• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol ve evliliğim 😞

Yalnizanne34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2020
10
8
1
40
Merhaba ben yeni üyeyim sırf bu konuda dertleşebileceğim hiç kimsem olmadığı için buraya üye oldum artık birilerine anlatmazsam çıldırıcam :mad: eşimle 4-5 yıllık bi sevgililik sürecinden sonra evlendik.Evlilik öncesi alkol kullandığından haberdardım ve yaptığı aşırılıklar o zamanlar bana da heyecan veriyordu eğlendiğimi zannediyordum. Ama iş evlilik boyutuna geçtiğinde işkence haline gelmeye başladı:kızgın: 4yıl çocuk yapmadık. Bu süreçte alkolü bıraktı 2-3 sene boyunca içmedi herşey harikaydı yani alkol aldığında kişiliği de değiştiği için içmediğinde sorun yaşamıyorduk. Neyse bebeğimiz dünyaya geldi ve tekrar içmeye başladı .Ayda 1 haftada 1 derken neredeyse hergün bayılacak kadar içmeye başladı ben kaynanamdan ve annemlerden farklı bir şehirde yaşadığım için bebeğime yalnız bakıyordum . Lohusalık psikolojisi , bebeğimin sağlık sorunları herşeyle baş etmeye çalışıyordum inanın o süreçte 10 yaş yaşlandım belki. Neyse çok uzattım . Şuan oğlum 6yaşında .Hamileyim ve yine alkol problemiyle boğuşuyorum inanın o kadar zor ki gece bayılana kadar içiyor yattığı yeri ıslatıyor sızmadan önce de telefondan gerekli gereksiz herkesi arayıp rahatsız ediyor. 6,5 aylık hamileyim ne bir destek ne çocuğuyla ilgilenmek hiç bir şey yok adamda. Tek dişündüğü akşam olsun içkimi içeyim . Hamilelikten dolayı koku hassasiyetim var ve gerçekten midemi bulandırıyor 😖 yani şuan fırsatım imkanım olsa oğlumu alıp bu evden çıkıp gitmek istiyorum. Ama nereye kime 😭 annemle babam asla istemediler evlenmemi ve şimdi onların yanına dönemem başka da gidecek yerim yok çok çaresizim .Napıcam bilmiyorum

Merhaba ben yeni üyeyim sırf bu konuda dertleşebileceğim hiç kimsem olmadığı için buraya üye oldum artık birilerine anlatmazsam çıldırıcam :mad: eşimle 4-5 yıllık bi sevgililik sürecinden sonra evlendik.Evlilik öncesi alkol kullandığından haberdardım ve yaptığı aşırılıklar o zamanlar bana da heyecan veriyordu eğlendiğimi zannediyordum. Ama iş evlilik boyutuna geçtiğinde işkence haline gelmeye başladı:kızgın: 4yıl çocuk yapmadık. Bu süreçte alkolü bıraktı 2-3 sene boyunca içmedi herşey harikaydı yani alkol aldığında kişiliği de değiştiği için içmediğinde sorun yaşamıyorduk. Neyse bebeğimiz dünyaya geldi ve tekrar içmeye başladı .Ayda 1 haftada 1 derken neredeyse hergün bayılacak kadar içmeye başladı ben kaynanamdan ve annemlerden farklı bir şehirde yaşadığım için bebeğime yalnız bakıyordum . Lohusalık psikolojisi , bebeğimin sağlık sorunları herşeyle baş etmeye çalışıyordum inanın o süreçte 10 yaş yaşlandım belki. Neyse çok uzattım . Şuan oğlum 6yaşında .Hamileyim ve yine alkol problemiyle boğuşuyorum inanın o kadar zor ki gece bayılana kadar içiyor yattığı yeri ıslatıyor sızmadan önce de telefondan gerekli gereksiz herkesi arayıp rahatsız ediyor. 6,5 aylık hamileyim ne bir destek ne çocuğuyla ilgilenmek hiç bir şey yok adamda. Tek dişündüğü akşam olsun içkimi içeyim . Hamilelikten dolayı koku hassasiyetim var ve gerçekten midemi bulandırıyor 😖 yani şuan fırsatım imkanım olsa oğlumu alıp bu evden çıkıp gitmek istiyorum. Ama nereye kime 😭 annemle babam asla istemediler evlenmemi ve şimdi onların yanına dönemem başka da gidecek yerim yok çok çaresizim .Napıcam bilmiyorum
Belki bu arada ikinci çocuğu niye yaptın diye soracak olanlar olursa herşeyi düzene sokmuştuk bırakmıştı yine ama hamileliğimin başından beri yani son 6aydır yine içiyor sanırım hamileyim gidemem diye bi rahatlık geldi ona. Bilmiyorum gerçekten çaresizim keşke imkanlarım fırsatlarım farklı olsaydı gidebilseydim 😭 nasıl alkolü bıraktırırım diye düşünmekten başka bişey gelmiyo şuan elimden

