Allah niye insanlari kürt-turk diye yaratmis ?

Ben orada yaşayan cahil halkın insanlarla burun buruna gelmesini tamamen beyinlerinin yıkanmasına bağlıyorum. Lisede hocamız anlatırdı. Okulda çocuklar İstiklal Marşı’nı okumuyormuş. Çocuklara aşı yapılacağı zaman kadınlar izin vermiyormuş “siz bizi kısırlaştırmak istiyorsunuz” diye..

Bu insanların beyinlerinin yıkanmasından başka ne peki?
yoo gayette bilinçliler ipek..ünv'de olay çıkaranlarda cahil olanlard eğildir...yada dağa çıkmış bir çok doktor psikologlar cahil değil..

belkide bebek katli kendini kürt ırkının temsilsi ilan ettiği içindir insanların tepkisi..hani masum bebekler yataklarında öldürüldüya..suçlanacak birileri varsa bence onlar.onlar bu ayrımı yaptı
aynen toprak toprak diye tutturmasalardı yok özerk bölge istiyoruz falan filan diye, birazda kendilerini baksınlar biz kimseyi bölmedik onlar bölünmek istedi, biz türkler peygamber duası almış milletiz, islamı hiç zorluk çıkarmadan kabul etmişiz. öyle bir milletiz, onlar ise tarihlerine baksınlar , hep başka milletlerin maşaşı olmuşlar yakıp yıkmışlar. daha çok şey söylenir ama yinede biz elimizden geleni yapıyoruz...

Ayrıca günahsız ana kuzularının 20 yaşında hayatının baharında öldürülmeleri??

Ya da hiç olaylarla alakası olmayan insanların kurban gitmeleri ki daha önce lojmanlara saldırılar düzenleyip günahsız aileler öldü, sadece eşlerinin meslekleri askerlik olduğu için..

Okullar basıldı…

Bunlar hangi gerçekler peki? Bunları yapan insanlar kendilerini Kürt olarak tanımlıyor ve özerklik istiyor. Normal olan hangisi gerçekten? Doğru olan hangisi?

Allah bizi böyle bölerek yaratmadı. Biz bölüyoruz kendi kendimizi.
Hayatimda hicbiryerde karşima çıkmadı böyle bir ayrım. Çoğu arkadasımın mezhebini bilmem, bebek katilini ve terörizmi savunmayan herkes iyi insandır benim için. Savunan yakınımda yamacımda olamaz zaten.
Gereksiz alınganlık yapıyorsunuz, bu ülkede siyasiler bile hedef göstererek o Alevi, bu sunni vb şekilde konusmalar yapıyorken, insanların sağda solda bunu konuşmaması imkansız.

Bebek katilini kendilerine lider seçenler gocunsun sen neden gocunuyorsun?

ha bide bu olayı dine bağlamakta ayrı bi olay...neden türk kürt ayrımı yaptı Allah..soru neden çerkez türk ,arap türk şeklinde de giderdi..yada neden kürt-çerkez diye Yratıldıki diye de sorulabilirdi..Özellikle türk-kürt sorulması çok garip

kesinlikle eğitimsizlik ve ekonomik gelişmemişlikten kaynaklanan sıkıntılar da var.
kapılarının çalınıp 8 çocuğundan 3'ünü bize vereceksin dedikleri bir aile biliyorum mesela.
kaçıp İstanbul'a gelmişler sırf bu sebepten.
Buna benzer çok şey var. Ya da ciddi olarak kinli olanlar var.

Okulda mesela bir konuda sunum yapılacak diyelim dersle ilgili. Çocuğun biri çıkmış kırmızı sarı, yeşil atkı takmış. Konusuna geçmeden önce “özgürlük istiriz, bağımsızlık istiriz” diyor.

Ayrımcılık ne zaman tek taraflı olmuş.

Sen özgür olmasan TC ülkesinin devlet okulunda nasıl söylersin ki bunları.

Bu gerçekleri de es geçmemek lazım.

İnsanlarla tartismaktan biktim ya nereye gidersem kurtlere karsi onyargi bi laf atmalar ne istiyosunuz anlamiyorum ko hepimizin bogazina kadar gelip teker teker daglara mi cikalim bu mudur tek yol . niye sinirliyim bu kadar cunku ailem beni kucuklugumden beri bu siyaset belasindan uzak tuttu bana her zaman kizim kim ne derse desin sakin tek bisey soyleme kufur de etseler cevap verme ama artik buyudum icime atamiyorum ki ...
Dershaneye basladigimdan bari tarih hocasının irkci sozlerine ragmen hic bi zaman konusmadim duymamazliktan geldim hep . bugun de türkçe dersinde hoca ve bi kiz subaylik basvurulari mulakatlari hakkinda konusuyodu ders anlatman yerine muhabbet yaptilar yine bolmedik oturduk dinledik. En son subay olmak isteyen kiz iste hocam kürtler askerde hep ne mutlu kurdum diye bagiriyo turkuz diye bagirmiyolar cart curt zirvaladi ve ceketimi aldigim gibi ciktim siniftan . kendi paramla gittigim yerde irkima hakaret ediliyo ve ben artik dayanamiyorum....

