• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah akıl fikir versini mi?

zuzu3477

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
359
106
123
Ankara
Açıkçası nerden başlasam bilemiyorum.Ev alana dek sorunlarımız bu denli çok değildi sanırım.borcumuz çok yarısı onun yarısı benim.Kendim öğretmenim maaşım var işimde şükür ama yetmiyor huzurlu olmaya.Beni çok hırpaladığı için hesap kartımı ve net bankacılığı şifremi değiştirdim diye beni evden ss....etmesiyle başlayayım.Bana takılan altınlarla alınan arabaya sürekli derki benim benden izinsiz alamazsın.Bi gün aldım diye boğazımı öyle bi sıkmış ki morardı.(bende ona hediye telefon almak için avm ye gitmiştim.)Memleketine götürdü iki kere ikisinde de dövdü birinde bana sormadan anasına çocuğu bırakmaya kalktı oğlan 3 yaşında o zaman babannesi ilk kez görüyo oğlanı o zaman. o kadar tip bi kadındır bende kızdım o mu baktı bu zaman dek te bırakacaz dedim diye çeneme ymruk attı.İkincisi daha vahim sigara içiyomuşum ailesinin önünde onu rezil etmişim pislikmişim.Ben onla evlendiğimde sigara içiyodum zaten yeni değil yani bilerek aldı boğazımı sıkıp duvara vurdu beni.aradakileri sayamıyorum bile.Olaylar kayınvalidemin gelmesiyle tavan yatı.Sömestrde temzilik yapıyorum boyun fıtığı var kollarımla uzun süre bişey yaptımmı ağrısından uyuyamıyorum.Gel beraber koltuk silelim dedim anasıda erkeğe karı gibi temizlik yaptırıldığını sizde görüyom deyince kavga ettik.gene tartakladı tabi.Bende aldım oğlanı çıktım.Gidecek yer yok borçtan para kalmıyo kahretsin ki geri döndük.Evden çıkıp giden kadına orospu derlermiş öyle gücüme gitti ki anlatamam.Anasıda bunları zamanında bırakıp gitmiş 4 yıl kadar oda mı öyle yani şimdi dedim ses yok.Ona ne yapasa yapsın laf yok.kaynanam dul bi kadın bütün gün oturur bi çöp kaldırmaz evde akşam benden yemek,Ev toplama gibi bütün işleri beklerler.Neyse bu pazar başladı rahatsızlandım yatıyorum kalktım yemek yaptım o halimle yediler içtiler oğlan uyurken yaptığım herşeyi götürmüşler bi makarna kalmış söylemesi ayıp bi tabakbu kadında hasta ne yer ne içer dememişler yaptığımı yemişler geberesiceler..bende eşime dedim ki az bi hava alalım mı bunaldım.tamam dedi normalde gezdirmez beni anasıyla gezmek daha çok işine gelir nedense.çıktık neyse bende dedim ki oğlana bi pizza alalım mı yesin dedim.Amanın bıkmış benim masraflarımdan masraf dediği 2 ayda bir dışarda yediğimiz yemeği söylüyor.Üstüme başıma bi şey almam hep eskileri giyer dururum.Ama anasına iki güne bi sigara alınır gezd,irilir onlar masraf değil görevdir.Hastayım derim beni doktora götür öf sık dişini der.Anası 2 aydır bizde 10 defa doktora gitmiştir sevgili kocam da götürmüştür.Her neyse anasına sigara alındı sinirle pizzacını önünde durdu s.... al gel dedi.Bende sen al hastayım görmüyo musun dedim suratıma yumruk vuracak gibi yapınca tamam defol git ben yürüyecem dedim zar zor o halimle eve geldim.gelir gelmez üzerime yürüdü orospu karılar gibiymiş arabadan nasıl iner gelirmişim.Hakeettim mi ben bunları dedim aldım elime bi kutu hap oğlum olmasa mutfakta içerdim herhalde.hastaydım işten geldim ateşim çıkmış 39 a kadın yemek hazırladı seslenmeden bana ve oğluma ,yediler içtiler .kalktım doyurdum evladımı ama öyle moralim bozuldu ki anlatamam.Yattılar oturma odasına bende çocuk odasında oğlumla oturdum.neyse atlamadım bi türlü bi nane limon kaynatıp al şunu da iç demediler ama keser döner sap döner gün gelir devran döner.Allah a havale ediyorum...Ama artık kayınvalidemi sevme ihtimalim kalmadı.Sürünsemde böyle bi adamla da ömür geçmez.Boşanmayı iyice kafama koydum kopsun inceldiği yerden.

