Alkol nefret ediyorum kendimi yalnıx hissediyorum kızlaar yardım edin

Haklımıyım sizce ?

• Evet

OY: 13 56,5%
  • Hayır

OY: 10 43,5%

• Ankete Katılan
    23
Bence eşinizin genel ahlaki bir sorunu yoksa,size saygıda kusur etmiyorsa, içince şiddete meyilli biri olup kendini keybetmiyorsa ben ortada bir sorun göremedim. Ayrıca günah ve sevap kişiseldır o bu günahın sorumluluğunu almışsa size laf söylemek düşmez. Bence siz psikolojik baskı yaptıkça ters tepebilir. Biri bana ne yapıp ne yapamayacağımı söylese aktif tepki gostermesem de içten içe direnirim. ..

Bazen insan kendini o kadar yalnız hissediyorki en yakınına bile sığınamıyor eşine bile.

Kendimi o kadar değişik hissediyorum ki bebek istiyorum deli gibi evet yaşımda genç ama istiyorum.

Eşimle çok iyiyz allah nazarlardan korusun.Her evlililte bir sorunlar oluyor ufacık birşeydende olsun bir sorun çıkabiliyor.

Eşim bugün içmiş 3 mayısta çatlstma iğnesi vuruldum hiçbir sorunumuz yok yinede tedavi görüyorum.

Arkadaşı yolda kalmıştı yardıma gitti eşim kaza yaptığında yardım etmişti ama eve gece yarısı geldi ve içmiş , ben hiç haz etmem içkiden bir kaç kez daha içmişti şuan biraz maddi sorunumuzda var kaza yaptığı için..

İçki benim için çok büyük birşey bir nevi bugün bana yalan söyledi yok şurdayım yok burdayım geliyorum diyerek..

Kendimi çok kötü hissediyorum allaha şükür okulumu felan okudum halada dışardan devam ediyorum eşim her dediğimi yapar evlenmeden önce sigara içiyordum eşime başta söylemedim zaten devamlı içmezdim.

Evlendikten somra eşimle sigara içtiğim oldu birkaç kez eşimden habersizde içtim yinede ona söyledim tartıştık içmedim sonradan.

Oda bana söz verdi kendi babası çok içki içermiş onlarla ilgilenmezmiş allaha şükür düzelmiş kaynanam abdestinde namazında haklı olduğumu süründür onu yaptığına pişman olsun der.Şuanda öyle söylüyor ama kendimi yıpranmış hissediyorum biliyorum benden daha büyük sorunları olanlar var.

Yalana içkiye dayanamam içki insanın evinin huzurumçnu bozuyor dahada ileriye gidicek diye korkuyorum..

Ben çocuk isterken onun böyle yapması zoruma gidiyor oda çocuk istiyor.

Kimseyle paylaşamadım ne yapsam bilemiyorum senden ayrılırım bekar değilsin arkadaşlarınla normal gex içme diyorum.Oturdum ağladım ne yapsam bilmiyoru kızlar.

Not:Eşimi çok seviyorum oda beni seviyor ben onu istemezken bile 1 yıl boyunca hiç beni bırakmadı bende onu seviyorum allaha şükür.
Icki degil icmesini bilmemek evin huzurunu bozar bence.

Içkinin arkasına sığınıp taşkınlık yapıp kendini kaybetmiyorsa, arada kişisel zevklerini yerine getirebilir, bu kadar buyutmemelisin.Çok gencsin daha zamanla köşelerin törpülenir.

Eşimin şiddet meyili sarhoş olma gibi bir girişimi yok allaha şükür ama kendisi normalde dua eder namaz kılar bu arkadaşları direk sarhoşlar eşlerine şiddet uyguluyolar..

Doğal olarak eşimin onlarla takılmasını istemiyorum kimse istemez gece eve gelmesini eşinin.Ben sakünce karşıma alıp eşime bunu yapma evimzin huzuru bozuluyor git parasını başka birşeye harcano arkaşlarından uzak dur derim kaynanamda aynı şekilde.

