..ama asıl enfeksiyon crp yok cıktı..çoook düşüktü..neyse 2 gun sonra taburcu ettiler.antibiyotık,progestan verdiler..annemlerde bir hafta kaldım..sonra karsıya kendi evimize geldik..evden bir hafta daha cıkmadım..neyse pazar gunu artık iki haftadır evdeydim..cok sıklımıstım..eşimin ıkı arkadası hanımlarıyla geldiler..onlarla evde cay içtik vs..o gunun aksamında biraz minik bi sancı hissettim..neyse o gun yattım..pazartesi yani diğier bebeği kaybetmemin üzerinden tam iki hafta geçmişken tam 15+3 te..10 gundur banyo yapmıyodum..pislik içinde hissediyodum..o gun evimizin altındaki kuaföre gidip ağda vs yaptırdım..eve geldim dinlendim..yemek yedim..evin yakınındaki hastaneyi aradım..bikaç kere gittiğimiz anlayışlı bi doktor vardı..o o gece nöbetciymiş..saat 5 gibiydi..dedimki bı duş alayım hemen bi gideyim..içimde bi huzursuzluk vardı çunku..neyse dusumu aldım..korka korka..sonra göğüslerim çok buyumustu..yeni aldığımız emzirme sutyenimi taktım..bi yandan mutluydum..kuaförde temizliğim yapılmıs..dusumu almısım..gusul abdestimi almışım..o gun yeni kararlar almışım..saat 6 sularında saçlarımı kuruttum..hastaneye gitmeden evvel biraz uzanayım dedim..uzandım..bir saat kalkamadım..saat 7 de kalktım..ustumu giyindim..tam esarbımı takıcakken aynanın karsısında suyum geldi..ama ne acı..ne feryat..bağıra bağıra ağlıyorum..böyle bir çaresizlik yok..eşim evde değil..ve esarbı takıp doktora gittim..yuruyrek 3.4 dk filandı..ağlıyorum yolda..hastanenin girişinde hemen bi tekerlekli sandalyeye oturuyorum..ağlıyorum..ağlıyorum..herkes bana uzuntulu gözlerle bakıyo..sonra doktorun odasına cıkardılar..ve evet kese aşşağı sallanıyo..bebekler hala yaşıyo..doktora yalvarıyorum..ama yapacak bişey yok diyo..yatılım yapılıyo..eşimi arıyorum..direksiyonları yumruklayarak yanıma geliyo..annem dahil hiç kimseyi istemiyrum..tukenmişim..
evet arkadaşlar..tabiki daha cok ayrıntı var..ama bu kadarını yazdım artık..kadere bakın ki;
ben daha öneceden rahim filmi çektirmiştim..rahimim kalp seklindeymiş..arkuat uterus..
duşukten sonra raporlara vs bakarken farkediyorum..doktorlar bundan bahsetmemiş bile bana netten arastırıyorum..
simdi doktorumla görüştüğümde tabiki çok kaygılıyım..2 ay oldu..yeni atlattım sayılır..
onumuzdeki ay yumurta takibi yatırıcaz..p.tesi kromozom analizimiz ve trombofili analizim yapılacak..kan vericez..önceden varsa böyle bi problem önlem alalım dedik..
doktorumuz rahimdeki basıklıgın az oldugunu ve daha gec dusuge sebep olabilirdi ama bu haftlarda sebep bu değildir diyo..% 90 enfeksiyondur diyo..ama içim rahat değil..doktora hamile kalırsam serklaj yapalım dedim..temkinli davranıyo..onunda enfeksiyon riski var diyo..pek istemiyo..demirim cok düşüktü..takviye serum aldım..sımdı onumuzdeki bır ay kendimi hazırlamaya calışıcam..beslenmeme dikkat edicem..folik asit vs kullanıcam..doktor aynı zamanda inofolic verdi onu içicem..
siz bu olayı okuduğunuzda ne düşündünüz kızlar..sizce bende rahim ağzı yetmezliğimi var..sebep gerçekten enfeksiyon mu..neler tavsiye edersiniz..ne olur yazın..
evet arkadaşlar..tabiki daha cok ayrıntı var..ama bu kadarını yazdım artık..kadere bakın ki;
ben daha öneceden rahim filmi çektirmiştim..rahimim kalp seklindeymiş..arkuat uterus..
duşukten sonra raporlara vs bakarken farkediyorum..doktorlar bundan bahsetmemiş bile bana netten arastırıyorum..
simdi doktorumla görüştüğümde tabiki çok kaygılıyım..2 ay oldu..yeni atlattım sayılır..
onumuzdeki ay yumurta takibi yatırıcaz..p.tesi kromozom analizimiz ve trombofili analizim yapılacak..kan vericez..önceden varsa böyle bi problem önlem alalım dedik..
doktorumuz rahimdeki basıklıgın az oldugunu ve daha gec dusuge sebep olabilirdi ama bu haftlarda sebep bu değildir diyo..% 90 enfeksiyondur diyo..ama içim rahat değil..doktora hamile kalırsam serklaj yapalım dedim..temkinli davranıyo..onunda enfeksiyon riski var diyo..pek istemiyo..demirim cok düşüktü..takviye serum aldım..sımdı onumuzdeki bır ay kendimi hazırlamaya calışıcam..beslenmeme dikkat edicem..folik asit vs kullanıcam..doktor aynı zamanda inofolic verdi onu içicem..
siz bu olayı okuduğunuzda ne düşündünüz kızlar..sizce bende rahim ağzı yetmezliğimi var..sebep gerçekten enfeksiyon mu..neler tavsiye edersiniz..ne olur yazın..