O zaman ateistlere,deistlere,başka dine mensup olanlara facebookta tweterda etmedikleri küfür kalmayanlara da ceza verilsin. ama yokk onlar kendileri gibi olmadıkları için bu lafları hakederler değilmi. çifte standart yargıdada var hatta ben geçenlerde deistim dedim diye kiblendim. başkaların inancını duymaktan haz etmeyenler heryerde .
O zaman ateistlere,deistlere,başka dine mensup olanlara facebookta tweterda etmedikleri küfür kalmayanlara da ceza verilsin. ama yokk onlar kendileri gibi olmadıkları için bu lafları hakederler değilmi. çifte standart yargıdada var hatta ben geçenlerde deistim dedim diye kiblendim. başkaların inancını duymaktan haz etmeyenler heryerde .
Halkın bir kesimin benimsediği değerleri aşağılamanın 8 ay cezası mı varmış?:26:
Peki komşum alevilere küfrederse mesela şikayetçi olabiliyor muyum? Ya bu aşağılamayı başbakanın ta kendisi yapıyorsa? Yahudiyi küfür olarak kullanıyorsa? Başbakana suç duyurusunda bulunabilir miyim değerlerimi aşağıladığı için?
deistim dediğin için mi :O
Ben öyle düşünmüyorum oky kimse ateistim diye kfür yemiyor dinimiz aşağılanınca küfür ediliyor bunu oynalamıyorum ama karikateist bunun en iyi örneklerinden mesela.
senin derdin ne? düşünsene bu ceza alan vatandaş olsun anti islam sayfaları olsun derdin ne senin? diyor insan.
ben hiç bu yoğunlukta ateistleri hedef alan sayfalar görmedim
evet. basmış eksiyi:). o öyle ama yazmaz. ama farklı olan herkesi eksiler:)
valla o kadar görüyorumki face de. hakaret gırla gidiyor.
önemli olan her inanca saygı. kutsal olan her değere saygı.
bende bir paylaşım görmüştüm. kız bir kot yarım kollu penye üstünde. biri laf atıyor. ona yazılan mesajlar feci. paylaşım, laf atmayı eleştiriyor.
evet okypete, kesinlikle katılıyorum. bizde başka inanca görüşe saygı yok..tek tip insan istiyorlar. kendilerinden olmayanı dışlıyorlar. bende geçen gün facebookta bir yazı gördüm belki bir çoğunuz görmüşsünüzdür. hatta ekleyecektim buraya yazıyı ama konuyu dağıtıyor gibi olmak istemedim. yazı kadına şiddeti içeriyor... işte " mini etek giydim diye tecavüz edemezsin, eve geç geldim diye bağıramazsın, lezbiyenin diye dövemezsin" vs. şeklinde ilerleyen bir yazı. orda da görmelisin. sırf erkekler değil kadınlarda hemen yok ahlaki değerimize aykırı vs.. senin ahlakına laf eden yok sen, senden farklıya şiddet uygulayamazsın demek istemiş yazı ama alt yazıda geçsen anlamıyorlar. cehalet bir başka.kadın sanıyor ki saygı gösterirse kendiside öyle olacak....
burdaki konuya gelince bende kendisinin twitter takipçisiyim. direk bir aşağılama görmedim. bana denk gelmedi yada bilemiyorum. ki varsa bile tamam uyarı mı yapacaksın yap.. ama bu ceza karşısında insan soruyor; "bu aşağılama(!)yı yapan kişi, bir çocuğu öldüren polisten daha mı ağır bir suç işledi?"
aynı fikirdeyim. yoksa çifte standarttan öteye geçmez.Bu uygulama yalnızca Müslümanlığın Sünni mezhebi için değil, diğer bütün mezhepler, dinler ve inanışlar için yapıldığı vakit hukuk devleti amacına ulaşacak benim için. Görürüm inşallah o günleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?