Daha yaşın çok küçük, elbet bebeğin olur neden bu kadar dert ediyorsun? 18 yaş nedir, daha sen küçüksün. Bu işler anketle belli olmaz ki senin kendi içinde ben haklıyım dediğin yön ağır basıyorsa haklısındır. Bırak içsin, çok sorun ediyorsan al karşına konuş hoşlanmadığını söyle. Bir daha yaparsa yine söyle. Anlar mutlaka seni. Anlayana kadar izah et.

Allah büyük konuşmuyorum ama içen biri olsaydı eşim sanırım ayrılırdım

Zaman zaman içilebilir ancak evli birinin arkadaşlarıyla çok efkar dağıtacak bir durum olmadıkça eşi yanında değilken içmesi tuhaf gelir bana. Mesela siz de içen biri olsanız beraber eğlenceli bir yere gitseniz icseniz sıkıntı yok. Veya sizle tartıştı bir arkadaşıyla iki kadeh içti ona da belki eyv ama bunlar yokken içmesi çok saçma. İçki zaten zararlı bir şey sağlık açısından da. Al karşına apaçık ben senin sevmedigin istemediğin bir şeyi yapsam hoşuna gider mı de anlat rahatsızlığını

Bazen insan kendini o kadar yalnız hissediyorki en yakınına bile sığınamıyor eşine bile.

Kendimi o kadar değişik hissediyorum ki bebek istiyorum deli gibi evet yaşımda genç ama istiyorum.

Eşimle çok iyiyz allah nazarlardan korusun.Her evlililte bir sorunlar oluyor ufacık birşeydende olsun bir sorun çıkabiliyor.

Eşim bugün içmiş 3 mayısta çatlstma iğnesi vuruldum hiçbir sorunumuz yok yinede tedavi görüyorum.

Arkadaşı yolda kalmıştı yardıma gitti eşim kaza yaptığında yardım etmişti ama eve gece yarısı geldi ve içmiş , ben hiç haz etmem içkiden bir kaç kez daha içmişti şuan biraz maddi sorunumuzda var kaza yaptığı için..

İçki benim için çok büyük birşey bir nevi bugün bana yalan söyledi yok şurdayım yok burdayım geliyorum diyerek..

Kendimi çok kötü hissediyorum allaha şükür okulumu felan okudum halada dışardan devam ediyorum eşim her dediğimi yapar evlenmeden önce sigara içiyordum eşime başta söylemedim zaten devamlı içmezdim.

Evlendikten somra eşimle sigara içtiğim oldu birkaç kez eşimden habersizde içtim yinede ona söyledim tartıştık içmedim sonradan.

Oda bana söz verdi kendi babası çok içki içermiş onlarla ilgilenmezmiş allaha şükür düzelmiş kaynanam abdestinde namazında haklı olduğumu süründür onu yaptığına pişman olsun der.Şuanda öyle söylüyor ama kendimi yıpranmış hissediyorum biliyorum benden daha büyük sorunları olanlar var.

Yalana içkiye dayanamam içki insanın evinin huzurumçnu bozuyor dahada ileriye gidicek diye korkuyorum..

Ben çocuk isterken onun böyle yapması zoruma gidiyor oda çocuk istiyor.

Kimseyle paylaşamadım ne yapsam bilemiyorum senden ayrılırım bekar değilsin arkadaşlarınla normal gex içme diyorum.Oturdum ağladım ne yapsam bilmiyoru kızlar.

Not:Eşimi çok seviyorum oda beni seviyor ben onu istemezken bile 1 yıl boyunca hiç beni bırakmadı bende onu seviyorum allaha şükür.
Öncelikle bebek olur sorun cozulur diye bir kesinlik yok bu hayatta. Ayrıca ickiye hayir diyen birinin sigara da icmemis olmasi gerekir zira sigara daha zararlidir. Esin demek ki zor dönemde. Oturup konus onunla dertlerini sana anlatmasını elinden geleni yapacagini soyle.. tepkisine gore yolunu çizersin

Çocuğun elbet olacaktır.
Neden tedavi görüyorsunuz? Bir problem yoksa?
Eşiniz kaç yaşında?