Yani ben böyle konularda büyük konuşmayı sevmiyorum ama alkolik bir insan tedavi olmadan alkolü tamamen bırakamaz elbet bir gün yine başlar en yakınlarimdan çok örneğini gördüm çünkü.... Nasıl bir cesaretle ikinci çocuğu yapmak yazık değil mi size ve o yavrulara gerçekten hayret ediyorum nasıl güvenirsiniz kocaniza.. tek çare amatem bunun başka yolu yok

Gerçekten çok üzüldüm adınıza ya :KK43::KK43::KK43: nasıl olacak böyle rabbim yardımcınız olsun ya 🤲

Alkolik bir eşe neden çocuk diye sormak istiyorum ama ayni ornek cevremde oldugundan sormuyorum

Geçmiş olsun, alkolizm in tedavisi var. Hemen cok acil olarak doktora gitmeye ikna edin

Eşiniz tedavi olmalı ve tedaviyi kendi isteğiyle kabul edip olmalı yoksa bir işe yaramaz

Alkolik bir eşe neden çocuk diye sormak istiyorum ama ayni ornek cevremde oldugundan sormuyorum
Haklısınız. İnsanız iyiye inanıp umut etmeden yapamıyoruz işte. Her defasında sabahki pişmanlığı verdiği sözler ve bazen o kadar çabalıyo ki bende görüyorum ama olmuyo işte. Tek sorun olmadığını kabul edip tedavi olmak😞

Eşiniz tedavi olmalı ve tedaviyi kendi isteğiyle kabul edip olmalı yoksa bir işe yaramaz
Evet. Daha önce bıraktığında hiç bir destek almamıştı ve bende yapabildiğini gördüm. Şimdi söz verdiğinde o yüzden inanıyorum gene o zamanki gibi halledebilir diye düşünmek istiyorum belki de 😢 o zaman tedavisiz bıraktığı için şimdi tedaviye yanaşmıyor. Ben zaten yaparım diyo ama ne kadar aciz ve çaresiz olduğunun farkında değil 😣

Geçmiş olsun, alkolizm in tedavisi var. Hemen cok acil olarak doktora gitmeye ikna edin
İnanın şu ortalıkta hastalık durumları olmasa tutup kolundan götürücem. Malesef bi süre beklememiz gerekiyor doğuma da az kaldı bebeğim doğmadan bu illetten kurtulmak tek isteğim 😭

Aslında alkolü neden aldığını ve kendini neden bu hale getirdiğini biliyorum ailesi çok problemli. Anne baba ayrı erkek kardeşi var o sıkıntı. En çok da annesi yüzünden bu durumda . Anne başkasıyla beraber ve evlenmedi ama birlikte yaşıyor bunu hazmedemiyor eşim. Hayatı boyunca da annesi bu şekilde ilişkiler yaşamış ve çocukları bunları bildiği için tepkililer ama hala görüşüyorlar. Olan da bana ve oğluma oluyor arada . Hiç sevmem arayıp anaya babaya çocuğunu şikayet etmek . Ama artık onu da yapmaya başladım. Kendi anne babama bu durumu anlatamıyorum napıcam herşeyle yalnız başıma başetmeyi artık kaldıramıyorum 😞 annesi babası da bilsin durumunu onlar da uğraşsınlar çünkü benim elimden hiç bir şey gelmiyor artık

İki çocuk adına da çok üzüldüm.Eşinizin kıymet verdiği sözünü dinleyeceği birine konuyu açın.Biraz cekiduzen verir belki kendine diye düşünüyorum

Esinizin ailesiyle konustunuz mu? Belki anne baba olarak biraz konusurlar
Evet anne babası bu durumun farkındalar napacaklarını şaşırdı insanlar güzellikle konuştuk olmadı kötü konuştuk olmadı diyolar aynı şekilde bende umursamadım dha da abarttı . Üstüne gittim kavga çıkardım gene olmadı Allahım yardım et diye dua etmekten başka bişey gelmiyor elimden 😣 boşanmak belki daha kolay olacak böyle uğraşmaktan bilmiyorum kafam çok karışık