Ben her Kürt aynı değildir mantığındayım..
Ama açıkçası o kişiyi tanıyana kadar çok debelenirim..
Kürtler ''Arasında'' ne mütlü kürdüm diyenlar var evet..
Ama arasında işte..
Benim abime biri denk gelmiş abimde aşırı milliyetçi bu ülkedeysen türksün yani lazlarda türk çerkezlerde kürtlerde..
Özlerinde türkler yani sadece siyasal şeylerden dolayı insanlar dolduruluyor..
O yüzdenden bu ayrımcılık ortaya çıkıyor..
Yaşım 19 ve benim doğduğum zamandan beri arkadaşım olan biri Kürt tamamen kürt hemde hem anne hemde babası..
Ve ben hayatımda bu kadar iyi birini nede bu kadar iyi bi aile gördüm ALLAH binlerce kez razı olsun..
Annesini annem kadar severim üzülse bi o kadar bende üzülürüm..
Ben onu çözene kadar uğraştım ama..
Kürt tamam ama terör yandaşı mı diye..
Çok şükür ki değil..
Çünkü öyle olsa ben anlaşamazdım..
Kürt olması benim kafa yapımın zıttı değil ama terör yandaşı olması benim kafa yapımın zıttı..
Üniye geldim..
Bi arkadaşım var deli gibi severim..
Her zor anımda yanımda her zor anında yanıındayım..
Bugünde görüşücez hatta..
Mesajlaşmadığımız tek bi günümüz kolay kolay olmaz..
Birbirimize çok bağlıyız çok şükür..
Buda kürt ama terör yandaşı değil..
Siyasal muahbbetlerede pek girmiyorum onunla açıkçası..
Çünkü daha 1 yıllık bi arkadaşım ve arkadaşlığını bi çok kişiye değişmem..
Bu yüzden düşüncesinde en ufak bi bana zıt düşünceye denk gelirsem soğurum..
Ve arkadaşlığını kaybederim korkuyorum..
Bana göre Kürtlük sıkıntı değil..
Bu ülkede beraber kazanıldı anca beraber toplanır..
O yüzden kimi insanlar mantıksız düşünüyor..
Beniö düşüncemde de mantıksızlıklar olabilir bazılarına göre ama ben anca bu şekilde anlaşırım..
Haa yanımdaki sapına kadar Türk derler ya öyle olsun..
Annesi babası türküm diye bağırırken o gidip vatan hainleriyle haşır neşirse oda benim için orda biter yani sadece Kürt olmasına gerek yok Türkte de aynı şekilde..
Hangi ırktan olursa olsun benim vatanıma ihanet etmicek dinime laf söylemicek :)

yoo gayette bilinçliler ipek..ünv'de olay çıkaranlarda cahil olanlard eğildir...yada dağa çıkmış bir çok doktor psikologlar cahil değil..
Evet canım aşağıda okulda olan bir örnek verdim zaten. Ben taşrada yaşayanlar için demiştim.

İnsanlarla tartismaktan biktim ya nereye gidersem kurtlere karsi onyargi bi laf atmalar ne istiyosunuz anlamiyorum ko hepimizin bogazina kadar gelip teker teker daglara mi cikalim bu mudur tek yol . niye sinirliyim bu kadar cunku ailem beni kucuklugumden beri bu siyaset belasindan uzak tuttu bana her zaman kizim kim ne derse desin sakin tek bisey soyleme kufur de etseler cevap verme ama artik buyudum icime atamiyorum ki ...
Dershaneye basladigimdan bari tarih hocasının irkci sozlerine ragmen hic bi zaman konusmadim duymamazliktan geldim hep . bugun de türkçe dersinde hoca ve bi kiz subaylik basvurulari mulakatlari hakkinda konusuyodu ders anlatman yerine muhabbet yaptilar yine bolmedik oturduk dinledik. En son subay olmak isteyen kiz iste hocam kürtler askerde hep ne mutlu kurdum diye bagiriyo turkuz diye bagirmiyolar cart curt zirvaladi ve ceketimi aldigim gibi ciktim siniftan . kendi paramla gittigim yerde irkima hakaret ediliyo ve ben artik dayanamiyorum....
Amaaannn boşver.Taktığın ve takıldığı sürece bu olaylar büyür büyümeye devam eder.

Bu mesele, Kürtler içlerindeki teröristleri ayıklasın ya da Türkler önyargılı davranmasın diyerek çözülecek bir durum değil.

Kürt sorunu hem Türk hem de Dünya siyasetinin kullandığı bir araçtır. Ülkemizde yıllarca siyasi partilerin meşruiyetini ve gücünü koruma aracı olmuştur. Elinizin altında sürekli kullanacağız ve size güç kazandıracak bir sorun varsa, o sorunu çözmek yerine, en kötü yerinde saymasını istersiniz.