Eşinizin arkadaşlarını siz seçemezsiniz ki.
Kişiliğine kafasına uymadığı takdirde mesafe koyacaktır eşiniz.
Diğer taraftan siz baskı uyguladıkça,
Daha çok arkadaşlarına yöneleceğini düşünüyorum.
Baskı yapıyor musunuz bilmiyorum tabi.

İçki konusuna gelince,
Ayy eşimde kırk yılın başında bir içer.
Kesinlikle ağzıyla içer adabıyla oturur.
Düzgün arkadaşları vardır. Fakat içince biraz sapıtırlar.
Yada kafaları öyle dağıtıyorlar galiba.
Zaman geliyor ki eşime al biraz iç diyesim geliyor.
Arada eşime iyi geliyor bir mayhoşluk,
Sinirler alınıyor felan.
Her insanın ufak tefek hobileri vardır.
Bence bu tarz şeylere eşler karışmamalı diye düşünüyorum.
Herkes bir birey öyle değil mi?
Herkesin doğrusu yanlışı kendine göre farklıdır.
Ve tabiki alkolün değil sadece
Ne olursa olsun ilişkiye zarar vermeyecek şekilde
Hoşgörülebilmeli ...

Daha yaşın çok küçük, elbet bebeğin olur neden bu kadar dert ediyorsun? 18 yaş nedir, daha sen küçüksün. Bu işler anketle belli olmaz ki senin kendi içinde ben haklıyım dediğin yön ağır basıyorsa haklısındır. Bırak içsin, çok sorun ediyorsan al karşına konuş hoşlanmadığını söyle. Bir daha yaparsa yine söyle. Anlar mutlaka seni. Anlayana kadar izah et.
Bebeğin derdini geçtim canım bebeği elbette dert edecek birşey yok 1 yıl sonrada olur 5 yılda

Çocuğun elbet olacaktır.
Neden tedavi görüyorsunuz? Bir problem yoksa?
Eşiniz kaç yaşında?

Eşinizin arkadaşlarını siz seçemezsiniz ki.
Kişiliğine kafasına uymadığı takdirde mesafe koyacaktır eşiniz.
Diğer taraftan siz baskı uyguladıkça,
Daha çok arkadaşlarına yöneleceğini düşünüyorum.
Baskı yapıyor musunuz bilmiyorum tabi.

İçki konusuna gelince,
Ayy eşimde kırk yılın başında bir içer.
Kesinlikle ağzıyla içer adabıyla oturur.
Düzgün arkadaşları vardır. Fakat içince biraz sapıtırlar.
Yada kafaları öyle dağıtıyorlar galiba.
Zaman geliyor ki eşime al biraz iç diyesim geliyor.
Arada eşime iyi geliyor bir mayhoşluk,
Sinirler alınıyor felan.
Her insanın ufak tefek hobileri vardır.
Bence bu tarz şeylere eşler karışmamalı diye düşünüyorum.
Herkes bir birey öyle değil mi?
Herkesin doğrusu yanlışı kendine göre farklıdır.
Ve tabiki alkolün değil sadece
Ne olursa olsun ilişkiye zarar vermeyecek şekilde
Hoşgörülebilmeli ...
Herşeyi hoşgörebilirim ama benim lugatımda içkiye yer yok peygamber efendimiz bile alkol kötülüklerin anasıdır demiştir.

Eşim namazını felan kılar dua eder allaha şükür ama insanın vardırya tek tük arkadaşı onlara dek geldiğinde bu şekilde oluyor.

Eşime hiçbirşey için baskı kurmam oda bana yapmaz zaten ama insan sevmediği birşey olunca evede geç gelince deliriyor kavga dövüş yapmıyoruz allahtan..

Herinsanın bakış açısıda değişik ben sizlerin düşüncesinide öğrenmek istedim daha farklı ne yapabilirim diyerek.

Eşim tövbe namazı kılıp bir daha içmiceğini evimizin huzurunun bozulmasını istemediğini söylüyor

Öncelikle bebek olur sorun cozulur diye bir kesinlik yok bu hayatta. Ayrıca ickiye hayir diyen birinin sigara da icmemis olmasi gerekir zira sigara daha zararlidir. Esin demek ki zor dönemde. Oturup konus onunla dertlerini sana anlatmasını elinden geleni yapacagini soyle.. tepkisine gore yolunu çizersin
Ben zaten bebek olur sorun çözülür diye düşünmüyorum aksine devam edeceğini bilirsem şuanda olmasını istemem..

