• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Allah CC' kullanıcısına 15 ay hapis cezası

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Muş Sulh Ceza Mahkemesi, "Twitter'da 'Allah CC' adını kullanarak halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçunu işlediği iddia edilen öğretmene 15 ay hapis cezası verdi
Sanık hakkında herhangi bir indirim uygulamayan ve cezayı ertelemeyen mahkeme, sanığın memuriyet hakkından da yoksun bırakılmasına karar verdi
Yargıtay'ın kararı onaması halinde sanık cezaevine girecek

'Allah CC' kullanıcısına 15 ay hapis cezası

İSTANBUL (AA)

Muş Sulh Ceza Mahkemesi, Twitter'da "Allah CC" adını kullandığı ve yazdığı mesajlarla "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçunu işlediği iddia edilen öğretmen Ertan P'ye 15 ay hapis cezası verdi. Cezası ertelenmeyen öğretmen, Yargıtay'ın kararı onaması halinde cezaevine girecek.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet üzerine, 2012'de başlatılan soruşturma kapsamında öğretmen Ertan P, hakkında iddianame düzenledi.

İddianamede, sanığın sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "Allah CC" rumuzuyla hesap açtığı ve bu hesapla Allah, peygamber ve kutsal meleklerin isimlerini ve kendisini de onların yerine koymak suretiyle çok sayıda dini değerleri aşağılayıcı ve hakaret vari sözler yazdığı belirtildi.

Sanığın yazılarının eleştiri veya inançsızlık çerçevesinde olmadığı sadece aşağılama kastı ile yazdığı kaydedilen iddianamede, "Sanık söz konusu rumuzu ve yazışmaları kabul ettiğini ancak suçtan kurtulmak için kendisine ait bu hesabın başkaları tarafından hacklenmek suretiyle yazılmış yazılar da olabileceğini beyan etmiştir. Bunun soyut ve mesnetsiz olduğu, dosya kapsamından da üzerine atılı suçun sabit olduğu anlaşılmıştır'' denildi.

Yargılama İddianamenin muş Sulh Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından yargılama başladı. Davada, öğretmen Ertan P, Twitter'da "Allah C.C" ismini, başka bir kullanıcıdan hacklediğini öne sürdü.

İddianamede yer alan tweetleri kendisinin atmadığını savunan sanık, adresi ele geçirdikten sonra kan bağışını destekleyen mesajlar yazdığını iddia etti. Sanık, "Bu rumuzla bir müddet yazdım. Benden sonra da bunu başkaları hacklemiş olabilir" dedi.

Şikayetçinin Müşteki avukatı Abdullah Aslan, sanığın her aşamada farklı ifadeler verdiğini belirterek, "Sanık hesabının hacklendiğini söylüyor ama bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunmamıştır. Ayrıca hesabının hacklendiğine dair hiç bir zaman takipçilerine bilgi paylaşımı yapmamıştır. Sanık suçu işlemeye devam etmektedir" diyerek, sanığın cezalandırılmasını istedi.

Sanık avukatı Rumet Agit Özer, müvekkilinin hesabının hacklendiğini, bu nedenle hesabını başkalarının kullandığını savunarak, müvekkilinin beraatini istedi.

Ceza ertelenmedi Davayı karara bağlayan hakim, sanık Ertan P'nin eyleminin sabit olduğunu belirtti.

"Suçun işleniş biçimi, sanığın kastı, suç işlemesindeki ısrarı, failin amaç ve saikini" göz önüne alan hakim, sanığı "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlere alenen aşağılama" suçundan 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Cezayı suçun yayın yoluyla gerçekleştirilmesi ve değişik zamanlarda birden fazla işlenmesi nedeniyle 15 aya çıkaran hakim, sanık hakkında takdiri veya yasal indirim uygulamadı.

Hakim, sanığın yeniden suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaat oluşmadığı gerekesiyle hükmün açıklanmasını geri bırakmadı, cezayı da ertelemedi. Hakim, sanığın memuriyet hakkından da yoksun bırakılmasına karar verdi.

Yargıtay, yerel mahkemenin kararını onarsa öğretmen P, hapse girecek.

Ceza biraz fazla agir olmus ama ne diyelim, darisi diger din istismarcilarinin, din tacirlerinin basina... Ilerde emsal dava olarak kullaniriz kimbilir? :27: Son zamanlarda Allah diye peygambeer diye tapilan ve bundan keyif alanlar cogaldi ne de olsa..