bu olaylardan sonra boşanma kararı almıştık. eşim olacak zat evden gidecekti ancak gitmedi.Özür falan da dilemedi.Sadece olanları annemlere anlattım.Onlarda bunu arayıp tehdit etmişler.Süt dökmüş kedi şu an.Ama her seferinde beni suçlayıp duruyor.Eş olarak iyi değiliz çok yalnız ve mutsuzum açıkçası.Sanki fırtına öncesi müthiş bi sessizlik var.anası olacak bayan demediğim şeyleri dedi diye lanse edip,evi sat arabayı sat ver şuna yarısını da boşan deyip duruyo bende duyuyorum kendi evimde.gidene dek böyleydi durum.kadın gitti şu an ses seda yok eşimde.Seni seviyorum diyor ama her fırsatta beni suçlayıp anasını el üstünde tutuyor.çocuklada pek ilgilenmiyor zaten, aslında dibe vurmuş durumdayız aynı evin içinde neden hala birlikteyiz bilemiyorum.dövmelerini bile sen susmadın tahrik ettin ondan oldu diyor.kendini eleştirmek yok,sürekli bana karşı suçlamalar mevcut.kafam karışık sağlıklı düşünmek için kendime zman tanıdım.sadece bekliyorum 2 güne bir nöbette olduğundan görüşmüyoruz da çok...nağayım kızlar ben önerilerinize ihtiyacım var.Şimdiden hakediyon diyenleri duyar gibiyim ama oğlum var en çokta ona acıyor içim.

Siddet, hakaret, kufur, hor gorulme,
ilgisizlik, sorumsuzluk,
maasa el koyulmasi
ve bir de ogretmen bir kadin

Ne ararsan var

Bosanmak icin neyi bekliyorsun demeyecegim
cunku bu bosanma simdi olmasa da ilerde gerceklesir

Baslikdaki gibi Allah oncelikle size akil fikir versin...

Insanin kendine yaptigi kotulugu baska hic kimse yapamaz...

Oğluna acıdığın kadar kendini de düşün arkadaşım.
Zaten çocukla da ilgilenmiyor diyorsun, baba olarak düşkünlüğü mü var?
Kendinden gidiyor şu anda.
Dediğin gibi fırtına öncesi sessizlik bu ve koptuğu anda yine boğazına sarılacak senin.
Kv nin dediği tek doğru belkide bu, al senin olanın yarısını boşan.
Evladın senin şiddete uğradığını görerek büyümez en azından

Son düzenleme:
Bu adamdan sana koca olmaz.
Düzelir diye beklediğin her gün,ömründen kayıptır.

Bugün veya oğlun büyüyünce ayrılacaksın.
Düşün bakalım 10-15 sene kadar çekebilecek misin bu adamı ?
Ve o 10 sene,senin en değerli senelerin...

öğretmenim demişsin, şiddetin ulaşmadığı insan kalmamış yaa:50::50: çok üzücü, nasıl dayandın bunca yıl:14::14:
boşanmak da Allahın emri biliyosun di mi, hiç üzülme boşa gitsin

o çocuğun öyle bir ortamda aklı selim yetişebileceğine inanıyor musunuz gerçekten? sonuçta öğretmensiniz çocuğun ruh sağlığının korunması için ne olması gerekir sizce? ben de çocuğunuza acıdım ama sırf bu hayata karı koca onu mahkum ettiğiniz için. şiddet olan evde çocukların hangi psikolojiye girdiğine bizzat şahit olduğum için söylüyorum bunu. umarım bir an önce kafanızı toplar yapmanız gerekeni yaparsınız.

Haklısınız kızlar ama ona sorarsanız hiç bi suçu yok tek suçlu benim bu hep böyle.Değişmesini beklemek,biz olmayı beklemek imkansız gibi.Anamda anam diyen bi adam benimki.çok etti bana ama acaba bi gün biz olurmuyuz ki diye çok geçti yüreğimden.şu an hiç bi şey olamamış gbi davranıyor onca olanlar bizim aramızda geçmemiş sanki.hep affettim ama bu son olaylar beni psikolojik olarak çok yordu ve kırdı.sanırım doğru olan kökten çözmek...

