- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.411
- 248
Museviler kabul etmiyorlar Hz. Muhammed'in peygamberliğini,araştırabilirsiniz,ben bu doğrudur demedim onların görüşlerini söyledim.
Ayrıca Türkiye TC Anayasasına göre Müslüman bir ülke kabul edilmiyor.Sosyal,laik bir hukuk cumhuriyeti olarak geçiyor Türkiye anayasasına göre.Bence temel hukuk kurallarını öğrenmeniz gerekir bu tip yorumlarda bulunmadan önce.Ya da aynı şekilde bir dinle ilgili görüş belirtmeden de o dinin kurallarını da bilmek gerekir.Müslüman bir ülke diyebilmeniz için bir ülkeye o ülkenin resmi bir dini olması gerekir.Mesela:Suudi Arabistan da durum bu.Ama eğer bir ülkenin resmi bir dini yoksa,yani o ülke sekülerse o ülkenin dini olmaz,insanların dini olur.(Kırmızıyla belirttiğim yerden bahsediyorum)Bu arada biz hiçbirimiz dine hakaret edenleri savunmadık,aksine başka dinlere ya da inanış biçimlerine hakaret durumunda da olaya aynı şekilde yaklaşılsın dedik.Çünkü Türkiye'de ateistlere,Alevilere,Hristiyanlara... hakaret cezasız kalıyor,hukuk yalnızca Sünni Müslümanların lehine işliyor.Biz buna karşı çıktık,devlet de,mahkemeler de her inanca eşit uzaklıkta olsun dedik.Sanırım çok şey istedik.
son derece nefret içeren bir yorum olmuş.misilleme,intikam tınılarıyla dolu.Valla zamanında malum hükümetlerce müslümanlara çok hakaretler yapıldı bu ülkede ve sizin gibi sahislar da kalktı müslümana tü kaka dedi. Başörtülü bir yere giremez, yok müslüman bak bi de ne yapıyor, aaa utanmadan bi de aramızda geziyor dediler. Ayy bu adama az bile yapmışlar. Ohhh bu devletin gözünü seveyim. Herkes ettiğini bulacak hanımefendiler. Nasıl ki zamanında biz müslümanlar bu ülkede çok eziyet çektik. O eziyet çektirenler de şimdi misli misli çeksinler inşallah ki çekiyorlar da..
Ohh ne ala memleket, kendinize gelince özgürlük! Bize gelince hak ettiler! Yok öyle canlarim. Gün gelir, devran döner, valla böyle haberleri duyunca icimin yağları eriyor, nasıl ki o zamane zihniyetinin zamanında bize yaptıkları her harekette iclerinin yağları eridigi gibi!!
Müslümaniz, Müslüman bir ülkede yaşıyoruz.. Bir ülkenin hangi dine mensup olduğu yaşadığı insanların çoğunluğu hangi dindeyse o esas alınarak belirtilir. Ayrıca kimliğimizde de Dini yazan ibarede: ISLAM yazıyor. .
Ohhh hahaha. ..
Valla zamanında malum hükümetlerce müslümanlara çok hakaretler yapıldı bu ülkede ve sizin gibi sahislar da kalktı müslümana tü kaka dedi. Başörtülü bir yere giremez, yok müslüman bak bi de ne yapıyor, aaa utanmadan bi de aramızda geziyor dediler. Ayy bu adama az bile yapmışlar. Ohhh bu devletin gözünü seveyim. Herkes ettiğini bulacak hanımefendiler. Nasıl ki zamanında biz müslümanlar bu ülkede çok eziyet çektik. O eziyet çektirenler de şimdi misli misli çeksinler inşallah ki çekiyorlar da..
Ohh ne ala memleket, kendinize gelince özgürlük! Bize gelince hak ettiler! Yok öyle canlarim. Gün gelir, devran döner, valla böyle haberleri duyunca icimin yağları eriyor, nasıl ki o zamane zihniyetinin zamanında bize yaptıkları her harekette iclerinin yağları eridigi gibi!!
Müslümaniz, Müslüman bir ülkede yaşıyoruz.. Bir ülkenin hangi dine mensup olduğu yaşadığı insanların çoğunluğu hangi dindeyse o esas alınarak belirtilir. Ayrıca kimliğimizde de Dini yazan ibarede: ISLAM yazıyor. .
Ohhh hahaha. ..