Halkın bir kesimin benimsediği değerleri aşağılamanın 8 ay cezası mı varmış?:26:

Peki komşum alevilere küfrederse mesela şikayetçi olabiliyor muyum? Ya bu aşağılamayı başbakanın ta kendisi yapıyorsa? Yahudiyi küfür olarak kullanıyorsa? Başbakana suç duyurusunda bulunabilir miyim değerlerimi aşağıladığı için?

Çok sinir olurdum kendisine tabi biraz ağır olmuş ama neyse.... bişey demim şimdi

Ceza ağır olmuş evet ama bundan da hiç hoşlanmıyordum. Bu şekilde bir hesap açılması bizim inandığımız dini.değerlerde alenen aşağılama. Bence yazmasina bile gerek yok.:19:

O zaman ateistlere,deistlere,başka dine mensup olanlara facebookta tweterda etmedikleri küfür kalmayanlara da ceza verilsin. ama yokk onlar kendileri gibi olmadıkları için bu lafları hakederler değilmi. çifte standart yargıdada var hatta ben geçenlerde deistim dedim diye kiblendim. başkaların inancını duymaktan haz etmeyenler heryerde .

kimsenin dini inancı veya manevi değerleri ' saçma 'da olsa put a tapsada kimsenin dalga geçmeye hakkı olmadığına inanıyorum ki ben tüm inançlara saygı duyuyorum.Allah(c.c.) nickli d şahısı da pek sevmiyordum hakettiğini bulmuş sanırım. ;)

O zaman ateistlere,deistlere,başka dine mensup olanlara facebookta tweterda etmedikleri küfür kalmayanlara da ceza verilsin. ama yokk onlar kendileri gibi olmadıkları için bu lafları hakederler değilmi. çifte standart yargıdada var hatta ben geçenlerde deistim dedim diye kiblendim. başkaların inancını duymaktan haz etmeyenler heryerde .

Tabiki verilsin oky. Bütün inanışları aşağılayan dalga geçen hor gören herkes tepki görmeli.

deistim dediğin için mi :O
Ben öyle düşünmüyorum oky kimse ateistim diye kfür yemiyor dinimiz aşağılanınca küfür ediliyor bunu oynalamıyorum ama karikateist bunun en iyi örneklerinden mesela.
senin derdin ne? düşünsene bu ceza alan vatandaş olsun anti islam sayfaları olsun derdin ne senin? diyor insan.
ben hiç bu yoğunlukta ateistleri hedef alan sayfalar görmedim

bence ceza çok ağır ve adaletsiz, eş değerdeki hatta çok daha ağır inançlara ya da inançsızlara saldıranlara hiç birşey olmuyor

Halkın bir kesimin benimsediği değerleri aşağılamanın 8 ay cezası mı varmış?:26:

Peki komşum alevilere küfrederse mesela şikayetçi olabiliyor muyum? Ya bu aşağılamayı başbakanın ta kendisi yapıyorsa? Yahudiyi küfür olarak kullanıyorsa? Başbakana suç duyurusunda bulunabilir miyim değerlerimi aşağıladığı için?
:46::46::46::46::46::46::46::46::46:

deistim dediğin için mi :O
Ben öyle düşünmüyorum oky kimse ateistim diye kfür yemiyor dinimiz aşağılanınca küfür ediliyor bunu oynalamıyorum ama karikateist bunun en iyi örneklerinden mesela.
senin derdin ne? düşünsene bu ceza alan vatandaş olsun anti islam sayfaları olsun derdin ne senin? diyor insan.
ben hiç bu yoğunlukta ateistleri hedef alan sayfalar görmedim

evet. basmış eksiyi:). o öyle ama yazmaz. ama farklı olan herkesi eksiler:)

valla o kadar görüyorumki face de. hakaret gırla gidiyor.
önemli olan her inanca saygı. kutsal olan her değere saygı.

evet. basmış eksiyi:). o öyle ama yazmaz. ama farklı olan herkesi eksiler:)

valla o kadar görüyorumki face de. hakaret gırla gidiyor.
önemli olan her inanca saygı. kutsal olan her değere saygı.