Yani ben böyle konularda büyük konuşmayı sevmiyorum ama alkolik bir insan tedavi olmadan alkolü tamamen bırakamaz elbet bir gün yine başlar en yakınlarimdan çok örneğini gördüm çünkü.... Nasıl bir cesaretle ikinci çocuğu yapmak yazık değil mi size ve o yavrulara gerçekten hayret ediyorum nasıl güvenirsiniz kocaniza.. tek çare amatem bunun başka yolu yok
Evet tedavi olmadan çaresi olduğunu bende düşünmüyorum. Ben benim durumumda olupta sonrasında bu durumdan kurtulmuş olanlar var mı merak ediyorum. Çevremde var yazmışsınız ne gibi çözümler ürettiler bilmek isterim sakıncası yoksa

Evet tedavi olmadan çaresi olduğunu bende düşünmüyorum. Ben benim durumumda olupta sonrasında bu durumdan kurtulmuş olanlar var mı merak ediyorum. Çevremde var yazmışsınız ne gibi çözümler ürettiler bilmek isterim sakıncası yoksa
Evlenince düzelir dediler evlendiler hiç bir şey değişmesi birakicam dedi bırakmadı çocuğu olur değişir dediler yine değişmedi ustelik3 çocuk var ortada ama baba hala alkolik, alkollü araç kullanırken yakalandı arabası bağlarını ehliyetine el kondu kaç defa ama hiç akillanmadi.. ayrıca karışıyorlar diye karısını ve annesi dövdü.... Yani sizin kocanız böyle olacak diye anlatmadım ama kuvvetle muhtemel amateme bir an evvel yatması gerekiyor

Cevaplayan herkese teşekkürler 🙏🏻 Bi arkadaşım var böylelerinin başına büyük bi olay gelmeden anlamazlar derdi hep. Sonunda bizim de başımıza geldi bilmiyorum artık anlayabildi mi ama eşim alkollü bir şekilde çok büyük bir kaza yaptı araba pert oldu tek tesellim başka masum insanlara zarar vermemiş olması inanın kaza haberini vermek için aradığında ilk sorduğum birine mi çarptın başka bir araca mı çarptın oldu 😞 aradığına göre kendinde bişey yoktur diye düşündüm tabiki. Allaha şükür ufak sıyrıklar dışında bişey yok🙏🏻 Bu karantina zamanında zaten iş yok güç yok maddi durumlar ne olacak belli değil, başımıza bu geldi. Ama hiç üzülmedim ne yalan söyleyeyim ben onca diller döktüm yıllarca uğraştım Allahın sopası yok böyle bi kere de anlatır insana işte 😡 kazadan sonra geldiğinde hala sarhoştu. Sabah uyandığında bi süre kendine gelemedi anasını babasını aradı özürler diledi sözler verdi aynı şekilde bana da. İnşallah bu bizim miladımız olur ne diyeyim giden araba olsun alınır yine 😞

Senelerce alkolik insanlarla yaşamış birisi olarak alkolik bir insanın gerçek bir tedavi almadan bırakması imkansız gerçek bir tedavi ile bile zor. Eğer çocuğunun sorumluluklarını hissettip gram azaltma bırakma belirtisi göstermiyorsa işin gerçekten çok zor

Aslında alkolü neden aldığını ve kendini neden bu hale getirdiğini biliyorum ailesi çok problemli. Anne baba ayrı erkek kardeşi var o sıkıntı. En çok da annesi yüzünden bu durumda . Anne başkasıyla beraber ve evlenmedi ama birlikte yaşıyor bunu hazmedemiyor eşim. Hayatı boyunca da annesi bu şekilde ilişkiler yaşamış ve çocukları bunları bildiği için tepkililer ama hala görüşüyorlar. Olan da bana ve oğluma oluyor arada . Hiç sevmem arayıp anaya babaya çocuğunu şikayet etmek . Ama artık onu da yapmaya başladım. Kendi anne babama bu durumu anlatamıyorum napıcam herşeyle yalnız başıma başetmeyi artık kaldıramıyorum 😞 annesi babası da bilsin durumunu onlar da uğraşsınlar çünkü benim elimden hiç bir şey gelmiyor artık
Allah yardımcınız olsun

Back