Bu mesele, Kürtler içlerindeki teröristleri ayıklasın ya da Türkler önyargılı davranmasın diyerek çözülecek bir durum değil.
Kürt sorunu hem Türk hem de Dünya siyasetinin kullandığı bir araçtır. Ülkemizde yıllarca siyasi partilerin meşruiyetini ve gücünü koruma aracı olmuştur. Elinizin altında sürekli kullanacağız ve size güç kazandıracak bir sorun varsa, o sorunu çözmek yerine, en kötü yerinde saymasını istersiniz.
Biz insanlar bu süreçte sadece piyonuz. Hep inandık çözülecek, kardeşçe yaşayacağız diye ama bu şu durumda sadece ütopya.
O yüzden Kürtler ülkemi bölecekmiş safsatalarına inanmıyorum ben. Kürtler ayrılırsa bu ülkeden sonları Suriye'den, Irak'tan farklı olmaz. Bunu herkes biliyor. Kürtlerin ayrılması insani olmaz, vicdana uymaz.
Bunun yanı sıra Ne mutlu Türküm diyene demekten gocunmuyorum. Evet , Türküm ve bununla gurur duyuyorum. Kürt bir insan da Ne mutlu Kürdüm diyene desin, Kürt olmaktan gurur duysun. Beni hiç rahatsız etmez.
Fakat şunu unutmamak gerek. Geldiğimiz nokta da hem devletin, hem terör örgütünün, hem de bu iki aktörün haricinde Türk ve Kürt vatandaşlar olarak hepimizin payı var. Kimse suçu başkasına atıp, kolaycılığa kaçmamalı.