Anayasa ve hukuk kuralları sizinle aynı fikirde değil.Peki o halde İtalya'da yaşasaydınız ve oranın vatandaşı olsaydınız Katolik mi sayılacaktınız?Ben mesela Amerika da yaşıyorum vatandaşlık hakkı elde ettiğimde çoğunluk Hristiyan diye Hristiyan mı kabul edileceğim?Siz ne derseniz deyin seküler ülkelerde ülkelerin değil insanların dini olur.Biz zaten Müslümanlara hakaret revadır demedik,keşke başka dinlere hakarete de aynı tepki gösterilse dedik.Bu arada İslam dininde yolsuzluk dolayısıyla kul hakkı büyük günah,ayetlerle Bakara Makara diye dalga geçmek de.
Hukuk derslerini çok iyi biliyorum bana ders vermenize gerek yok. Ne demek istediğimi bile anlamamışsınız hocalık yapıyorsunuz
Ben TC Müslümandır demek istemedim. Vatandaşlarının çoğu müslümandır demek istedim
Okey?
Yazma Milena...O dediklerin montaj,darbe planı...Sus sen...
zaten demokrasi ve laikliğinde amacı bu. azınlığında haklarını savunmak adına var. çoğunluğun azınlığı ezmemesi için var. onun inancına saygı için var. inancını rahatça yaşayabilmesi için var. ,işte bu yüzden bu ülke bir islam ülkesi değil.Ya lütfen ama Türkiye Müslüman bir ülke demişsiniz
Sonra da bilmediğiniz bir din olan Musevilik ile ilgili yanlış bilgi vermişsiniz.Türkçede her kelimenin ne anlama geldiği sözlükte yazıyor,o zaman herkes birbirine küfür eder dilediği gibi sonra ben aslında iyi bir şeyi kastettim der.
Ayrıca Türkçede okey diye bir kelime de yok.Ama neyse konu uzamasın ban yemek istemiyorum.Bir itirazınız varsa mesaj atabilirsiniz bana.
(Ha bu arada laik bir ülkede vicdan özgürlüğü esas alınırken çoğunluğa bakılmaz bir önemi yoktur,yani nasıl kahverengi gözün fazla olması onu mavi gözden değerli yapmıyorsa dinde de bu esastır,eğer öyle olsaydı Hristiyanların sayıca fazla olduğu ülkelerde yaşayan Türkler olarak yanardık.)
oda yanlış. umarım bir gün o ibareyide silerler. çünkü herkes anne babasının diniine ait olmaz zorunda değil. bu seçim o kişiye bağlı olmalı.Bilgece cok güzel bişeye deyinmiş kimliginizde ne yazıo cok merak ediyorum ateistmi yazıo hah ben buna gülerim ayrıca biz müslüman bir ülkeyiz tabi biz osmanlı torunuyuz sizi bilemem he bu ülkede müslüman olmayanlarda yaşıo onlarda kostantinenin torunları bizim onlara saygı duydugumuz kadar onlarda bize saygı duysaydı bu adamın yaptıgını normal kardılamzlardı kimileri yaptıgının cezasını bu dünyada çekio ki ne mutlu ona kimileride ahirette çrkicek vayki onların haline
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi...
Anayasa ve hukuk kuralları sizinle aynı fikirde değil.Peki o halde İtalya'da yaşasaydınız ve oranın vatandaşı olsaydınız Katolik mi sayılacaktınız?Ben mesela Amerika da yaşıyorum vatandaşlık hakkı elde ettiğimde çoğunluk Hristiyan diye Hristiyan mı kabul edileceğim?Siz ne derseniz deyin seküler ülkelerde ülkelerin değil insanların dini olur.Biz zaten Müslümanlara hakaret revadır demedik,keşke başka dinlere hakarete de aynı tepki gösterilse dedik.Bu arada İslam dininde yolsuzluk dolayısıyla kul hakkı büyük günah,ayetlerle Bakara Makara diye dalga geçmek de.
oda yanlış. bir gün o ibareyide silerler. çünkü herkes anne babasının diniine ait olmaz zorunda değil. bu seçim o kişiye bağlı olmalı.
Her lafı söyleyip söyleyip "...ama saygı duyuyorum" demek de yeni moda galiba.
Tam ağzımdan aldın lafı.Yani sonuçta kimliğinde Müslüman yazıp kul hakkına giren de var,milletin hakkını çalan da var,Bakara Suresi ile dalga geçen de var.Ama Türk olmayıp ecnebi memleketlerin vatandaşı olup Müslüman olan dolayısıyla kimliğinde de İslam yazmayıp hayatını inandığı Allah'ın kullarına hizmetle geçiren de var.Yani kimlikte din hanesinde ne yazdığının hiçbir önemi yok.Din manevi bir şey,belgeyle kanıtlanamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?