Tabii, ben böyle insanlarla aynı dine mi inanıyorum dedirtecek türden insanlar var sayıları da çok fazla ama ben hedef alan sayfa görmedim. samimi söyluyorum hiç karşılaşmadım ama olabilir tabi

evet okypete, kesinlikle katılıyorum. bizde başka inanca görüşe saygı yok..tek tip insan istiyorlar. kendilerinden olmayanı dışlıyorlar. bende geçen gün facebookta bir yazı gördüm belki bir çoğunuz görmüşsünüzdür. hatta ekleyecektim buraya yazıyı ama konuyu dağıtıyor gibi olmak istemedim. yazı kadına şiddeti içeriyor... işte " mini etek giydim diye tecavüz edemezsin, eve geç geldim diye bağıramazsın, lezbiyenin diye dövemezsin" vs. şeklinde ilerleyen bir yazı. orda da görmelisin. sırf erkekler değil kadınlarda hemen yok ahlaki değerimize aykırı vs.. senin ahlakına laf eden yok sen, senden farklıya şiddet uygulayamazsın demek istemiş yazı ama alt yazıda geçsen anlamıyorlar. cehalet bir başka.kadın sanıyor ki saygı gösterirse kendiside öyle olacak....
burdaki konuya gelince bende kendisinin twitter takipçisiyim. direk bir aşağılama görmedim. bana denk gelmedi yada bilemiyorum. ki varsa bile tamam uyarı mı yapacaksın yap.. ama bu ceza karşısında insan soruyor; "bu aşağılama(!)yı yapan kişi, bir çocuğu öldüren polisten daha mı ağır bir suç işledi?"

evet okypete, kesinlikle katılıyorum. bizde başka inanca görüşe saygı yok..tek tip insan istiyorlar. kendilerinden olmayanı dışlıyorlar. bende geçen gün facebookta bir yazı gördüm belki bir çoğunuz görmüşsünüzdür. hatta ekleyecektim buraya yazıyı ama konuyu dağıtıyor gibi olmak istemedim. yazı kadına şiddeti içeriyor... işte " mini etek giydim diye tecavüz edemezsin, eve geç geldim diye bağıramazsın, lezbiyenin diye dövemezsin" vs. şeklinde ilerleyen bir yazı. orda da görmelisin. sırf erkekler değil kadınlarda hemen yok ahlaki değerimize aykırı vs.. senin ahlakına laf eden yok sen, senden farklıya şiddet uygulayamazsın demek istemiş yazı ama alt yazıda geçsen anlamıyorlar. cehalet bir başka.kadın sanıyor ki saygı gösterirse kendiside öyle olacak....
burdaki konuya gelince bende kendisinin twitter takipçisiyim. direk bir aşağılama görmedim. bana denk gelmedi yada bilemiyorum. ki varsa bile tamam uyarı mı yapacaksın yap.. ama bu ceza karşısında insan soruyor; "bu aşağılama(!)yı yapan kişi, bir çocuğu öldüren polisten daha mı ağır bir suç işledi?"
bende bir paylaşım görmüştüm. kız bir kot yarım kollu penye üstünde. biri laf atıyor. ona yazılan mesajlar feci. paylaşım, laf atmayı eleştiriyor.
sen saçın başın açık, kotla böyle gezersen tecavüzü hakedersin diyen kadınları okudum..edilmedik laf kalmadı o resme:53:
.. artık o mesajlar öyle arttıki admin paylaşımı sildi.

Son düzenleme:
Belli bir kesim derken, kasdedilen tek din islam degildir..
Zira Allah inanci ( isim farklida olsa kasdedilen aynidir) islamda da, hiristiyanlikda da, yahudilikte de hatta deistliktede vardir..
Su halde bu kisi, müslümanlarin, hiristiyanlarin, yahudilarin hatta deistlerin inancina saygisizlik etmektedir..

Kisinin cezasinin agir olmasinin nedeni ise yaptiklarinin dine saygisizliktan öte olmasidir..
Insanlarin büüyüüük bir bölümünün inandigi tek gücün adini kullanarak, hasa yazilarini o tek güc yaziyormus gibi göstermesidir..

Ceza hakkinda ise isabet olmus cünkü ismini degistirmesi icin yapilan ricalara bile cok seviyesiz ve saygisiz cevap veriyormus..

Son düzenleme:
Iyi olmuş ..ben zaten spamlamıştım.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu uygulama yalnızca Müslümanlığın Sünni mezhebi için değil, diğer bütün mezhepler, dinler ve inanışlar için yapıldığı vakit hukuk devleti amacına ulaşacak benim için. Görürüm inşallah o günleri. :31:

Bu uygulama yalnızca Müslümanlığın Sünni mezhebi için değil, diğer bütün mezhepler, dinler ve inanışlar için yapıldığı vakit hukuk devleti amacına ulaşacak benim için. Görürüm inşallah o günleri. :31:
aynı fikirdeyim. yoksa çifte standarttan öteye geçmez.

Back