Eşimle oturup konuştum tövbe namazı kılıp birdaha içmiceğini evimizin huzurunun kaçmamasını söyledi.Kendiside eve gece yarısı gelmesine tepkili sigarayı nerdeyse 6.sınıftan beri içiyor eşim ben istemediğim için elinden geldiğince onu azalttı zaten.

İçkiyle sigara bir tutulamicak şekilde elbette sigarada kötü birşey ama içki daha kötü bana göre düşüncelerine saygı duyuyorum teşekkürler

Yani ben de evimizin rizkiyla icki alinmasini kesinlikle istemem. Evli adamin arkadaslariyla bu kadar takilmasi da hoş degil eşim eve gece yarisi gelemez. Ha bir olay olur bir sey olur ama keyfi olarak gelemez. Gelirse kapinin onune koyarim. Karsiniza alip konusun ya icki ya ben deyin ama kirici olmadan uzuldugunuzu belli ederek.

Yani ben de evimizin rizkiyla icki alinmasini kesinlikle istemem. Evli adamin arkadaslariyla bu kadar takilmasi da hoş degil eşim eve gece yarisi gelemez. Ha bir olay olur bir sey olur ama keyfi olarak gelemez. Gelirse kapinin onune koyarim. Karsiniza alip konusun ya icki ya ben deyin ama kirici olmadan uzuldugunuzu belli ederek.
Benim çok duygusal olduğumu bilir tvde bile üxücü birşey izleyeyim hemen ağlarım..

Ağlamama dayanamaz konuştum elbette kimse evinin rızkını içkiye gitmesini istemex evinin bereketi kaçar..

Tövbe namazı kılıp bir daha içmiceğini söyledi..Bana göre içki kötülüklerin anası tavsif edemiyorum ne eşime nede bir başkasına

Önünü kesmekle iyi etmişsiniz. Öyle ayda bir, yılda bir derken bakmışsın sürekli oluyor. Zamanında alkol kullandım, bekarken kızlarla evde toplanıp zil zurna çok sarhoş olduk, eğlendik bitti. Daha sonra tek tük dışarıda mekanlarda sarhoş olmayacak şekilde tükettim. Eşim alkol kullanmaz, ben evlenincede eşimle çıktığımızda arada ufak tefek içerdim onuda kestim, sigarayı bırakamıyorum ama alkolun yokluğunu hiç hissetmedim, hissetmıyorum. Bu alkol hobi haline gelecek, bırakılmayacak, olmazsa olmaz birşey değil. Tek tükte olsa alkol almadan duramayan, bunun için eşiyle bozuşan insan bağımlıdır, bağımlı olmadığını sanıyordur. Alkol tehlikelidir. Ben sizi haklı buldum.

Önünü kesmekle iyi etmişsiniz. Öyle ayda bir, yılda bir derken bakmışsın sürekli oluyor. Zamanında alkol kullandım, kızlarla evde toplanıp zil zurna sarhoş olduk çok. Daha sonra tek tük dışarıda mekanlarda sarhoş olmayacak şekilde tükettim. Eşim alkol kullanmaz, ben evlenincede eşimle çıktığımızda arada ufak tefek içerdim onuda kestim, sigarayı bırakamıyorum ama alkolun yokluğunu hiç hissetmedim, hissetmıyorum. Bu alkol hobi haline gelecek, bırakılmayacak, olmazsa olmaz birşey değil. Tek tükte olsa alkol almadan duramayan, bunun için eşiyle bozuşan insan bağımlıdır, bağımlı olmadığını sanıyordur. Ben sizi haklı buldum.
Teşekkür ederim bunları benimle paylaştığın için ,kendinizde bir zamanlar kullanan biriymişsiniz ve beni daha iyi anlayabilirsiniz sonuçta kimse kazandığını otur şeylere harcamak istemez.

