• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol problemi yardımcı olursanız sevinirim..

Melininannesi15

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2015
204
427
33
28
1 senelik evliyim bir tane cocuğum var eşimin alkol problemi var bırakmak istiyor ama başaramıyor doktora gittik ilaçlarını kullanmadı alkolü bırakan veya eşine bıraktıra bilen varsa lütfen yardımcı olabilirmi bu durum evliliğimizi olumsuz yönde etkiliyor

1 senelik evliyim bir tane cocuğum var eşimin alkol problemi var bırakmak istiyor ama başaramıyor doktora gittik ilaçlarını kullanmadı alkolü bırakan veya eşine bıraktıra bilen varsa lütfen yardımcı olabilirmi bu durum evliliğimizi olumsuz yönde etkiliyor
Gecmis olsun oncelikle
Esin alkol problemi oldugunu ve birakmasi gerektigini biliyor mu?oncelikle kabullenmesi ve tedaviyi kabul etmesi gerekir,ilaclarini ve terapiyi kabullenmesi uygulamasi lazim
Bursada devlet hastanesi yatirarak terapi uyguluyor ve basarili olunuyor diye biliyorum mutlaka bulundugunuz sehirde de vardir benzer hastane

Belli bir yasa kadar agzina hic icki surmeyen, hatta nefret eden ben bugunlerde cok fazla tuketiyorum . O yuzden tek basina yapabilecegini sanmiyorum yardim almasi gerek . Tabi benim de ama bugun SON... :KK51:

Son düzenleme:
Ben sohbet ortamlarında alırdim alkol 4 aydır agzima duruyorum ve kullanmak istemiyorum. Kendi kendime karar verdim gerçi ben alkolik değildim nadir kullanırdı onu da biraktim tamamen. O sohbet ortamlarında yine içmek içimden geliyor ama engel oluyorum kendime. Önce kendi karar vermeli, alkolün verdiği keyiften beynen vazgecmeli bence. Alkolik olanların ayrıca doktor kontrolü ile bırakması mümkün oluyor, sağlam bir irade gerekli. Uzulmemeli, kafasına bir şey takmamali ki çare olarak gormemeli alkolü. Mutlu olmasını sağlayabilirsiniz, evde rahat ve huzurlu bir ortam sağlamaya çalış ona. İlaçlarını da zorla icir gerekirse. Dikil başına elinde ilaç ve suyla içene kadar bekle.

Kendisi farkında ama ilaç kullanmak istemiyor ne yapacağımı sasırdım bu durum evliliğimizde saygıyı sevgiyi bitirmek üzere bir damla söylediler haberi olmadan yemeğine koyulan oda kalbe zarar veriyor diye korktum

Bence onun haberi olmadan damlaya falan gerek yok.
Eger bir karar verdiyse gereken her seyi yapmasi lazim. İlacsa ilac, gunlerce aylarca alkol aramaksa aramak... Ne gerekiyorsa, ilac kullanmaya bir sekilde ikna etmeye calis ikna olmuyorsa da demek ki daha kafasinda istemiyor ki birakmayi uygulamaya dokebilsin. Bunu da soyle ona...

Back