K bakmayın ama bunca sene okuyup iş güç sahibi olup sonra da oturup bu dertleri ne diye çekiyorsunuz?
Borçsa ödenir çocuksa büyür.
En azından kavgasız gürültüsüz büyür.
Bu çatışmada ana-babalı büyümesinden daha hayırlı.

Hakkınızda hayırlısı neyse oolsuninşallah.Eşinizin davranışları kaldırılacak türden değil anlattıınız kadarıyla.çocuğunuza da iyi bir örnek olmayabir.ayrıca özelinize de mesaj yazdım yazdığınız bir konu hakkına.
umarım bir an önce herşey yoluna girer.

okumalı yazmalı öncelikle teşekkürler.annem sadece kızı bi daha döversen ikisininde yüzünü göremezsin demiş eşimin dediği bu.Tel kayıtlarıda mevcut yani.yine de sağol...

bu ülkede birçok kadın maddi gücü ve gidecek yeri olmadığı için her türlü hakaret dayak ve pskolojik baskıya göz yumuyor. bazı kadınlar sırf çocuklarından ayrı kalmamak için dayanıyorlar. ama sen hem eğitimlisin hem eğitimcisin. bence eşinden ayrılıp oğlunla mutlu bir hayat kurabilirsin. zaten erkekler gitmez çeker düşüncesinde olduğu için böyle davranıyorlar.

ben ekonomik özgürlüğü olmayan kadınların bile cesurca dayaktan kaçıp sığınma evlerinde yasadıgını biliyorum..iyice yayıldı bu tarz evler bu kadınlar dahi cahil dersiniz özgürlüğüne insanlığına dönüyor cıkın artık su elalem ne der cocugum ne yapar düşüncelerinden..

eviniz arabanız varsın olmasın o parayla paşa paşa yasarsınız evladınızla beraber..neyin korkusu bu anlamadım ne demek eski giysiler giymek dayak yemek şaka gibi bi konu hala o evde olmanız o adamla aynı evde silkelenin biraz o olmazs abence siz daha mutlu olursunuz kendinizi sevin önce..

ben arkadaşlar gibi ayrıl dıyemeyecegım hemen once elındden gelenı yap bende nısanlıyım sorunlarımız var hatta ayrıldık bırlestık mı bılmyorum hala muallak evlılık terapıstıne gıtcez ayarladım bence once boyle orsey deneyebılırsın bence gozunu korkut keske morarttıgı zaman bır rapor alsaydın senın ne oldugunu anlayıp tırsardı guclu ol karsında bagır cagır demıyorum aksıne cok sakın ol ve korkmuyorum de suanda suclular boyle davranır sen suclumusun de oyle olunca sakınlesıyor yengemın kocasıda boyleydı boyle boyle adamı duzelltı hakkında hayırlısı kardesım uzulme desem bos uzulursun barı bos durma hemen ıse koyul

neler yaşamışsın arkadaşım, bu adam ne eziyet etmiş sana... hiç durma al çocuğunu boşan hem ailende arkanda.. hiç deme çocuğum babasızmı büyüyecek diye, aslına bakarsan evli kalmaya devam edersen Allah korusun ama belkide anasız büyüyecek..

kanma şu andaki sessiz hallerine, olay daha taze ya ondan susuyor çünkü araya zaman girmesini, unutulmasını bekliyor asıl o zaman kork sen bunun yapacaklarından
bende kimseye ayrıl demem kolay kolay ama seninki bi başka, sen ayrılmadan rahat edemezsin, oğlunla bir gün üzülür, iki gün üzülürsün ama sonrasında ikinizde rahatlarsınız Allah yardımcın olsun, tez zamanda seni bu dertten kurtarsın

kocanın elle tutulur bir yanı yok ki canım:50:
çalışan bir kadınsın niye bunlara katlanıyorsun
bir an önce kurtul bu adamdan senin ve çocuğun için en hayırlısı bu bence

Böyle bir yaşamı hakettiğini düşünüyorsan hiç birşey yapma. Ama böyle bir yaşamı haketmediğinin bilincindeysen boşanmayı erteleme. Boşanmaktan vazgeçmen ne senin hayatını düzeltir, ne de çocuğunun sağlıklı bir ortamda büyümesini sağlar. Bence en çok çocuğun için boşanmalısın. Çünkü çocuklar nasıl bir ortamda yetişirlerse, ilerde aynı davranışları sergilerler. Bence bir anne çocuğuna gerekirse babalıkta yapabilir.

annesi aranızı bozmak için elinden geleni yapmış eşin de seni korumamış

Back
X