Biz insanlar bu süreçte sadece piyonuz. Hep inandık çözülecek, kardeşçe yaşayacağız diye ama bu şu durumda sadece ütopya.

O yüzden Kürtler ülkemi bölecekmiş safsatalarına inanmıyorum ben. Kürtler ayrılırsa bu ülkeden sonları Suriye'den, Irak'tan farklı olmaz. Bunu herkes biliyor. Kürtlerin ayrılması insani olmaz, vicdana uymaz.

Bunun yanı sıra Ne mutlu Türküm diyene demekten gocunmuyorum. Evet , Türküm ve bununla gurur duyuyorum. Kürt bir insan da Ne mutlu Kürdüm diyene desin, Kürt olmaktan gurur duysun. Beni hiç rahatsız etmez.

Fakat şunu unutmamak gerek. Geldiğimiz nokta da hem devletin, hem terör örgütünün, hem de bu iki aktörün haricinde Türk ve Kürt vatandaşlar olarak hepimizin payı var. Kimse suçu başkasına atıp, kolaycılığa kaçmamalı.

ne zaman bir kürt arkadaşımla , veya komşumla otursam muhabbet etsem alttan alttan laf sokarlar , bize ön yargı var , bize ayrımcılık var bilmem ne diye

he hepsinin nedeni biz batılılılar , biz ayrımcılık yapıyoruz

ya siz kendinizi bizden ayırıyorsunuz , sonra da biz ayrımcı oluyoruz

ne zaman aslı kürt olan biriyle karşılaşsam tanışsam , ben kürdüm sıfatını üzerine basa basa söyler
bu ne demek ? ben sizden ayrıyım , ben sizden farklıyım demek değil mi ?

tekrar düşünelim bakalım kim ayrımcılık yapıyor , kim kendini ayrı görüyor

hiç sevmediğim siyasetin içine girmeyim deyip giden konu sahibesi kızcagımız ne içi sen girebileceğin en derin mevzuda konu açıp gittin hiç sevmem bu mevzuyu deyip bunu sorun yapman da...ilginç ve tuhaf

neyse ...yıllarca kürt türk bir arada yaşamış...hiç sorun olmamış taki bu elebaşı denen yılanın başı daga kendi gibi bir kaç adamla çıkıp ona inanaları da sürüklemesiyle hem kendi halkını ayrımcılığa sürüklemiş hem de bu ülkenin huzuru bozup insanlar arasına nifak tohumları ekmeye çalışmış...

ayrımın alasını ona inanalar yapıyor...

Başlıktaki sorunuzu yanıtlamak için girdim konunuza. Allah o şekilde yaratmamış, hepimiz tek bir kişiden Hz. Adem'den geliyoruz, işin özüne bakarsak hepimiz kardeşiniz, aynı soydanız. Size tavsiyem kesinlikle hakkınızdaki ırkçı söylemleri dikkate almayın. Her iki taraftan da benzer şeyleri yapanlar var. Umursamayacaksınız, insanları hiç bir kriter diğer insanlardan ayıramaz. Takmayın kafanıza.

siyasette ki konu da da yazdım ne zaman ki hepimiz Türküz deriz o zaman ne ön yargı kalır , ne ayrımcılık
hepimizin aslı astarı var ..
kimimiz yörük , kimimiz çerkez , kimimiz laz ..
ama bir sohbet olur aslın nedir diye ancak o şekilde lazım deriz , çerkezim deriz
onun dışında Türküz deriz
kimse aslını inkar etmez etmemeli de ama bu demek değil ki , hep aslımla yaşayayım hep aslımı kimliğim, sıfatım yapayım

İlla daga mı çıkalım ne demektir yahu...bu ne terbiyesizce bir laftir. Daga çıkanlarınız yedi bu ulkeyi. Kac şehit verdik. NE DEMEK DAGA MÜ ÇIKALIM NE DEMEK DAGA MI ÇIKALIM SEN KİMİ KORKUTUYORSUN DAGA ÇIKMAKLA
Bu da çok doğru bir yaklaşım değil. Her Kürt partizan değildir.

Bu sitede de Kürt olduğunu bildiğim ama gayet de barış içinde yaşayan insanlar tanıyorum. Genelleme yapmak doğru değil.

Bir ingilizin ben ben ingilizim demesi sizi rahatsiz etmezken kurdun kurdum demesi neden rahatsiz ediyor? Bu ulkenin insanlari "ne mutlu turkum diyene." demeye zorlanmamaliydi. Bir millete aidiyet hicbir zaman gurur duyulacak bir sey olmamaliydi.

Kurt de kurt oldugu icin mutlu olmamali, laz da, cerkes de...

Insan olmayi basarirsak mutlu olmaliyiz. Milliyetcilik kadar sig bir sey olamaz.

Son düzenleme:
Back
X