Bu çok sevdiğin çikolata kek felan değilki bunları yersen evinin huzuru kendi kişiliğin bozulmicak

Teşekkür ederim bunları benimle paylaştığın için ,kendinizde bir zamanlar kullanan biriymişsiniz ve beni daha iyi anlayabilirsiniz sonuçta kimse kazandığını otur şeylere harcamak istemez.

Bu çok sevdiğin çikolata kek felan değilki bunları yersen evinin huzuru kendi kişiliğin bozulmicak

Evet, alkol tehlikeli bişey. Hele ki sinir, stress, eş ile tartışma vs yasayıp alkole basvuruyorsa bu en kötüsü, ben hiçte masum bulmuyorum bu durumu. Böyle insanlar beyinlerini, vücutlarını uyuşturarak dertlerinden, sıkıntılarından kaçmaya çalışan güçsüz insanlar olurlar genelde.
İçki içince kafa fılan dagılmıyor, hiçbişeyede çözüm olmuyor, içki içmekle sorun çözülmez ayılınca aynı dertlerin içinde buluyorsun çünkü kendini. Böyle bir döngüye kapılırsa insan o zaman alkolik olur çıkar.
İçtiği tiplerde anlattığınız kadarıyla sürekli içen, sarhoş, eşine şiddet uygulayan tipler fılan. Böyle bir durumda "ammann içsin iki kadeh" dememeniz normal olan. Eşinizde neyseki size karşı çıkmamış, umarım yapmaz bir daha.

Evet, alkol tehlikeli bişey. Hele ki sinir, stress, eş ile tartışma vs yasayıp alkole basvuruyorsa bu en kötüsü, ben hiçte masum bulmuyorum bu durumu. Böyle insanlar beyinlerini, vücutlarını uyuşturarak dertlerinden, sıkıntılarından kaçmaya çalışan güçsüz insanlar olurlar genelde.
İçki içince kafa fılan dagılmıyor, hiçbişeyede çözüm olmuyor, içki içmekle sorun çözülmez ayılınca aynı dertlerin içinde buluyorsun çünkü kendini. Böyle bir döngüye kapılırsa insan o zaman alkolik olur çıkar.
İçtiği tiplerde anlattığınız kadarıyla sürekli içen, sarhoş, eşine şiddet uygulayan tipler fılan. Böyle bir durumda "ammann içsin iki kadeh" dememeniz normal olan. Eşinizde neyseki size karşı çıkmamış, umarım yapmaz bir daha.
Çok doğru söylüyosun yanındakiler doğru düzgün insan değilki olsalar bile yine karşı çıkarım..

Evli adamın bekar içkici arkadaşları olamaz bana göre.

Kendi gibi evli arkadaşı olur içmexler aile olarak birbirimize ziyarete gelir gideriz ,yeri geldimi tekde dışarı çıkarlar ama uslubuyla.

Eşine şiddet uygulayandan benim eşime ne hayır gelir.Allaha şükür çözdük zaten direk kaynanama şikayet ettim saolsun kayınbabamla birlikte onlar azarladı ben teşvik ettim

Herşeyi hoşgörebilirim ama benim lugatımda içkiye yer yok peygamber efendimiz bile alkol kötülüklerin anasıdır demiştir.

Eşim namazını felan kılar dua eder allaha şükür ama insanın vardırya tek tük arkadaşı onlara dek geldiğinde bu şekilde oluyor.

Eşime hiçbirşey için baskı kurmam oda bana yapmaz zaten ama insan sevmediği birşey olunca evede geç gelince deliriyor kavga dövüş yapmıyoruz allahtan..

Herinsanın bakış açısıda değişik ben sizlerin düşüncesinide öğrenmek istedim daha farklı ne yapabilirim diyerek.

Eşim tövbe namazı kılıp bir daha içmiceğini evimizin huzurunun bozulmasını istemediğini söylüyor
Herkesin görüşü farklı tabii.

Evliliğimde sorun yok demişsin ama baya baya var.eşin içki içiyor,ekonomik durumunuz yok,yaşın küçük,ve bebek için tedavi oluyorsun...niye önce ekonominin ve de eşinin düzelmesini beklemeden bebek için tedaviye başladın.çok ta pahalıdır tedaviler.evliliğini oturt okulunu bitir kardeşim,kimseye güvenme.belliki çok toysun

X